Paskelbus visus atrankų dalyvius, buvo ištartas 51 vardas. Deja, Algimantas Minalga-Soliaris iš kovos pasitraukė nė karto nelipęs į sceną, po patirtos traumos vaikinas vis dar negali dainuoti. Kiek vėliau paaiškėjo, kad savo noru iš nacionalinių atrankų traukiasi ir Ruslanas Kirilkinas.

Šiuo metu dėl galimybės atstovauti Lietuvai „Eurovizijoje“ vis dar kaunasi: Edgaras Lubys, Sasha Song, Paula, „Golden Monkeys“, „Otreya“, Benas Malakauskas, Vilija Pilibaitytė-Mia, Kotryna Juodzevičiūtė, Gabrielius Vagelis, Valdas Lacko, Ieva Zasimauskaitė, E.G.O., Greta Zazza, Lolita Zero, „Fusedmarc“, Vidas Bareikis su Ieva Zasimauskaite, Gražvydas, Milda Martinkėnaitė su Saulene Chlevickaite, Aistė Pilvelytė, Alanas Chošnau, „Queens Of Roses“, Valerija Iljinaitė, Neringa Šiaudikytė ir Evaldas Vaikasas.

Likus vos pusei dalyvių, LRT studijoje vėl buvo surengtas dar vienos laidos filmavimas, kurio metu savo pasirodymus žiūrovų bei komisijos kritikai pateikė dvylika atlikėjų. Po šios laidos su dalyvavimu konkurse teks atsisveikinti keturiems dalyviams.

Šios laidos metu varžosi: Edgaras Lubys, „Otreya“, Benas Malakauskas, Gabrielius Vagelis, Valdas Lacko, Ieva Zasimauskaitė, E.G.O., Paula, Lolita Zero, „Fusedmarc“, Gražvydas ir Milda Martinkėnaitė su Saulene Chlevickaite.

Žiūrovai už labiausiai patikusį dalyvį bus kviečiami balsuoti šeštadienio vakarą, kai ekranuose išvys antradienio vakarą vykusio filmavimo rezultatus. Tiesa, balsavimas – tiesioginis, o žiūrovų balsai nusveria lygiai pusę dalyvių tolimesnio likimo konkurse, tad kiekvienas balsas – labai svarbus.

Ramūnas Zilnys, Darius Užkuraitis, Nomeda Kazlaus, Gintaras Rinkevičius

Šios laidos komisijoje, kuri nuolat kinta, savo nuomonėmis dalijosi Ramūnas Zilnys, Darius Užkuraitis, Gintaras Rinkevičius bei Nomeda Kazlaus.

Pirmieji scenoje pasirodė E.G.O. vaikinai. „Beveik patiko ir daina, beveik patiko ir atlikimas. Kai trise dainavo, kaip ir derėjo balsai. Bet žmogus visą laiką vertina tokiame emociniame lygmenyje, kažko trūko“, – vaikinus vertino G. Rinkevičius.

E.G.O.

Antrasis scenoje pasirodė Benas Malakauskas su daina „Roling“. „Žinote, kartais labai „nurašyti“ žmonės padaro labai dideles karjeras, – po jo pasirodymo kalbėjo N. Kazlaus. – Kiek žinau, jūs esate labai jaunas žmogus, tačiau sveikinu, kad jau dalyvaujate didžiųjų „Eurovizijoje“, nors man jūsų pasirodymas – toks puikus finalinis mažųjų „eurovizinių“ atrankų pasirodymas.“

Benas Malakauskas

Trečioji pasirodė „Otreya“, kurią kai kurie žiūrovai dar pamena kaip Ugnę Smile. „Iš esmės jokių pastabų neturiu, nes Ugnė moka dirbti su kamera, žino, ką ji daro scenoje, – kalbėjo Darius Užkuraitis. – Tai buvo geras, normalus, apgalvotas pasirodymas.“

"Otreya"

Ketvirtasis pasirodė Edgaras Lubys. „Eurovizijos“ sceną sunku nuspėti ir prognozuoti, anot Nomedos Kazlaus, kuri prisipažino, kad jai Edgaras itin patinka. „Tie robotiški judesiai atspindi šiuolaikinį pasaulį. Aš manau, čia net ne žmogaus balsas buvo“, – kalbėjo operos solistė.

R. Zilnio nuomone, E. Lubio pasirodymas nepaliks abejingų: vienus sužavės, o kitiems pasirodys tikra nesąmonė.

Edgaras Lubys

Penktosios scenoje pasirodė Milda Martinkėnaitė su Saulene Chlevickaite. Anot D. Užkuraičio, merginoms dar reiktų gerokai padirbėti su choreografija.

„Labai simpatiškos merginos, bet pasirodymas – „popierinis“. Aš viską pasakiau“, – trumpai savo komentarą tarė G. Rinkevičius, vertindamas merginų dainą „Paperheart“. Jis pridūrė, kad jo nesužavėjo nei daina, nei pasirodymas, nei atlikimas.

Milda Martinkėnitė Saulenė Chlevickaitė

Šeštoji scenoje pasirodė Ieva Zasimauskaitė. Pirmojo filmavimo metu Ieva scenoje puošėsi šviesia šilkine suknele, šį kartą ji pasipuošė juoda suknele, kuri padėjo išryškinti jai už nugaros besikeičiančias vizualizacijas.

„Man labai patinka Ievos balsas, kur jis bebūtų“, – atlikėją gyrė R. Zilnys.

„Mano nuomonė apie Ievą tikrai yra gera, – kalbėjo Nomeda. – Man atrodo, šiandien Jūs vienintelė savo mimika perteikiate kažkokią mintį.“

Ieva Zasimauskaitė

Paskelbus, kad scenoje pasirodys septintasis dalyvis, užgeso šviesos ir kelias minutes į sceną buvo gabenami pasirodymui reikalingi atributai. Septintuoju numeriu „eurovizinėje“ scenoje pasirodė Lolita Zero. „Jaučiasi, kad Gytis yra profesionalas ir išaugina pasirodymą nuo nulio iki kulminacijos, – Lolitą Zero gyrė operos solistė Nomeda Kazlaus. – Nežinau tik, ar finalas įtikinamas. Pagalvokite dar. O gal tie berniukai per daug apsirengę? Kitam kartui – mažiau rūbų.“

„Taip, tai toks įdomus dalykas, stulbnantis dalykas, darantis didžiulį įspūdį dalykas“, – kalbėjo G. Rinkevičius.

Gytis Ivanauskas - Lolita Zero

Aštuntasis savo kūrinį atliko Valdas Lacko. „Su anglišku tarimu dar reikėtų gerokai padirbėti“, – tikino R. Zilnys, jam pritarė ir N. Kazlaus. Ir nors ji pagyrė Valdą, kad scenoje jis jaučiasi kur kas geriau nei pernai, pridūrė, kad su vokalu dar tikrai yra ką veikti.

Valdas Lacko

Devintuoju numeriu pasirodė Paula. „Plastika ir taip, kaip atrodo, kaip šoka. Kartais užsimiršti, kad čia dainos konkursas, kad čia dainos reikia klausyti“, – kalbėjo G. Rinkevičius. Anot jo, daina nėra stiprioji pasirodymo pusė.

„Beveik neabejoju, kad ši daina turi būti kitame etape, – kalbėjo D. Užkuraitis. – Paula yra tiesiog gimusi popscenai.“

Paula

Dešimtasis į sceną lipo tik nakties tamsą regintis Gražvydas. Po pasirodymo R. Zilnys tikino, kad ši daina – per silpna „eurovizinėms“ kovoms.

„Ypatingai gražaus tembro savininkas, sveikinu, – kalbėjo N. Kazlaus. – Kažkokia šviesa iš jūsų sklinda.“

Gražvydas

Vienuoliktieji scenoje pasirodė „Fusedmarc“. „Man patinka temperamentas. Tik gaila, kad šita daina buvo per trumpa, – kalbėjo G. Rinkevičius. – Dainos temperamentas, atlikimo temperamentas: visa tai pabaigoje labai susieina.“

„Daina užvedanti ir labai gerai, bet labiausiai norėjosi paimti ir atskleisti jūsų balsą kulminacinėse vietose. Kartais trūko jėgos“, – kritikos pažėrė Nomeda, kuri patikino, kad atlikėjai būtina tobulintis pas vokalo mokytojus.

Fusedmarc

Dvyliktasis scenoje pasirodė Gabrielius Vagelis, po pirmojo pasirodymo jau spėjęs gauti pravardę „lietuviškasis vikingas“.

„Labai išraiškingų akių, išraiškingo veido. Daro įspūdį“, – po pasirodymo komentarais dalijosi Nomeda. Vis dėlto jis sulaukė kritikos dėl vokalo.

R. Zilnys pridūrė, kad daina yra per mažai ryški „eurovizinei“ scenai.

Gabrielius Vagelis
Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (103)