Po pirmos atrankų laidos su galimybe atstovauti Lietuvai didžiojoje „Eurovizijoje“ teko atsisveikinti net septyniems atlikėjams. Kovą toliau tęsia Ieva Zasimauskaitė, Godo, Milda Rasilavičiūtė, Lukas Norkūnas, Germantė Kinderytė ir Benas Malakauskas.

Antroje atrankų laidoje pasirodė dvylika dalyvių, iš jų tik šeši papuls į kitą etapą. Šioje laidoje eurovizinius pasirodymus demonstruoja Juozas Martin, Justina Žukauskaitė, Elvina Milkauskaitė ir Balys Kulikauskas, Lukas Jonaitis (L J), Rūta Kotryna, „Saulės kliošas“, „Twosome“, Paula, Audrius Petrauskas, Elisabeth Olshey, Mia ir Emilija Valiukevičiūtė.

Po laidos paaiškėjo, jog į kitą etapą keliauja „Saulės kliošas“, „Twosome“, Paula, Elisabeth Olshey, Juozas Martin ir Audrius Petrauskas.

Deja, Mia į kitą etapą nepateko. Iš viso į kitą atrankos etapą nepateko šeši dalyviai: Mia, Emilija Valiukevičiūtė, Justina Žukauskaitė, Elvina Milkauskaitė ir Balys Kulikauskas, Lukas Jonaitis (L J) ir Rūta Kotryna.

Komisijos balų lentelė:

1. „Saulės kliošas“

2. „Twoosome“

3. Juozas Martin

4. Audrius Petrauskas

5. Paula

6. Rūta Kotryna

7. Mia

8. Elisabeth Olshey

9. Evelina Milkauskaitė

10. L J

11. Justina Žukauskaitė

12. Emilija Valiukevičiūtė

Žiūrovų balų lentelė:

1. Paula

2. „Twoosome“

3. Elisabeth Olshey

4. Mia

5. „Saulės kliošas“

6. Audrius Petrauskas

7. Juozas Martin

8. Elvina Milkauskaitė

9. Rūta Kotryna

10. L J

11. Justina Žukauskaitė

12. Emilija Valiukevičiūtė

Ugnė Skonsmanaitė ir Mantas Stonkus

Beje, po pirmosios atrankų laidos iš kovos dar nė nepademonstravusi savo pasirodymo pasitraukė Erica Jennings. Ji apie tai pranešė socialiniame tinkle. „Atvirai – tiesiog nebenoriu iš naujo veltis į tą žaidimą. Aš esu patyrusi dainininkė. Jau dalyvavau „Eurovizijoje“, su savo daina, ir, kiek pamenu, mums labai neblogai sekėsi. Ir vien nuo tos minties, kad man ir vėl, tarsi mokinukei reikėtų stovėti toje scenoje, klausytis komisijos komentarų, kyla nemalonūs jausmai“, – savo pasitraukimo priežastis apibūdino Erica.

Eurovizinių atrankų vedėjas Mantas Stonkus vos prasidėjus laidai nepamiršo šio Ericos žingsnio ir, kalbėdamas su scenos partnere Ugne Skonsmanaite apie itin garsiai nuskambėjusią pirmą atrankų laidą, tarė: „Kalbų buvo tiek, kad silpnesnių nervų dalyvės pradėjo kristi dar net nesulaukusios savo pasirodymo eilės“.

Gerūta Giniūtė

Komisijoje šį kartą savo nuomonėmis dalysis Aleksandras Pogrebnojus, Vaidas Baumila, Gerūta Griniūtė ir Ramūnas Zilnys. Tačiau viskas žiūrovų rankose – eterio metu vyksta tiesioginis balsavimas. Tik po to, kai visi dalyviai pasirodys ir bus susumuoti žiūrovų balsai, paaiškės, kas keliaus į kitą etapą, o kam, deja, teks pasitraukti.

DELFI kviečia skaitytojus išreikšti savo nuomonę apklausoje. Kas paliks atrankas, o kas pateks į kitą etapą, paaiškės eurovizinių atrankų laidos pabaigoje, susumavus komisijos bei LRT žiūrovų balsus.

Eurovizinė kova

Dvylika dalyvių šioje laidoje pirmą kartą žiūrovams pristatė savo eurovizines dainas. Pirmasis ant scenos su daina „Don‘t give up“ lipo Juozas Martin. Komisijos nuomone, šis dalyvis kiek primena Eda Sheeraną.

Antroji dalyvė Justina Žukauskaitė pristatė dainą „Love doesn't lie“. Komisijos daina nesužavėjo, nors Gerūta Griniūtė pastebėjo, jog padirbėjus daina gali suskambėti visiškai kitaip.

Justina Žukauskaitė

Lukas Jonaitis pristatė kurinį „Over now“, trečioji scenoje pasirodė Rūta Kotryna su daina „Ghost“.

Atrankoje pasirodžiusi grupė „Saulės kliošas“ su daina „Man gaila“ sužavėjo komisiją. Beje, įdomu tai, jog kartą „Saulės kliošas“ vos neišvažiavo ir į didžiąją „Euroviziją“. Tąkart atrankas laimėjo B'Avarijos vyrukai, tačiau jie taip ir neišvažiavo, nes buvo nuspręsta, kad jie pažeidė eurovizines taisykles – per anksti paviešino eurovizinę dainą.

Antroje vietoje tąkart buvo Aivaras Stepukonis, tačiau jis atsisakė galimybės važiuoti, tad teisę perleido trečioje vietoje likusiam „Saulės kliošui“. Tiesa, po kelių dienų Aivaras persigalvojo ir vis dėlto išvažiavo į didžiąją „Euroviziją“.

Saulės kliošas

Po „Saulės kliošo“ savo dainą „Hero“ pristatė grupė „Twosome“. Grupės nariai Paulius Šinkūnas ir Justinas Stanislovaitis dainuodami sveikinasi 35-iomis skirtingomis kalbomis. Tačiau komisiją sužavėjo ne dainos išskirtinumas, o tai, jog su atlikėjais scenoje pasirodė ir rožiniu flamingu persirengęs vyrukas.

Atlikėja Paula atliko autorinį kūrinį „1 2 3“. Prie jo patobulinimo ir kūrybos prisidėjo du kartus šaliai „Eurovizijoje“ atstovavęs dainininkas Donatas Montvydas ir garsios pasaulinio lygio dainininkės Zaros Larsson komanda.

Paula

Po Paulos scenoje – Audrius Petrauskas ir jo daina „In My Bones“. Įsimintiną kūrinį atlikęs vyrukas sceną užleido Elizabeth Olshey, kuri pristatė dainą „Bejausmis“.

Į nacionalines atrankas sugrįžusi Mia atliko kūrinį „Arrows“. Komisija ypatingų priekaištų, išskyrus vos kelias pastabas, neturėjo. G. Griniūtei pritrūko ryškesnės kulminacijos, o A. Pogrebnojus stebėjosi, kodėl ir Mia, ir scenoje prieš ją pasirodžiusi atlikėja vilkėjo juodus drabužius.

Mia

Paskutinė savo dainą atliko Emilija Valiukevičiūtė. Ji atliko kūrinį „Bye Bye“, tačiau komisijos narių nei kūrinio atlikimas, nei atlikėjos įvaizdis nesužavėjo.

Antrosios eurovizinių atrankų laidos akimirkos:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (836)