Ji pripažino, kad, sužinojusi, jog neteko teisės dalyvauti šiųmetiniame konkurse, labai nuliūdo. „Man labai liūdna, nes dalyvauti „Eurovizijoje" yra mano svajonė, bet aš neprarandu vilties. Tikiu, kad kada nors nuvyksiu į „Euroviziją". Noriu, kad mano pavyzdys įkvėptų žmones, noriu įkvėpti juos nepasiduoti bet kokioje situacijoje, gyventi pilnavertį gyvenimą ir pildyti savo svajones", – tikino dainininkė.

Iki šio ketvirtadienio atlikėja aktyviai ruošėsi dalyvauti „Eurovizijos“ dainų konkurse, nors ir buvo įspėta, kad į šalį įleista nebus. „Būčiau skridusi į Kijevą, net jei būtų grasinę mane suimti", – teigė J. Samoilova.

Rusijos delegacijos vadovas Jurijus Aksiuta teigė, kad šalis nusprendė pasitraukti iš konkurso todėl, kad nei vienas iš dviejų Europos transliuotojų sąjungos (EBU) siūlytų sprendimų jiems netiko.

„EBU mums siūlė du variantus: tiesiogiai transliuoti J. Samoilovos pasirodymą iš Rusijos arba ją pakeisti kitu artistu. Pirmasis mums netinkamas, nes tai prieštarauja konkurso taisyklėms ir diskriminuoja Rusijos atlikėją. Antrasis variantas netgi blogesnis, nei pasiūlymas Julijai dainuoti nuotoliniu būdu. Tai buvo Julijos viso gyvenimo svajonė“, – kalbėjo šalies delegacijos vadovas.

Jis teigia, kad Rusijos pasitraukimas iš konkurso atneš daug žalos pačiai „Eurovizijai“. „Manau, Rusijos nedalyvavimas konkurse labai kenkia konkurso reputacijai, be to, Rusijos žiūrovams tai yra dar viena priežastis nesidomėti konkursu“, – dėsto J. Aksiuta.

LRT.lt primena, jog Europos transliuotojų sąjunga ketvirtadienio vakarą išplatino oficialų pranešimą, kuriame teigiama, kad Rusija šiųmetinėje „Eurovizijoje" nedalyvaus. Ši žinia buvo paskelbta po to, kai Rusijos televizijos „Pirmasis kanalas“ pareiškė netransliuosiąs šiais metais „Eurovizijos“ konkurso todėl, kad Ukrainos valdžia atsisakė įsileisti į šalį rusų dainininkę J. Samoilovą, nes ši yra koncertavusi aneksuotame Kryme ir yra įtraukta į nepageidaujamų šalyje artistų sąrašą.