Penktadienį vyriausiasis „Eurovizijos“ prodiuseris Audrius Giržadas pranešė, kad Jurijus iš atrankos finalo pašalintas nebus.

„LRT konsultavosi su EBU, paaiškėjus, kad Jurijaus Veklenko atliekamos dainos demo versija buvo pasirodžiusi internete, tačiau EBU vertina ir priima sprendimą tik tuomet, kai daina nugalėtoja oficialiai yra pateikiama tarptautiniam Eurovizijos dainų konkursui, kadangi nenori daryti spaudimo Nacionalinės atrankos rengėjams ir dalyviams. Tai reiškia, kad nėra jokio pagrindo keisti finalistų sudėties, ir kuri daina belaimėtų Nacionalinę atranką, kiekviena jų būtų nuodugniai vertinama EBU“, – sako A. Giržadas.

Pasak jo, kiekviena daina, nugalėjusi šalies atranką, yra nuodugniai įvertinama EBU. Jei paaiškėja, kad daina konkursui netinkama – ją keičia kita daina.

„Dabar daryti kažkokius pakeitimus pagrindo nėra, todėl jų nedarysime. Matome, kad ta daina, kuri internete buvo įkelta kovo mėnesį – tik demo versija, kuri skirta kūrinį parduoti“, – tikina A. Giržadas.

Jurijus rytoj, šeštadienį „Eurovizijos“ finale varžysis su dar 7 atlikėjais – Monika Marija, Jurgiu Brūzga, Justina Budaite-Juna, „Antikvariniais Kašpirovskio dantimis“, Alen Chicco, Jurgiu DID & Erica Jennings ir Henry & Tommy Modric.