Lisabonoje jau savaitę viešinti DELFI komanda paklausė užsienio žurnalistų, ką jie mano apie Ievą. Labiausiai nustebino tai, kad nė vienam pašnekovui nereikėjo pasakoti, kas yra Ieva Zasimauskaitė. Vos išgirdus Lietuvos pavadinimą visi pradėdavo berti komplimentus.

Tokia reakcija nėra įprasta. Ne kasmet visi puikiai žino, ką „Eurovizijoje“ dainuoja Lietuva. Tuo labiau ne kasmet visi atsiliepimai būna tokie teigiami. Džiugina tai, kad ne vienas pašnekovas teigė, kad džiaugtųsi, jei kitąmet „Eurovizija“ vyktų Lietuvoje.

Tačiau Ievos populiarumas ir jiems buvo netikėtas. „Ieva – juodasis „Eurovizijos“ arkliukas“, – teigė net keli kalbinti žurnalistai. Jie neslėpė, kad iki pusfinalio Ievos daina nebuvo tarp favoričių, tačiau po jaudinančio pasirodymo ji sujaudino jų širdis.

„Lietuvos daina yra mano mėgstamiausia. Tiesiog myliu šią dainą. Ji tokia graži, labai miela. Jei kitąmet ne į Bulgariją, mielai važiuočiau į Lietuvą“, – kalbėjo žurnalistas iš Norvegijos.

Iš Ukrainos atvykęs žurnalistas kalbėjo, kad iki pusfinalio nė negalvojo, kad Ieva galėtų patekti į finalą, tačiau pamatęs jos pasirodymą persigalvojo. Ievos jautrumas jį pakerėjo. „Šiemet ji – juodasis „Euroviijos“ arkliukas ir galbūt net pateks į top 5“ , – kalbėjo ukrainietis.

„Tai geriausias visų laikų Lietuvos pasirodymas „Eurovizijoje“, – kalbėjo kitas žurnalistas. – Manau, pasieks geriausią istorijoje rezultatą.“

Kitos kalbintos žurnalistės sutartinai tvirtino, kad nebuvo abejonių, kad Ieva pateks į finalą, o šiuo metu jos tiki, kad I. Zasimauskaitė tikrai bus pirmajame dešimtuke.

Iš Prancūzijos atvykusi žurnalistė Ievos dainą apibūdino kaip labai skanią: „Kai pamačiau jos vaizdo klipą, turiu pripažinti, nelabai susižavėjau, tačiau ant scenos ji sukuria kažką magiško.“

Miela, labai graži, jausminga, romantiška, tobula, turinti labai stiprų vokalą, miela – tokius komplimentus Ievai dalijo užsienio žurnalistai.

Tiesa, žurnalistai išgirdo ir antrą klausimą: kas turėtų laimėti „Euroviziją“? Šioje vietoje jų nuomonės labai išsiskyrė. Iš Ukrainos atvykęs žurnalistas spėjo, kad laimėti turėtų Kipras, iš Naujosios Zelandijos atvykęs žurnalistas spėjo, kad laimės Airija, Turkijos žurnalistas tikino, kad jam labiausiai patinka Suomija, tačiau spėjo, kad laimėti turėtų Izraelis, nors ir Kipras turi tam šansų, o štai norvegų žurnalistas spėjo, kad laimės Bulgarija.

Beje, įdomu tai, kad retas žurnalistas kaip nugalėtoją įvardijo savo atstovaujamos šalies atstovą. Vis dėlto dažniausiai buvo kartojama, kad laimėti turėtų Kipras.

Po pirmojo pusfinalio Ievos populiarumas ėmė augti kaip ant mielių. Buvo spėjama, kad Ieva finale galėtų pasiekti ketvirtą ar net trečią vietą. Po antrojo pusfinalio reitingai kiek pasikeitė, Ieva nukrito į septintąją vietą.

Dar vakar, po repeticijos, Ieva pasakojo, kad šiek tiek keis kai kurias pasirodymo detales – pakartojimo metu rodys kitokias akimirkas, tačiau kiek vėliau persigalvojo. Dainos pakartojimo metu „Eurovizijos“ gerbėjai matys jautriausią akimirką – Ievos bučinį su Mariumi.

Iš trijų Baltijos šalių į finalą pateko tik dvi: Estija ir Lietuva. I. Zasimauskaitė neslėpė, kad gaila dėl latvės. „Šiandien kažkas buvo su garsu. Daugelis dalyvių, manau, nepadarė visko, ką galėjo padaryti, nes aš daugelį iš jų esu girdėjusi, todėl keista“, – po antrojo pusfinalio kalbėjo Ieva.

O ar yra tokių dalyvių, dėl kurių ji labai džiaugiasi? „Dėl dano, mano mama pasakė, kad į „Euroviziją“ išleidžia ne tik dukrą, bet ir sūnų, – nusijuokė Ieva ir papasakojo, kad jos brolio išvaizda labai panaši į dano. – Labai panašus: barzda ir plaukai. Dėl australės džiaugiuosi, nes ji labai mielas žmogus. Manau, finale ji pasirodys geriau.“

Jai pačiai patinka Vokietijos, Ispanijos ir Prancūzijos dainos. „Finale bus ką veikti, tikrai“, – savo konkurentus įvertino Ieva.

Trečiadienį ir ketvirtadienį Ieva praleido atokiau nuo žiniasklaidos: leido laiką su čia atvykusiais draugais, šeima, grožėjosi miestu. Penktadienį ji visą dieną praleido arenoje, vyko dvi repeticijos, vieną jų stebėjo komisija, kuri jau įvertino finalo pasirodymus.

Ieva atvyko į generalinę repeticiją Lisabonos arenoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (310)