Vos tik prasidėjus vakarui atrankų vedėjais tapę Gabrielė Martirosionaitė ir Giedrius Masalskis pristatė visus dalyvius, kurie kartu pasirodė scenoje.

Šį vakarą vertinimo komisijoje buvo muzikos ekspertas Ramūnas Zilnys, kompozitorius Vytautas Bikus, prodiuseris Leonas Somovas, radijo laidų vedėja Simona Albavičiūtė-Bandita, muzikologas, „LRT Opus" programos įkūrėjas ir direktorius, „Eurovizijos" komentatorius, muzikinių konkursų vertintojas Darius Užkuraitis, didžėjus Jonas Nainys bei viešųjų ryšių specialistas ir grupės „Tha Station" lyderis Mykolas Katkus.

Alen Chicco - „Your Cure"

„Pradėjau savo karjerą muzikiniame teatre. Teko daug kur vaidinti teatruose ir ne tik“, – specialiame reportaže apie save pasakojo performeriu save vadinantis atlikėjas, kuriam šįkart teko ne tik sugrįžti į finalą po iš pradžių nesėkmingai pasibaigusio antrojo pusfinalio, bet ir greitai pasiruošti viską lemiančiam pasirodymui.

Nors anksčiau jo pasirodymai buvo ryškūs ir iššaukiantys, į finalą Alen Chicco grįžo su gana netikėtu sprendimu ir čia pasirodė vilkėdamas tautinius drabužius. Tokiais pat drabužiais buvo pasipuošę ir visi šokėjai.

Dar besisvečiuodamas DELFI TV studijoje penktadienį jis pasakojo, kad viską lemiančiame pasirodyme išvysime jį kiek kitokį ir jau matyti pasirodymai atrankose bus pakeisti.

„Pasirodymas tikrai išskirtinis ir man labai patiko priedainis. Norėtųsi, kad jis būtų ilgesnis, nes tai yra stiprioji dainos pusė“, – sakė L. Somovas.

S. Albavičiūtė-Bandita atkreipė dėmesį ir į tai, kad pati „Euovizija“ keičiasi ir joje dalyvauja ne tik pop muziką atliekantys dainininkai.

Justina Budaitė-Juna „Strength of a Woman“

Šią jauną atlikėją scenos paslapčių moko Donatas Montvydas (Donny Montell). Būtent su juo Juna anksčiau buvo pasirodžiusi „Eurovizijos“ scenoje kaip pritarianti vokalistė. Dabar mergina grįžta į nacionalinės atrankos sceną, tačiau norėdama tapti pagrindine atlikėja.

Justina Budaitė-Juna

„Tai turbūt viena šiuolaikiškiausių dainų „Euvozijos“ atrankose“. Tačiau tik dainai įpusėjus pamatėme, kokia yra Juna. Tik jai gal dar trūksta tų „Eurovizijos“ „raumenų“, bet jūs tikrai puiki atlikėja“, – sakė D. Užkuraitis.

J. Nainys Junai sakė, kad šis pasirodymas primena pasaulinio garso atlikėjų kūrinius. Jam pritarė ir R. Zilnys, pastebėjęs, jog tai itin profesionaliai atlikta daina.

Henry&Tommy Modric „Never Apart“

Šiemet išvykti į Izraelį siekiantys Tomas Sinickis ir jo bičiulis Henrikas Piktuižis buvo užtikrinti, kad būtent jie vyks atstovauti Lietuvai tarptautinėje „Eurovizijos“ scenoje. Muzikantai šiam vakarui pasirinko lyrišką dainos atlikimą, kurį vainikavo bučinys.

„Aš sakiau, kad šį vakarą bus aistros. Ir nors kūrinys buvo toks lyriškas, pabaiga – kitokia“, – stebėjosi atrankos vedėjas Giedrius Masalskis.

Henry&Tommy Modric

„Mes turime visiškai kitokią aranžuotę ir staigmenos momentas finale yra geras dalykas. Daina skamba visiškai kitaip, nei žmonės yra įpratę.

Negaliu pasakyti, kad man nepatinka šis dainos variantas. Man svinginė dainos versija patiko labiau, bet tai visiškai nesvarbu. Jie ir sakė, kad vieta jiems nėra svarbi. Jie sau jau yra nugalėtojai ir tai - teisingas požiūris“, – kalbėjo R. Zilnys.

L. Somovas linksmų vyrų duetą pasveikino už tai, jog kiekvienos atrankos laidos metu jie žiūrovus stebino vis kita dainos versija.

Jurgis Brūzga „CTRL ALT DELETE"

Šis atlikėjas savo prisistatymo reportaže prisiminė socialinį projektą „Draugystė veža“, kuriame dalyvauja būtent „Eurovizijos“ gerbėjai.

Šio projekto tikslas yra parodyti didžiąją „Euroviziją“ draugų porai, vienas kurių yra turintis negalią. Su neįgaliais žmonėmis daugybę metų dirba ir Jurgio tėvai, todėl ši tema jam yra labai artima.

Jurgis Brūzga

Jurgio pasirodymas buvo kaip niekad ryškus. Būtent dėl to jis ir sulaukė daugybės komplimentų iš komisijos narių. Bene visi jie pritarė, jog tai yra didžiosios scenos vertas pasirodymas.

Jurgis Didžiulis ir Erica Jennings „Sing!“

Nuostabu tai, kad būtent šie du atlikėjai jau yra buvę didžiojoje „Eurovizijos“ scenoje. Dainuojanti atlikėjų pora pasiryžo priversti kartu dainuoti visą Europą.

Jurgis Didžiulis ir Erica Jennings

„Kai pirmą kartą išgirdau šios dainos įrašą, supratau, kad tai yra labai gera idėja.

Prisipažinsiu, kad buvau sudvejojęs šia daina. Tačiau ir patys Jurgis bei Erika kažkada ja abejojo, tačiau jie tikrai padarė viską, kad ši daina išsipildytų. Idėja tikrai labai gera“, – kalbėjo R. Zilnys.

Monika Marija su daina „Light On“

Viena atrankų ir pusfinalių lyderių laikyta Monika Marija pastaruoju metu buvo itin aktyviai aptarinėjama, kaip ir jos pasirinkimas finale pasirodyti ne su dviem dainomis, kaip buvo planuojama anksčiau, bet atsisakyti kūrinio „Criminal“ ir taip leisti į finalą sugrįžti į finalą sugrįžti Alen Chicco. Spėjama, kad būtent tai merginai ir pakišo koją finale.

Monika Marija neslepia, kad kūrinys „Light On“ yra paremtas tikrais jos išgyvenimais. Prieš kurį laiką iš gydytojų išgirdusi grėsmingą kraujo užkrėtimo diagnozę ji buvo priversta susitaikyti su mintimi, kad gyventi liko nebe daug. Tačiau galiausiai jos sveikata pagerėjo, o sunkūs išgyvenimai tapo lyriška daina.

Monika Marija

„Besiklausydamas šio pasirodymo supratau, koks yra komfortas ausims, kuomet girdi, kad nuo pat pirmų natų viskas yra atlikta tobulai“, – sakė D. Užkuraitis. Tačiau kartu jis pridūrė, kad toks saugus pasirinkimas gali būti ir rizikingas.

Simona Albavičiūtė taip pat pridūrė, jog pirmąkart pamačiusi ją (Moniką Mariją) radijo studijoje pagalvojo, kad tai nuoširdi ir paprasta mergaitė iš Kelmės, kuri žavėjo savo nuoširdumu, tačiau dabar akivaizdu, jog ji nėra paprasta. „Tačiau tas nuoširdumas vis tiek lieka“, - pridūrė laidų vedėja.

Antikvariniai Kašpirovskio dantys „Mažulė"

Kaip ir pristatė superfinalą vedanti Gabrielė Martirosionaitė, tai yra bene linksmiausia ir labiausiai išjudinanti atrankos grupė, o jų firminį judesį išmoko net ji.

G. Martirosionaitė stebėjosi, kad tai pirmas kartas, kai ir klausytojai prašo pakartoti dainą.

„Vis dažniau girdžiu, kad nereikia saugių variantų ir reikia išsiųsti ką nors tokio. Manau, kad reikia dainuoti lietuviškai, nes tai įdomus miksas. Jei į „Euroviziją“ suvažiuoja daug baladžių, tokia daina tikrai išsiskirtų.

Patys matote, kaip jie yra pasiruošę ir „Eurovizijoje“ jie tikrai „nuneštų“ viską scenoje. Jei esate linkę rizikuoti, balsuokite už juos“, – ragino D. Užkuraitis.

Jurijus Veklenko „Run With The Lions"

Būtent šis atlikėjas visų atrankų metu buvo laikomas vienu iš superfinalo lyderių. Jo pasirodymus ankstesnėse atrankose aukščiausiais balais vertino tiek komisijos nariai, tiek ir žiūrovai.

Leonas Somovas sakė, kad J. Veklenko pasirodymas buvo puikus. „Svarbiausia yra daina ir Jurijaus balsas turi labai platų diapazoną. Kuomet ir pati daina yra gera, nesinori ir apkrauti. Manau, kad viskas čia buvo gerai ir vizualiai nesinori visko perkrauti“, – sakė L. Somovas.

„Lietuva jus įsimylėjo per šią atranką ir tai yra didžiulis turtas. Mačiau jūsų akyse jaudulį, bet galite būti visiškai ramus“, – kalbėjo R. Zilnys.

Kūrinys patiko ir antrąkart komisijoje pasirodžiusiam J. Nainiui. Jis su šypsena užsiminė, kad Jurijus yra ne tik puikus atlikėjas, bet ir labai gražus vyras, galintis sužavėti ir visos Europos moteris.

Po visų superfinalo dalyvių pasirodymų sekė jų kolegų dainos ir priminimas apie visas šio vakaro dainas.

Žiūrovų balsai (pavertus euroviziniais balais):

12 balų – Jurijus

10 balų – Monika Marija

8 balai – „Antikvariniai Kašpirovskio dantys"

7 balai – Jurgis DID & Erica Jennigs

6 balai – Alen Chicco

5 balai – Henry & Tommy Modric

4 balai – Jurgis Brūzga

3 balai – Justina Budaitė-Juna

Komisijos lentelė po visų balsavimų:

12 balų – Jurijus

10 balų – Monika Marija

8 balai – „Antikvariniai Kašpirovskio dantys"

7 balai – Jurgis DID & Erica Jennigs

6 balai – Alen Chicco

5 balai – Henry & Tommy Modric

4 balai – Jurgis Brūzga

3 balai – Justina Budaitė-Juna

Abiejų lentelių rezultatai:

12 balų – Jurijus

10 balų – Monika Marija

8 balai – „Antikvariniai Kašpirovskio dantys"

7 balai – Jurgis DID & Erica Jennigs

6 balai – Alen Chicco

5 balai – Henry & Tommy Modric

4 balai – Jurgis Brūzga

3 balai – Justina Budaitė-Juna

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1794)