Pirmadienio rytą LRT eteryje Audrius Giržadas paskelbė, kad specialiojo balsavimo metu dėl galimybės grįžti į „eurovizinių“ atrankų finalą susikaus šeši dalyviai: Sasha Song, Lolita Zero. Ieva Zasimauskaitė, „Queens Of Roses“, Vilija Pilibaitytė-Mia ir Edgaras Lubys. Oficialus balsavimas nuo pat ryto buvo paskelbtas LRT portale.

Balsavimas buvo uždarytas lygiai 20 val. vakaro. Suskaičiavus balsus, kiek po pusės devintos, LRT informacinės laidos „Panorama“ metu, buvo paskelbta, kad į „eurovizinių“ atrankų finalą grįžta ir į lygiavertę kovą su jau ten esančiais dalyviais dėl galimybės atstovauti Lietuvai didžiojoje „Eurovizijoje“ tęsia Lolita Zero.

Vos po šios žinios su DELFI bendravusi Lolita neslėpė džiaugsmo. „Manęs šiandien daug kas klausinėja, kaip aš jaučiuosi gavusi šansą sugrįžti. Gal nuskambės arogantiškai, tačiau Lolita iš tiesų net nebuvo palikusi konkurso. Patys pagalvokite: kas šiemet skausčiausiai spindi, muša žiūrimumo rekordus ir kelia daugiausia kalbų? Lolita tapo šios atrankos simboliu, – DELFI kalbėjo Lolita. – Galite mane dievinti, galite nekęsti, bet tiesiog negalite ignoruoti. Net diiausi kritikai pripažįsta, kad be Lolitos mes Europai nelabai turime, ką parodyti.“

Ir nors Lolita buvo priversta trumpam pasitraukti iš „eurovizinių“ kovų, ji atvira – nenuleido rankų ir jautė, kad čia dar sugrįš: „Džiaugiuosi nauja galimybe ir noriu užtikrinti – nebuvau nustojusi dirbti. Šou turi tęstis ir tęsis! O gerbėjams turiu vienintelę žinutę – aš jus myliu stipriau nei jūs galite suvokti! O tiems, kas manęs nemėgsta noriu padėkoti už tai, kad jūsų pyktis ir neapykanta man suteikė dar didesnius sparnus! Jūs – nuostabūs!“.

Šeštadienį „eurovizinių“ atrankų finale pasirodysianti Lolita, baigdama pokalbį, šyptelėjo: „Šeštadienis bus susitaikymo ir meilės diena“.

Sekusiems balsavimo eigą žinia, jog daugiausia žiūrovų palaikymo sulaukė Lolita Zero, nebuvo staigmena. Nuo pat ryto, vos paskelbus balsavimą, į priekį išsiveržusi atlikėja jos neužleido nė vienam kitam dalyviui. Lolita Zero sulaukė kiek daugiau nei 40 proc. balsavusiųjų palaikymo.

Nors labiausiai ją vijosi Sasha Song, surinkęs apie 30 procentų balsų. Panašiai palaikymo sulaukė Ieva Zasimauskaitė (11 proc.) ir Edgaras Lubys (9 proc.), gerokai mažiau Mia ir „Queens Of Roses“ – maždaug po keturis procentus.

Kovo 11-osios vakarą, dėl galimybės iškeliauti į Kijevą, susirungs septyni atlikėjai: Lolita Zero, Aistė Pilvelytė, grupė „Fusedmarc“, Gabrielius Vagelis, Paula, Kotryna Juozdevičiūtė ir Greta Zazza.

Visos dainos ir atlikėjai, kovosiantys dėl galimybės iškovoti kelialapį į „Euroviziją“:

Lolita Zero su daina „Get Frighten“ (liet. „Išsigąsk“)

Aistė Pilvelytė – „Im Like A Wolf“ (liet. „Aš – kaip vilkė“)

Grupė „Fusedmarc“ – „Rain Of Revolution“ (liet. „Revoliucijos lietus“)

Gabrielius Vagelis – „Feel Myself Free“ (liet. „Išsilaisvink“)

Paula – „Never Let U Go“ (liet. „Niekad tavęs nepaleisiu“)


Kotryna Juodzevičiūtė – „Love Shadow“ (liet. „Meilės šešėlis“)

Greta Zazza – „Like I Love You“ (liet. „Taip, kaip aš tave myliu“)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (657)