„Sveikiname Nyderlandų vyriausybės sprendimą suteikti galimybę pakviesti gerbėjus prisijungti prie gegužę vyksiančio „Eurovizijos“ dainų konkurso. Apsvarstysime galimus variantus ir artimiausiomis savaitėmis paskelbsime daugiau informacijos apie tai, kaip saugiai galėtume priimti auditoriją į „Ahoy“ areną Roterdame. Visų dalyvaujančiųjų renginyje sveikata išlieka mūsų prioritetu“, – oficialiam konkurso portalui eurovision.tv komentavo dainų konkurso vykdomasis vadovas Martinas Österdahlasas.

EBU pridūrė: „Kaip jau buvo skelbta anksčiau, visos delegacijos, menininkai ir prodiuserių komanda laikysis griežto protokolo ir jokiomis aplinkybėmis nebendraus su potencialiais auditorijos nariais“.

Kadangi laiškas išplatintas balandžio 1-ąją, imta svarstyti, ar ši naujiena yra tiksli. Todėl „Delfi“ kreipėsi į „Eurovizijos“ delegacjos vadovą Audrių Giržadą, kuris sakė šios informacijos sulaukęs iš organizatorių.

„Gavau oficialų EBU laišką būtent su šia informacija, tad nemanau, kad jie juokautų“, – sakė A. Giržadas.

„Aš labai džiugiai reaguoju į tokį dalyką, nes ta eurovizinė nuotaika ir ūžesys – labai smagu. Detalizuojama, kad ant grindų publikos tikrai nebūtų, visi žiūrovai sėdėtų tribūnose, kadang ant grindų būtų sustatytas vadinamas „Green room‘as“ (žaliasis kambarys, kuriame po ar prieš pasirodymus ilsisi dalyviai, red.) su visomis sofomis. Kalbant apie saugumą, viskas apgalvota. Pamąstyta, kaip viską suorganizuoti, kad dalyvių srautai nesipainiotų ir panašiai“, – kalbėjo A. Giržadas.

Paklausus, ar, jo nuomone, dėl mažesnio galimų žiūrovų skaičiaus, galėtų gerokai pakilti bilietų kainos, A. Giržadas sako, jog nėra linkęs to prognozuoti. „Įprastai bilietų kainos labai svyruodavo. Bilietui galėdavai išleisti ir apie 50, ir iki 100 eurų, priklausomai nuo vietos, kurioje klausysiesi pasirodymų. Būdavo ir visai nebrangių bilietų, o fanų asociacijos kartais skirdavo ir nemokamų pakvietimų. Vis dėlto atsiųstame laiške apie kainas kol kas nieko nerašoma. Žinoma, galima norėti užsikelti kainas iki dangaus, tačiau rinka irgi diktuoja, kiek žmonės mokės. Kas iš to, jeigu padarysi be proto brangius bilietus ir jie liks neišpirkti?“ – svarstė A. Giržadas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)