Konferencijos metu visiems dalyviams buvo užduodama po kelis klausimus. Dauguma jų sulaukė pozityvių palinkėjimų bei klausimų apie tai, kaip jie jaučiasi ir ką ketina nuveikti pirmiausia, pasibaigus šiai konferencijai, tačiau ne visi klausimai buvo tokie malonūs.

Ryškiausias šio pusfinalio dalyvis – rusas Sergejus Lazarevas. Įspūdingą šou scenoje surengęs vaikinas pateko į finalą, tačiau dar prieš jį netrūko diskusijų, esą jo pasirodymas pernelyg primena pernykščio konkurso nugalėtojo Manso Zelmerlowo „eurovizinį“ šou.

„Šou buvo įspūdingas ir išties labai džiaugiuosi, kad patekau į finalą“, – tikino Sergejus ir išgirdo prašymą paneigti, kad Rusija yra labai šalta šalis. „Rusija yra labai graži, man garbė atstovauti šiai didžiulei šaliai. Žinote, turite nuvykti ir pamatyti ją patys. Mes išties turime daug puikių žmonių“, – vardijo S. Lazarevas. Jam pritarė ir jį į konferencija atlydėjęs Filipas Kirkorovas, paragindamas visus atvykti pasigrožėti Baltosiomis naktimis.

Vis dėlto antrasis klausimas nebuvo toks malonus. Užsienio žiniasklaidos atstovas, pradėjęs nuo to, jog šįmet rusas išties pretenduoja į nugalėtojo titulą, uždavė nepatogų klausimą: „Ar saugu LGBT bendruomenei, gėjams ir lesbietėms, Rusijoje?“ Šurmulį konferencijos salėje sukėlęs klausimas Sergejui nepasirodė neįveikiamas ir jis pateisino savo šalį.

„Manau, tai labai svarbus klausimas. Aš dažnai sulaukiu tokių klausimų interviu metu. Daugelis kalba apie LGBT problemas Rusijoje. Žinote, gėjų yra ir Rusijoje, – kalbėjo Sergejus. – Mes esame moderni šalis, turime gėjų klubų, galite paieškoti google paieškoje ir pamatysite, kiek daug. Vis dėlto manau, kad jei Rusijai teks garbė surengti „Euroviziją“, mes dar labiau pasistengsime dėl LGBT bendruomenės narių.“

Po šio atsakymo progos tai patvirtinti nepraleido ir šalia įsitaisęs F. Kirkorovas. „Labai nuoširdžiai tai pažadame“, – pridūrė Rusijos žvaigždė.

Nepatogaus klausimo sulaukė ir Armėnijos atstovė. Žurnalistui užkliuvo tai, kad ji „Eurovizijoje“ išskleidė savo vėliavą. „Nepamirškite, kad atstovauju savo šalį, savo namus ir savo širdį. Armėnija tiesiog nori taikos. Gyvenu Vokietijoje, tačiau esu armėnė ir tiesiog noriu taikos“, – kartojo armėnė.

Likusi konferencijos dalis buvo nuspalvinta šviesesnėmis spalvomis. Vengrijos atstovas nestokojo padėkos žodžių už tai, kad pakliuvo į finalą ir vengrams perdavė žinutę. „Ačiū, tai yra didžiulė garbė būti čia. Mes dirbome tikrai labai sunkiai, tam, kad čia būtume, tačiau vis dar matyti, kad liko labai daug darbo“, – kalbėjo vengras.

Kroatei pavyko iškovoti galimybę dalyvauti finale ir ją šeštadienį pamatysime antrojoje konkurso pusėje. Tokios galimybės Kroatija neturėjo nuo 2009 metų. Ji neslėpė, kad yra kiek šokiruota ir jos širdis dėl šio įvertinimo plaka beprotišku ritmu.

Nyderlandų atstovas konferencijos metu patikino, kad jo daina yra išties stipri ir jis tiki tuo, ką daro. „Pirmiausia, kai galėsiu, paskambinsiu savo geriausiam draugui Tokito“, – nusišypsojo vaikinas. Šeštadienį vaikinas dainuos pirmojoje finalo dalyje.

Visą laimingąjį dešimtuką pamatysime finale jau šeštadienio vakarą.

Pirmajame pusfinalyje pasirodė 18 šalių: Suomija, Graikija, Moldavija, Vengrija, Kroatija, Nyderlandai, Armėnija, San Marinas, Rusija, Čekija, Kipras, Austrija, Estija, Azerbaidžanas, Juodkalnija, Islandija, Bosnija ir Hercogovina bei Malta.

Vakaro pabaigoje paaiškėjo laimingųjų, patekusių į finalą, dešimtukas. „Eurovizijos“ finalą visas pasaulis stebės šeštadienio vakarą. Pats D. Montvydas „eurovizinėje“ scenoje pasirodys ketvirtadienio vakarą, tada ir paaiškės, ar lietuvį pamatysime finale.

Beje, 61-oji „Eurovizija“ yra išskirtinė. Šįmetinis konkursas bus pirmasis su nauja balsavimo sistema nuo 1975-ųjų metų. Nuo šių metų atskirus taškų rinkinius dalys tiek profesionalų komisija, tiek žiūrovai. Lietuviškoje profesionalų komisijoje šįmet – Nomeda Kazlaus, Vytautas Lukočius, Justas Čekuolis, Vidas Bareikis ir Eglė Nepaitė-Abaravičienė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (471)