„Komisijos bendro sprendimo negali būti, nes pagal nuostatus balsuojama individualiai ir tai yra kiekvieno subjektyvi nuomonė. Mano asmenine nuomone, tai tiesiog yra akivaizdi praėjusių metų švedų nugalėtojo pasirodymo kopija ir, sakyčiau, ne pati sėkmingiausia kopija - nuo techninių, vokalinių (dalykų), tiek skonio prasme“, - BNS sekmadienį sakė V.Bareikis.

Pernai konkursą laimėjo švedų atlikėjas Mansas Zelmerlowas su daina „Heroes“.

Šiųmetis Rusijos atstovo Sergejaus Lazarevo pasirodymas:

V.Bareikis sako turėjęs tris favoritus: Ukrainą, Australiją ir Gruziją.

„Dėl kiekvieno pergalės būčiau labai pasidžiaugęs“, - teigė jis.

Keturi iš penkių Lietuvos komisijos narių, tarp jų ir V.Bareikis, šiemet Rusijos atlikėjui Sergejui Lazarevui skyrė žemiausią 25-ąją vietą, nors žiūrovai skyrė trečiąją. Komisijoje taip pat dalyvavo operos dainininkė Nomeda Kazlaus, prodiuseris Justas Čekuolis, dirigentas Vytautas Lukočius. Taip pat komisijos narė atlikėja Eglė Nepaitė-Abaravičienė, vienintelė skyrusi Rusijai 22 vietą.

Pernai situacija buvo panaši: kitos sudėties komisija Rusijos pasirodymą įvertino 20-ąja iš 26 vietų, žiūrovai taip pat skyrė trečiąją.

V.Bareikis atmeta svarstymus, kad komisijos nuomonę gali veikti ir politiniai motyvai.

„O jei būtų paskutinis prancūzas - ką, būčiau balsavęs prieš Prancūziją? Kuo kalta Vengrija, jei ji būtų paskutinė, ar ta pati Gruzija? Tame neįžvelgiu nieko prieš“, - tikino dainų kūrėjas ir muzikantas.

Eurovizijoje šiemet triumfavo Susana Jamaladinova - Jamal su daina „1944“, kalbančią apie Stalino vykdytą Krymo totorių deportaciją. Lietuvos atstovas Donny Montell užėmė 9-ąją vietą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2433)