Už savo favoritus norėję prabalsuoti trumposiomis sms žinutėmis ir išsiuntę savo mylimo atlikėjo eilės numerį, negavo jokio atsakymo, kad tas balsas būtų užskaitytas, nors būtent taip būna įprasta per kitus panašius balsavimus.

„Ir kas iš tos „Eurovizijos“, jei net balsų neužskaičiuoja? Paklausiau kodėl, atsakymo nesulaukiau! Ir pradėjo rašyt, kad balsas gautas tik dabar, kai balsavimas baigėsi ir balsai nieko nebereiškia, tai kažką suvėlė“, – rašė pasipiktinusi žiūrovė Karolina.

Ji teigė, kad vėliau gavo atsakymą iš LRT socialiniuose tinkluose, tačiau net ir po to buvo užskaityti tik du jos balsai.

„Labas vakaras, dėl didelio balsavimo srauto kai kuriems balsavusiems vėlavo patvirtinimo žinutės iš jų ryšio operatorių, tačiau visi balsai užskaityti laiku. Atsiprašome už nepatogumus!“ – besipiktinusiems trikdžiais socialiniame tinkle „Facebook“ į žinutes atrašė LRT.

Trikdžiai "Eurovizijos" atrankų finale

„Skambučiais balsus užskaitė, o siunčiant sms, atsakymo, kad balsai užskaityti negavome“, – rašė Mindaugas.

„Dėl didelio srauto, kai kurie sms pranešimai atėjo vėliau. Balsai tikrai buvo užskaityti, tiesiog vėlavo pranešimai“, – „Delfi“ sakė LRT atstovė spaudai Jovita Bazevičiūtė.

Vėliau ji žiniasklaidai informaciją patikslino ir patvirtino, jog kai kurie balsai užskaityti vis tik nebuvo: „Telekomunikacijų bendrovė „TCG Telecom“, teikusi balsavimo paslaugą, LRT informavo, kad dėl didelio SMS žinučių srauto dalis jų atėjo pavėluotai, jau po balsavimo sustabdymo. Įmonės teigimu, tokie balsai nebuvo įskaityti ir už juos nebus pritaikytas mokestis. Turima informacija leidžia teigti, kad pavėlavę SMS galutinių rezultatų nepakeistų. Šiuo metu su partneriais toliau aiškinamės situaciją“.

Dar prieš renginį organizatoriai žadėjo, jog komisijos ir žiūrovų balsavimą stebės audito įmonės „Grant Thornton Baltic“ atstovai. Vienas skambutis ar sms žinutė balsavusiems kainavo 0,60 eur.

Finalo pabaigoje paskelbti balsai lėmė neabejotiną „The Roop“ pergalę.

Žiūrovų balsai:

„The Roop“ – 34585
Monique – 10366
Aistė Pilvelytė – 6479
Monika Marija – 5439
Rūta Loop – 1528
KaYra – 1109
„The Backs“ – 682
MeandI – 467

Komisijos balsai:

„The Roop“ – 128
Monique – 101
Monika Marija – 87
Rūta Loop – 75
MeandI – 63
Aistė Pilvelytė – 62
KaYra – 47
„The Backs“ – 42

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (316)