Prasčiausiu balu Rusijos atstovą įvertino keturi iš penkių Lietuvos komisijos narių - operos dainininkė Nomeda Kazlaus, aktorius ir muzikantas Vidas Bareikis, prodiuseris Justas Čekuolis ir dirigentas Vytautas Lukočius. Komisijos narė atlikėja Eglė Nepaitė-Abaravičienė Rusijai skyrė 22 vietą iš 25.

Rusijos atlikėjas konkurse liko trečias po Ukrainos ir Australijos.

Lietuvos atstovas D.Montvydas Eurovizijos konkurse užėmė devintąją vietą. Tai antras geriausias Lietuvos rezultatas konkurso istorijoje. Lietuvai maksimalius 12 balų skyrė Ukrainos komisija. Antro geriausio vertinimo - po 10 balų - atlikėjas sulaukė iš Latvijos ir Baltarusijos komisijų. Pagal žiūrovų balsus, maksimalių 12 balų D.Montvydas sulaukė iš Jungtinės Karalystės, Airijos ir Norvegijos, kur gyvena gausios lietuvių bendruomenės.


Rusijos žiūri Lietuvos atstovui Donatui Montvydui skyrė 13 vietą, Rusijos žiūrovai - aštuonioliktą.

Eurovizijos dainų konkurse didelio dėmesio sulaukė Ukrainos ir Rusijos kova, kuri šiemet buvo vertinama ir geopolitiniu kontekstu. Rusijos atstovai nesėkmingai bandė uždrausti nugalėtoja tapusios dainininkės Jamalos dainą, kurioje pasakojama apie sovietų vykdytus Krymo totorių trėmimus Antrojo pasaulinio karo metais.

Į kovą, regis, įsitraukė ir abiejų šalių komisijos - konkurso nugalėtojai Ukrainos dainininkei Jamalai Rusijos komisija skyrė priešpaskutinę vietą, pagal Ukrainos žiuri vertinimus, Rusijai teko 22 vieta iš 25. Žiūrovų vertinimas skyrėsi kardinaliai - Ukrainos žiūrovai Rusiją įvertino aukščiausiu balu, Rusijos žiūrovai Ukrainai skyrė antrąją vietą.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7844)