„Scena – tobulai tinkanti mano dainai. Jaučiuosi kaip namie, esu labai laiminga“, – iškart po repeticijos spaudos atstovams kalbėjo I. Zasimauskaitė.

Paklausta, ar ilgai teko įkalbinėti vyrą Marių Kiltinavičių užlipti ant didžiosios scenos, atlikėja tvirtino, jog vyras nejaučia didelio noro būti matomas tokiai didelei žmonių auditorijai, tačiau tai daro būtent dėl savo žmonos. „Žinau, kad Marius į sceną lipa dėl manęs. Galbūt dėl to atlikdama šią dainą nuolat jaučiu ašaras akyse, bet stengiuosi neverkti. Mano vyras man – tarsi stebuklas, labai džiaugiuosi, kad jis yra mano gyvenime“, – atvirai pasakojo atlikėja.

Išgirdusi klausimą, kaip jautėsi pirmą kartą išgirdusi konkursinę dainą, kurią parašė kompozitorius Vytautas Bikus, dainininkė sakė, jog jos širdis tiesiog ištirpo bei pridūrė, jog savo įkvėpimo šaltiniu laiko vieną garsiausių Lietuvos porų – kadenciją baigusį prezidentą Valdą Adamkų ir žmoną Almą Adamkienę.

„Kai pamačiau juos sėdinčius arenoje, pirmoje žiūrovų eilėje, ir besilaikančius už rankų, pagalvojau, kad tai – mano svajonė. Norėčiau, kad kai su Mariumi būsime tokio amžiaus, lygiai taip pat laikytumėmės už rankų“, – kalbėjo I. Zasimauskaitė.

Ieva Zasimauskaitė spaudos konferencijoje / FOTO: V. Nevieros

Lietuvos delegacijos vadovas Audrius Giržadas sulaukė klausimo dėl pernykščio nugalėtojo Salvadoro Sobralio. Žurnalistai domėjosi, ar, jo manymu, antrus metus iš eilės galėtų nugalėti tokia rami daina, kokią pernai atliko S. Sobralis, o šiemet laimę bando I. Zasimauskaitė.

Lietuvos delegacijos vadovas tvirtino, jog mūsų šalis labai laukia eurovizinės pergalės ir yra pasiruošusi surengti didžiausią muzikinį konkursą. Tačiau čia jis ėmė juokais diskutuoti su I. Zasimauskaite. A. Giržadui paminėjus, jog Vilnius būtų laimingas, galėdamas priimti visos Europos dainininkus, I. Zasimauskaitė atšovė, jog, jos manymu „Eurovizija“ turėtų vykti jos gimtajame mieste – Kaune.

Taip pralinksminusi žiniasklaidą besijuokdama atlikėja netyčia „stuktelėjo“ mikrofonu į dantis. Žiniasklaidai pasiteiravus, ar neužsigavo, atlikėja nepasimetė: „Nieko tokio, mano tėtis – dantistas, galės viską sutvarkyti.“

Kiek surimtėjusi Lietuvos atstovė pridūrė, jog dėl jos juoko manoma, kad ji – labai savimi pasitikinti, bet iš tiesų yra ne visai taip. „Visi galvoja, kad aš – labai drąsi, nes nuolat kalbu, daug juokiuosi, bet tai – mano jaudulio ženklas“, – tikino atlikėja.

Ji taip pat prisipažino jaučianti didelę scenos baimę, nors joje yra toli gražu ne naujokė.