Monika gegužės 13-ąją į sceną žengė 22-oji. Ji pasirodė iš karto po Vokietijos atstovų.

Garsieji „Čiūto Tūto“ fragmentai užbūrė į Liverpulio areną susirinkusius žiūrovus – jie negailėjo lietuvei gausių aplodismentų ir palaikančių šūksnių. Pasirodymu mėgavosi ir Monikai pritariančios vokalistės iš Didžiosios Britanijos.

Vakaro pabaigoje paaiškėjo – Monika Linkytė šių metų „Eurovizijoje“ užėmė 11-tą vietą!

Tuo tarpu gegužės 11-osios vakarą, antrojo pusfinalio metu, į sceną Monika žengė 15-uoju numeriu.

Monika spindėjo pasitikėjimu savimi. Likus dienai iki antrojo pusfinalio Monika sakė, kad didžiojoje scenoje jaučiasi puikiai.

Nuskambėjus visoms antrojo pusfinalio dainoms paaiškėjo, kad Monika Linkytė pateko į finalą!

„Jaučiuosi puikiai, tokio dydžio scenoje nesu pirmą kartą, todėl tai duoda daug pasitikėjimo savimi ir ramybės. Norisi eiti ir dalintis ta jėga, kurios turiu savo viduje“, – kalbėjo Monika.

Šiemet dainininkė dar vieną progą pasirodyti „Eurovizijos“ scenoje užsitikrino per Lietuvos nacionalinę atranką „Pabandom iš naujo!“ Į šį dainų konkursą jos naujasis kūrinys „Stay“ įneš aukštai sklandančių melodijų.

Jos daina yra paremta vietos folkloru, o dainoje skambantys žodžiai „Čiūto Tūto“ dažnai naudojami lietuvių liaudies šokiuose kaip magiški pakartojimai.

Muzika yra Monikos gyvenimo dalis nuo pat vaikystės, ir nuo tos akimirkos, kai ji pirmą kartą pirštais palietė pianino klavišus, jai tapo aišku, kad muzika bus nuolatinė jos gyvenimo palydovė.

Užsienio žurnalistai Monikos Linkytės pasirodymą vertina itin palankiai

Iš Izraelio kilusios žurnalistės teigė, kad M. Linkytės pasirodymas joms labai patiko, be to, pagyrė jos suknelę bei pritariančiasias vokalistes. Merginos neabejojo, kad atlikėja be abejonės pateks į finalą.

„Tai išskirtinis pasirodymas savo dvasingumu, po to, kai sužinojau dainos reikšmę ir pamačiau jos pasirodymą, pasijaučiau tarsi kelionėje su Monika. Pritariančiosios vokalistės yra labai įspūdingos, viskas tarpusavyje tiesiog nuostabiai dera. Dainos atmosfera yra nuostabi, „Čiūto Tūto“ motyvas yra labai lietuviškas, etniškas“, – teigė izraelietės.

Spaudos centre besidarbavęs žurnalistas pasakojo iki antrojo pusfinalio nematęs M. Linkytės pasirodymo, tačiau po repeticijos prieš antrąjį pusfinalį liko sužavėtas jos pasirodymu.

„Be to, man labai patiko oranžinė jos suknelė“, – šypsojosi vyras.

Kalbintos islandės sakė, kad per repeticiją M. Linkytė pasirodė labai stipri varžovė kitoms šalims.

„Ji sulaukė daug žurnalistų plojimų, atlikėja padarė tikrai labai gerą darbą. Manau, kad Monika tikrai pateks“, – teigė moteris.

Norvegas pasakojo matęs lietuvių atstovės „Eurovizijoje“ pasirodymą ir 2015 metais.

„Ji tikrai pateks į finalą. Manau, kad šis pasirodymas yra daug stipresnis, man patinka, kad ji turi pritariančiasias vokalistes, smagu, kad su jomis atlikėja dalinasi scena. Finale jūs galite patekti į top 10-tuką“, – teigė norvegas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)