Komisijos kėdese šįvakar: Ramūnas Zilnys, Darius Užkuraitis, Nomeda Kazlaus ir Gediminas Zujus. Šįkart prie balsavimų prisijungė ir užsienio komisija, atranką stebėjo net trys užsienio komisijos nariai.

Savo pasirodymus komisijai bei žiūrovams dovanojo krištolinio balso turėtoja Ieva Zasimauskaitė, energingieji E.G.O. vyrukai, dažnai viena iš atrankų lyderių pavadinama Greta Zazza, išraiškingoji Lolita Zero, 11-tą kartą atrankose dalyvaujanti Aistė Pilvelytė, elektroniniais garsais komisiją ir džiuginantis, ir gluminantis Edgaras Lubys, jausmingasis Sasha Song bei pasaulio spalvų nematantis Gražvydas.

Pasirodžius visiems atlikėjams savo verdiktą tarė komisija. Įvardijus lietuviškos komisijos balus, televizijos žiūrovai išgirdo užsienio komisijos nuomonę, tuomet buvo paskelbti žiūrovų balsai ir susumavus paaiškėjo, kam šįmet „eurovizinės“ durys jau užsiveria ir kas dar tęs kovą dėl galimybės pelnyti kelialapį į šįmet Ukrainoje vyksiančią didžiąją „Euroviziją“.

Lietuviškos komisijos lentelė:

1. Aistė Pilvelytė

2. Greta Zazza

3. Ieva Zasimauskaitė

4. Sasha Song

5. Edgaras Lubys

6. E.G.O.

7. Gražvydas

8. Lolita Zero

Užsienio komisijos balai gerokai sumaišė lietuviškos komisijos nuomonę. Užsienio komisijos nariai daug geriau vertino Lolitą Zero, tuo metu Aistei Pilvelytei dalijo patarimus ir pagailėjo balų. Tiesa, užsienio komisija geriausiai vertino ir po 12 balų išdalijo Sashai Song (po 12 balų skyrė net du iš trijų užsienio komisijos narių) ir Edgarui Lubiui.

Susumavus visus balus paaiškėjo, kad iš kovų pasitraukia Lolita Zero, Edgaras Lubys, E.G.O. ir Gražvydas.

Šio vakaro lydere tapo Aistė Pilvelytė. Antrąja vieta gali džiaugtis Sasha Song, trečia Greta Zazza, o ketvirta – Ieva Zasimauskaitė.

Bendra komisijos ir žiūrovų lentelė:

1. Aistė Pilvelytė

2. Sasha Song

3. Greta Zazza

4. Ieva Zasimauskaitė

5. Lolita Zero

6. Edgaras Lubys

7. E.G.O.

8. Gražvydas

Žiūrovų lentelė:

1. Aistė Pilvelytė

2. Lolita Zero

3. Greta Zazza

4. Ieva Zasimauskaitė

5. Sasha Song

6. Edgaras Lubys

7. E.G.O.

8. Gražvydas

Eurovizinėje kovoje rungėsi aštuoni dalyviai:

Pirmoji ant scenos pasirodė Ieva Zasimauskaitė. Ieva atrankoje dalyvavo ir su Vidu Bareikiu, tačiau praėjusį šeštadienį duetas iškrito ir atlikėja toliau skinasi kelią į „Euroviziją“ savarankiškai. „Liga girdisi balse ir nebėra tos įtaigos, kurią mes girdėjome. Kitą kartą tikiuosi, kad orai jums padės, o ne pakenks. Linkiu, kad būtumėt sveika“, – sakė N. Kazlaus.

Antrieji į sceną lipo „EGO“ vaikinai. „Šiais metais tikrai atrodote padarę pažangą“, – po pasirodymo sakė R. Zilnys.

Trečioji scenoje pasirodė Greta Zazza, o jai talkino du pusnuogiai šokėjai. „Man labiau patiko Greta, o ne jos vyrukai. Charizmatiška asmenybė, labai užtikrintai jaučiatės. Išnaudokite „rankų teatro“ idėją“, – sakė N. Kazlaus ir patarė atlikėjai atskleisti seksualumą ir balse.

Po seksualiosios Gretos į sceną žengė Gražvydas. „Tikrai gražus balsas, viskas labai gerai, bet gal per daug tvarkinga. Norėtųsi laisvės, tas savęs įstatymas į rėmus kartais atrodo per daug varžančiai. Linkiu šiek tiek atsipalaiduoti ir nebūti tik atlikėju, o įsijausti ir gyventi ta daina truputį“, – sakė G. Zujus.

Penktoji Lolita Zero. „Norėtųsi, kad jūsų rūbai būtų prabangūs. Mes matome pakankamai pigias medžiagas, kurios iškart kelia tam tikras mintis. Sveikinu, kad bent kažkokia naujovė jau šiandien įvyko“, – sakė N. Kazlaus.

Po Lolitos Zero ant scenos pasirodė Aistė Pilvelytė. Atlikėja šiemet teigė, kad nesėkmės atveju daugiau ant „eurovizinės“ scenos jos nebeišvysime. „Tai viena iš tų dainų, kurios gali „važiuoti“ atstovauti „Eurovizijoje“. Mane gerokai nustebino, kad Aistė pasirinko būtent tokia muzikinę stilistiką“, – sakė D. Užkuraitis.

Vėliau scenoje pasirodė Edgaras Lubys. „Nereikia bijoti atrodyti keistai scenoje. Šią savaitę pasirodymas man patiko kur kas labiau. Bendrame kontekste ši daina įsimena. Šiandien kūrinys net sėkmingiau atliktas nei praėjusį kartą“, – po pasirodymo sakė R. Zilnys. Tuo tarpu N. Kazlaus prašė geriau apgalvoti kūrinio pabaigą: „Manau, kad reikėtų pamąstyti apie pabaigą, nes daina nutrūksta it kažkokia styga.“

Scenoje pasirodžius Sashai Song, D. Užkuraitis negailėjo pagyrų dainai, tačiau sukritikavo drabužius ir patarė pasitarti su dizaineriais. „Man patinka ši daina, ji viena mano favoričių. Stiprioji šios dainos pusė yra optimizmas ir, žinoma, pats atlikėjas. Daina labai gerai įsimenanti“, – sakė D. Užkuraitis.

Kitą šeštadienį LRT žiūrovai vertins dar aštuonis dalyvius, iš kurių keturiems teks atsisveikinti su konkursu. Kovo 4-osios vakarą iš likusių aštuonių dalyvių liks tik 6, o kovo 11-ąją, Klaipėdoje įvyksiančiame atrankų finale, iš 6 dalyvių išrinksime vieną, kuris jau gegužę atstovaus Lietuvai Ukrainoje.

DELFI kvietė savo skaitytojus išreikšti savo nuomonę. DELFI skaitytojai mažiausiai palaikymo išreiškė Lolitai Zero.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1006)