Tuo tarpu likusiems delegacijos nariams PGR tyrimai buvo neigiami.

Islandų atstovai su apgailestavimu praneša, kad šių metų tiesioginėse „Eurovizijos“ transliacijose jų neišvysime, rašo eurovision.tv.

Nepaisant priimto sudėtingo sprendimo, daina konkurse dalyvauja. Gegužės 20 dieną įvyksiančio antrojo pusfinalio metu bus transliuojamas gegužės 13 dieną repeticijos metu nufilmuotas pasirodymas.

Visa Islandijos delegacija ir toliau lieka karantine, juos prižiūri sveikatos priežiūros institucijos.

Grupės lyderis Daði Freyras dar prieš konkursą atskleidė, kad daina „10 years“ turi užslėptą mintį – ji apie jo žmoną, kuri taip pat yra ir „Dadi & Gagnamagnid“ narė.

Praėjusiais metais keistu šokiu vaizdo klipe pasaulį nusišypsoti privertusi ir rimta konkurente „The Roop“ iki šiol vadinama islandų grupė „Dadi & Gagnamagnid“ „Eurovizijos“ scenoje Roterdame judesių pademonstruoti neturėjo progos, tad šiemet kompanija laimę bando darkart.

2017 m. grupė „Dadi & Gagnamagnid“ jau bandė laimę atrankose į konkursą, bet tais metais teisę atstovauti Islandijai laimėjo atlikėja Svala su daina „Paper“.

2020 m. vasarį spalvingoji šešių narių grupė su daina „Think About Things“ laimėjo Islandijos nacionalinę atranką „Söngvakeppnin“, tačiau, kaip visi žinome, konkursas dėl COVID-19 pandemijos neįvyko.

Dar iki prasidedant konkurso atrankoms lyderis tikino, kad nekantrauja pasirodyti „Eurovizijos“ scenoje: „Labai nekantrauju. Priežastis, kodėl praėjusiais metais dalyvavome atrankose, buvo noras pažinti konkurso užkulisius, susipažinti su „Eurovizijos“ virtuve. Buvo labai įdomu, kaip mūsų grupei sektųsi, tad tikimės sužinoti tai 2021-aisiais“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)