Delfi su Karolina ir Asta Meschino susitiko prieš antrąjį pusfinalį, viešbutyje, kuriame žinomos moterys apsistojusios viešnagės Liverpulyje metu. Jos pasakojo, kad yra didelės „Eurovizijos“ gerbėjos, K. Meschino teigė namuose su bičiuliais kiekvienais metais braižanti lenteles, kuriose žymisi komentarus ir balsuoja už geriausius pasirodymus.

Anot A. Meschino, Lietuvai tai – didžiulis įvykis, kuriuo metu galime savo šalį pristatyti visam pasauliui.

„Nepriklausomai nuo to, kad mūsų tokia mišri šeima, kiekvienas pasirenkame savo favoritus. Labai dažnai palaikome italus, bet Lietuva yra prioritetas. Maždaug penkis pastaruosius metus „Eurovizijai“ skyrėme ypatingai daug dėmesio. Tai yra tarsi šeimos šventė“, – šypsojosi A. Meschino.

Vis dėlto K. Meschino teigė, kad pastaruosius kelis metus „Eurovizijos“ kartu su visa šeima nežiūri, jos brolis Antonio dainų konkursą stebi su bičiulių kompaniją, o pati nuomonės formuotoja renkasi pas savuosius.

„Praeitais metais buvo atvažiavę Gelminė su Stonkumi, pusbrolis su žmona, pamenu, piešėme lenteles, šalis visas susirašėme, kiek balų joms skyrėme, atskirus lapus ir su komentarais pasidarėme, kad atsimintumėme viską. Ir spėliojame, kartais lažinamės“, – Delfi pasakojo pašnekovė.

Įvardijo savo „Eurovizijos“ favoritus

Žinomos moterys pasakojo kiekvienais metais laukiančios akimirkos, kai galės išvysti joms labiausiai patinkančių šalių pasirodymus. K. Meschino įspūdį visada palieka Kipro atlikėjai.

„Visos šalys turi savo tendencijas, galima nuspėti, koks bus jų stilius „Eurovziijoje“. Žinau, kad nelaimės, bet man patinka Kipro šalies pasirodymai. Dažniausiai juos atstovauja labai graži, šokanti, gražiai apsirengusi mergina. Žinoma, visada labai palaikome italus. Žiūrime „Sanremo“ muzikos festivalį, tai jau tapę tradicija. Jo nugalėtojas važiuoja atstovauti italus „Eurovizijoje“, todėl nuomonę apie atlikėją jau susidarai iš anksto, žinai, koks jis“, – pasakojo K. Meschino.

Dukrai pritarė ir A. Meschino, kuri teigė besižavinti italų ypatingais dainų tekstais. Žinoma moteris pastebėjo, kad pastaruosius kelerius metus jų pasirodymai tapo stipresni, kokybiškesni.

„Gaila tik, kad italai dažniausiai pasirenka dainuoti savo gimtąja kalba, todėl pusę emocijų nepajaučiame, vis dėlto italų kalba yra ypatingai daininga graži“, – savo nuomonę išsakė A. Meschino.

Tiesa, dukra tokiam jos pastebėjimui paprieštaravo teigdama, kad 2019 metais Italijai atstovavusio atlikėjo Mahmood dainą „Soldi“ žmonės traukė bene kiekviename pasaulio kampelyje.

„Arba „Måneskin“. Dėl jų visas pasaulis išprotėjo. Apskritai „Måneskin“, manau, „Eurovizijai“ užkėlė labai stiprią kartelę. Nepaisant grupės „ABBA“, Loreen dainos „Euphoria“, dėl kurių visi išprotėjo, nepamenu, kad kas nors būtų pasiekęs tokių aukštumų kaip „Måneskin“. Juos kvietė į visus „Late night show“, jie išpopuliarėjo net JAV. Be to, pastebiu, kad šiemet yra labai pakilęs „Eurovizijos“ lygis, visi pasirodymai labai stiprūs, atrodo, kad atlikėjai stengiasi, konkuruoja. Smagu tai matyti. Girdėjau, kad šiais metais netgi ir JAV tarsi atsibudo dėl „Eurovizijos“, visiems darosi įdomu, daugėja šiame žemyne ir žiūrovų“, – šypsojosi K. Meschino.

Paklaustos, ar Italijoje taip pat kaip ir Lietuvoje kyla įvairių aštrių diskusijų, o žmonės renkasi žiūrėti dainų konkursą viešose vietoje, K. Meschino teigė, kad šioje šalyje daug žmonių nežino, kas yra ta „Eurovizija“.

„Taip yra. Pamenu, kai mokiausi Italijoje iš savo universitete sutiktų draugų buvau ta, kuri visada laukdavo „Eurovizijos“, bet turėjau googlinti ir rodyti, kitiems pasakoti, koks tai renginys. Iki Mahmoodo jie net nežinojo, kad italų atlikėjai pasirodo „Eurovizijos“ konkurse, kad jie laimėjo „Sanremo“ festivalį. Bent jau mano draugų ir pažįstamų italų rate tai nebuvo svarbiausias dalykas“, – prisiminė žinoma mergina.

Jos mama A. Meschino teigė mananti, kad viskas priklauso nuo to, koks atlikėjas patenka į finalą.

„Jei labai mylimas, tai ir susidomėjimas yra didesnis. Vienas faktas tas, kad Italija nėra taip apsėsta „Eurovizija“, kaip esame mes, Lietuvoje. Mes, lietuviai, esame labai patriotiški, mūsų šalis yra maža, todėl sekame kiekvieną įvykį, kas susiję su Lietuva ir ją reprezentuoja pasaulyje. Šiame dainų konkurse turime galimybę, kad mus išgirstų.

Kitos šalys, sakykime, yra labiau atviros pasauliui. Tie patys italai – stipriai užkariavę ispanų rinką, todėl pas juos šiek tiek ramiau žvelgiama į dainų konkursus. Lietuva, mes, matyt, iš to patriotizmo, iš širdies viską priimame ir palaikome savo šalį“, – teigė A. Meschino.

Anot K. Meschino, faktas dar ir tas, kad Lietuva yra mažesnė Europos šalis, todėl lietuviams, kurie neturi tiek daug pasauliniu lygiu pripažintų atlikėjų, labiau rūpi šis dainų konkursas.

„Šnekėjome su merginomis su skirtingų tautybių merginomis, sakė, kad jų šalyse tai nėra svarbus dalykas. Mes atsakėme: „Kaip tai, taigi čia įvykis“.

Man patinka tas išprotėjimas dėl „Eurovizijos“ Lietuvoje. Yra ko laukti, tai tarsi kaip dar viena nacionalinė šventė. Žinai, kad nebus vietų kavinėje, visi žiūrės, patarinės, pyksis, kas pateks į finalą, kas ne“, – juokėsi K. Meschino.

Liverpulyje turi ir planų, nesusijusių su „Eurovizija“

Žinomos moterys Delfi pasakojo, kad Liverpulyje svečiuojasi pirmą kartą, o paklaustos, ką dar planuoja čia nuveikti, A. Meschino teigė, jog nori susipažinti su garsios grupės „The Beatles“ gyvenimu.

„Tai pas mus yra penktadienio planuose, norime pamatyti daugiau miesto. O iki šiol dar neturėjome daug laiko, trečiadienį, kai atskridome, iš karto turėjome renginį „Moroccanoil Color Event“, kuriame buvo pristatomos visos šukuosenų tendencijos. Turėjome konsultacijas su plaukų stilistais iš viso pasaulio, susipažinome su ispanu, prancūzu, man plaukus sutvarkė australas“, – šypsojosi A. Meschino.

„Esame vieninteliai Lietuvoje, gavę galimybę pamatyti užkulisius iš taip arti. Kartu su partneriais ir klientais įgyvendiname projektus, kurie paliečia visą mūsų šalį ir tai yra didelis džiaugsmas ir garbė. Šį kartą kartu su Karera Group parvežame pasaulinio lygio Moroccan oil prekinį ženklą į Lietuvą“, – pridėjo PERSONAL agentūros atstovė Indrė Tarasevičiūtė

O K. Meschino didžiausią įspūdį paliko turas po Liverpulio areną, kurioje šiemet vyksta „Eurovizija“. Mergina pasakojo sulaukusi ir savo sekėjų prašymų, kad visus vaizdo įrašus, kuriuos rodė iš užkulisių, išsaugotų.

„Kartais net šiurpai ėjo turo metu, negalėjau patikėti. Smagu, kad daug žmonių aktyviai reagavo socialiniuose tinkluose, visiems atrodė labai įdomu. Galbūt patys atlikėjai taip stipriai įsitraukę į savo pasirodymo ruošimą, kad neparodo tiek backstage‘o.

Turo metu buvo ir erdvių, kurių negalėjome rodyti, bet pačios matėme labai daug svarbių konkurso detalių – susipažinome su garso, šviesų profesionalų darbu, matėme visus kambariukus, kuriuose laiko mikrofonus. Už viso to, ką pamato 180 mln. žmonių pamato per televizoriaus ekranus, dirba tūkstančiai žmonių.

Jie turi trys atsarginius planus, ką darytų, jei nutrūktų ryšys. Pasirodo, neįmanoma, kad transliacija nutrūktų. Labai įdomu pamatyti užkulisius, realiai tai, ką tu gali stebėti tik per televiziją“, – įspūdžiais su Delfi dalijosi K. Meschino.

Ją papildė ir mama, A. Meschino teigė, kad arenoje telpa tik 7 tūkst. žiūrovų, bet suinstaliuota 24 tūkst. šviesų, yra speciali operatorių studija, kurioje kiekvienas atsakingas už savo veiklą.

„Mums pasakojo, kad visas dėmesys skiriamas ne žiūrovui salėje, o televizijos. Viskas, kas yra daroma, tik tam, jog sėdintys prie televizijos ekranų matytų tobulus pasirodymus. Be to, turo metu papasakojo, kad „Eurovizija“ rengiama Liverpulyje, mažesniame mieste negu Londonas – neatsitiktinai. Viskas tik dėl saugumo ir galimybės geriau viską sukontroliuoti“, – pasakojo A. Meschino.

Seniai keliavo tik dviese

Liverpulyje sutiktos Karolina ir Asta džiaugėsi, jog į šią kelionę leidosi tik dviese, anot žinomos nuomonės formuotojos, ji jau seniai nebuvo išvykusi kartu tik su savo mama.

„Nuo tada, kai man gimė vaikas, paskutinius du ar tris metus, nebuvo bendrų kelionių. Dažniausiai skrendame kur nors su daugiau žmonių. Labai smagu, kad dabar esame dviese ir kad kartu turėsime tokią nuostabią patirtį“, – šypsojosi K. Meschino.

Jos mama S. Meshino teigė, kad apsipirkti galima bene bet kuriame pasaulio kampelyje, todėl Liverpulyje jos bandys daugiau dėmesio skirti kultūrai.

„Stengsimės pamatyti, kas Liverpulyje yra geriausia ir gražiausia, mums reikia aplankyti ir visus dvylika specialiai „Eurovizijai“ pastatytus paukščiukus“, – teigė A. Meschino.

Anot K. Meschino, smagu, kad Liverpulyje didelis dėmesys skiriamas ir Ukrainai, restoranuose, anot merginos, jei užsisakinėji maistą, yra nemažai vietų, kuriose dalis sumos skiriama Ukrainai.

„Daug kas gamina ukrainietiškus patiekalus, smagu, kad skiriamas toks didelis dėmesys šiai šaliai, nes tai ir yra svarbiausia“, – Delfi sakė K. Meschino.

O paklaustos, kas, jų nuomone, nugalės šių metų „Euroviziją“, vienbalsiai atsakė, jog palaiko švedų atstovę Loreen.

„Bet pradėkime nuo to, patriotizmas yra pirmoje vietoje, todėl Lietuva – svarbiausias dalykas“, – šypsojosi A. Meschino.

Jos dukra pridūrė, kad taip pat žavisi ir italų Marco Mengoni, su juo yra netgi įsiamžinusi vienoje nuotraukoje.

„Kai gyvenau Milane, sutikau jį prie savo bendrabučio durų, paprašiau nusifotografuoti. Man labai patinka jo muzika, tik gal šiek tiek nublanksta daina šių metų „Eurovizijoje“.

Esu išprotėjusi dėl Izraelio merginos, ji tiesiog neapsakomo grožio, gera į ją žiūrėti. Kai pasako: „Do you wanna see me dance“, norisi kartu šokti. Tačiau suomiai yra visiškai ne mano skonio, mašinoje jų neįsijungčiau paklausyti, bet, manau, kad „Eurovizijai“ jie labai tinka“, – savo favoritus vardijo mergina.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)