Oficialiame „Eurovizijos“ tinklapyje eurovision.tv skelbiama, jog kitąmet konkurse dalyvaus 42 valstybės. 2017-ųjų „Eurovizijoje“ turėjo dalyvauti 43 šalys, tik vėliau, po kilusio skandalo, iš konkurso pasitraukė Rusija.

2018-ieji taip pat bus ypatingi Švedijai. Kitąmet bus 60-tas šios šalies pasirodymas konkurse. Į konkursą grįžta ir Rusija. Deja, tačiau kitąmet konkurse neišvysime Makedonijos.

Vykdantysis EBU (Europos transliuotojų sąjungos) prodiuseris Jonas Olas Sandas sakė: „Mes labai džiaugiamės sukurtais vaizdiniais konkurso apipavidalinimais, kuriuose atsispindi istoriniai Portugalijos motyvai. Tikimės visų 42 dalyvių kitų metų gegužę Lisabonoje sulaukti su didžiuliu įkvėpimu“.

Jis taip pat gyrė ir paruošiamuosius darbus, kuriuos jau pradėjo vykdyti kitų metų konkurso šeimininkė.

Primename, jog didžiausias 2017-ųjų „Eurovizijos“ skandalas kilo dėl Rusijos sprendimo į konkursą deleguoti Juliją Samoilovą.

Po to, kai Rusija paskelbė, jog jų atstove konkursui išrinkta J. Samoilova, Ukraina pareiškė negalinti jos įleisti į šalį dėl politinių sumetimų – koncertavimo Krymo teritorijoje. Rusijai šis sprendimas neįtiko ir ši aršiai kovojo už savo poziciją ir norą, kad jų atstove išliktų būtent Julija.

EBU po šio konflikto buvo pasiūliusi Julijai vis dėlto dalyvauti konkurse, tačiau nekertant Ukrainos sienos. Rusijai buvo suteikta galimybė transliuoti J. Samoilovos pasirodymą nuotoliniu būdu konkurso vakaro metu. Jei atlikėja būtų peržengusi pusfinalio barjerą, tokiomis pačiomis sąlygomis būtų dalyvavusi ir finale.

Deja, rusams šis pasiūlymas netiko ir jie atsisakė galimybės dalyvauti 2017-ųjų konkurse.

Šeimininkų teises 2018-ųjų konkursui rengti portugalams iškovojo Salvadoras Sobralis, kuris šiuo metu laukia širdies persodinimo operacijos. Artimieji nelinkę su žiniasklaida dalytis žiniomis apie jo sveikatą.

2017-aisiais Ukrainoje, Kijeve, surengto konkurso akimirkos:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)