Viena didžiųjų šių metų atrankos naujovių yra tai, kad vienas konkurso dalyvis gali dalyvauti tik su viena daina. Atrankai pateiktas kūrinys turi būti iki 2019 m. rugsėjo 1 d. niekur neskambėjęs ir ne ilgesnis kaip 3 minutės, rašoma organizatorių pranešime spaudai.

Visą nacionalinės atrankos balsavimo eigą stebės audito įmonė, o atranką prižiūrės darbo grupė, kurioje: darbo grupės pirmininkas, LRT generalinės direktorės pavaduotojas Gytis Oganauskas; LRT popmuzikos vyr. redaktorius Ramūnas Zilnys; LRT TV vyr. prodiuseris Audrius Giržadas; LRT OPUS vadovas Darius Užkuraitis, LRT Komunikacijos vadovė Rūta Putnikienė, LRT Užsienio ryšių koordinatorė Jolanta Tarasevičienė, TV režisierius Povilas Varvuolis ir aukščiausią rezultatą Lietuvai iki šiol su „LT United“ iškovojęs Andrius Mamontovas, atrankos rengėjams talkinsiantis įžvalgomis ir patarimais.

„Eurovizijos“ nacionalinė atranka prasidės sausio pradžioje ir baigsis vasario viduryje. Didžioji „Eurovizija” vyks Roterdame gegužės 12-16 dienomis.

2020-ųjų „Eurovizijos” nacionalinėje atrankoje – daugybė naujovių

Pirmiausiai naujienos buvo pristatytos žinomiems Lietuvos popmuzikos prodiuseriams ir atlikėjų vadybininkams, tarp kurių – Gediminas Jaunius, Martynas Tyla, Valdas Petreikis, Leonas Somovas, Romas Michailovskis ir kiti.

Kitų metų atranka bus trumpesnė, negu iki šiol – ją sudarys 6 laidos.

„Atranką trumpiname siekdami kokybės, į eterį pateks kruopščiau atrinkti, profesionaliau pateikti kūriniai”, – sakė LRT generalinės direktorės pavaduotojas Gytis Oganauskas, vadovaujantis naujai įkurtai nacionalinės atrankos darbo grupei, kuri prižiūrės visą atrankos procesą.

Paraiškų konkursui priėmimas vyks nuo rugsėjo 30 d. iki gruodžio 8 d.

Dar viena įtvirtinta naujovė – komisijos komentavimo tvarka: užuot komentavę kiekvieną kūrinį iš eilės, komisijos nariai tai darys tik keliuose intarpuose transliacijos metu. Be to, jie pasirodymus stebės kitoje, ne atrankos, studijoje.

Taip bus sukuriamas artimesnis didžiajai „Eurovizijai” efektas. Susitikime dalyvavę išorės muzikos prodiuseriai siūlo pradėti taikyti ir nešališkumo deklaracijų, kurias turėtų pasirašyti kiekvienas komisijos narys, principą. Taip pat buvo diskutuojama dėl būsimos atrankos scenos galimybių, žiūrovų balsavimo trukmės.

Siekiant maksimalaus skaidrumo, visų atrankos etapų metu balsavimą prižiūrės audito bendrovė. Taip pat koncerto metu nebus rodomi žiūrovų balsavimo rezultatai. Juos pamatysime tik laidos pabaigoje.

Paaiškėjus nacionalinės atrankos nugalėtojui, esant poreikiui, jo pasirodymo tobulinimui (scenos efektams, režisūrai, vokalo pamokos, kostiumui ar pan.) LRT numatė skirti finansinę paramą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)