Klaida įsivėlė į sistemą, leidžiančią vienam numeriui už patinkantį atlikėją balsuoti ne daugiau 5 kartų skambinant arba siunčiant SMS žinutę. Penkių kartų principo laikomasi siekiant užtikrinti sąžiningą balsavimą ir apriboti sukčiavimo atvejus, kai už atlikėją balsuojama dešimtimis ar šimtais kartų iš to paties abonemento numerio.

Šią paslaugą teikiančios bendrovės „TCG Telecom“ generalinio direktoriaus Vaidoto Žalalio teigimu, antrojo nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos vakaro transliacijos metu dėl šios sistemos konfigūracijos klaidos gaunamos SMS žinutės nebuvo įtrauktos į tiesioginio eterio metu rodomą žiūrovų balsų lentelę. Dėl šios priežasties balsuojantys negavo patvirtinimo žinučių apie sėkmingą balsavimą bei lentelėje pasirodė klaidinantys skaičiai.

Nepaisant to, SMS žinutės buvo fiksuojamos duomenų bazėje ir išliko. Išanalizavus šiuos duomenis paaiškėjo, jog neįskaityti SMS žinutėmis siųsti balsai rezultato nepakeitė. Procentinis balsų pasiskirstymas, kuris lemia atlikėjo galutinę poziciją žiūrovų balsų lentelėje, išliko nepakitęs.

„Nuoširdžiai atsiprašome už patirtus nepatogumus. Ėmėmės visų priemonių, kad panašaus pobūdžio sutrikimai nepasikartotų ateityje“, – sakė V. Žalalis.

Šis nesklandumas nepasireiškė sistemos testavimo bei pirmojo atrankos koncerto metu.

Žiūrovų balsavimo rezultatai:

"Eurovizijos" atrankos žiūrovų balsavimo lentelė

Bendroji lentelė:

"Eurovizijos" atrankos bendroji balsavimo lentelė

*Primename, kad jei komisijos ir žiūrovų balų suma sutampa, galutiniuose baluose didesnį įvertinimą gauna tas atlikėjas, kurį komisija įvertino geriau.

Laidos filmavimo akimirkos: