Laidos įrašą „Eurovizijos“ gerbėjai išvys šį šeštadienį, o žiūrovų ir komisijos narių balsai nulems, kurie šeši iš 12 antrosios atrankos dalyvių eurovizinės kelionės nebetęs, nors ją vos pradėjo.

„Tikėjausi išvysti tave įjojantį ant balto žirgo, - kaip tame vaizdo klipe, kurį Lietuva aptarinėjo visą savaitę“, - laidos vedėja Ugnė Skonsmanaitė pasveikino scenoje pasirodžiusį „eurovizinį“ partnerį Mantą Stonkų.

„Žirgas šiuo metu patenkintas rupšnoja sargo sumuštinius prie LRT autoparko. Bet Lietuva visą savaitę aptarinėjo ne tiek mudu su žirgu, kiek taip garsiai startavusią nacionalinę „Eurovizijos“ atranką. Kalbų buvo tiek, kad silpnesnių nervų dalyvės pradėjo kristi dar net nesulaukusios savo pasirodymo eilės“, - Ugnei į pasisveikinimą atsakė Mantas.

Komisijoje šįsyk – Aleksandras Pogrebnojus, Vaidas Baumila, Gerūta Griniūtė ir Ramūnas Zilnys. Po šeštadienį transliacijos metu vyksiančio balsavimo, susumavus komisijos narių ir TV žiūrovų balsavimo rezultatus, šeši antrosios atrankos dalyviai turės atsisveikinti su savo svajonėmis šiemet gegužę atstovauti Lietuvai tarptautiniame „Eurovizijos“ dainų konkuse. Šeši, sulaukę komisijos narių ir žiūrovų palaikymo, keliaus į kitą atrankos etapą.

Stebino ir gatvės merginos įvaizdis, ir rožiniu flamingu persirengęs šokėjas

Pirmasis scenoje - Juozas Martin su daina „Don‘t give up“. Paklaustas, kaip jautėsi pasirodęs pirmasis, atlikėjas sakė besijaučiąs puikiai atidaręs šou.

"Kai buvau dar paauglys, nedainavau, Juozas jau dainavo. Klausiausi jo grupės "Made in April". Kartu mes ir dirbame. Pirma vieta jam tuomet. Labai drąsu yra atidaryti šou, dainuoti pirmajam - didelis jaudulys. Perėjimas į falcetinę dalį buvo puikus. Kūrinys kvepia kokybe. Tu kuri pop muziką, kuri yra sudėtingesnė. Juozas nusipelnė aplodismentų", - kalbėjo Vaidas Baumila ir pridūrė, kad atlikėjo vokalas - gražiai skambantis ir mielas jo širdžiai. Vaido nuomone, ši daina turėtų keliauti į kitus etapus.

R. Zilniui atlikėjas taip pat yra žinomas. "Juozą pavadinčiau šios atrankos Edu Sheeranu. Juozas gali užsiimti teisingą nišą, atlikdamas tokį kūrinį. Galima galbūt dainos pabaigoje ką nors sugalvoti, kad ji taptų ryškesnė", - apie pasirodymą nuomonę išsakė R. Zilnys.

Justina Žukauskaitė pristatė dainą „Love doesn‘t lie“. Kūrinys ne itin patiko Aleksandrui Pogrebnojui. "Man labai sunku komentuoti šią dainą, nes nieko nesupratau. Negaliu pasakyti, kad buvo labai gerai, negaliu pasakyti, kad buvo blogai, bet negalėčiau pasakyti, kad kas nors būtų atsitikę, jei tos dainos nebūtų", - kalbėjo komisijos narys.

"Daina labai įdomi, įdomiai išplėtota. Užvežtų ne vieną. Pasigedau vokalo ir gero dainos išpildymo", - pasirodymą vertino G. Griniūtė.

Tretieji scenoje - Elvina Milkauskaitė ir Balys Kulikauskas. Jie pristatė kūrinį „So long My Love, My Lover“.

"Man ši daina patiko. Ji yra tipinė komercinė eurovizinė daina. Turi įsimenantį priedainį. Jis yra linksmas. Manau, kad šią dainą sudainavote gerai, ją parašė latvė Aminata", - apie pasirodymą kalbėjo R. Zilnys.

"Nedarykite teatro. Nelieskite to. Kaip jūs sugalvojote? Jei kalbant apie dainą, vokalas skambėjo puikiai. Daina - komercinė, kuri tinka "Eurovizijai", - kalbėjo V. Baumila.

Lukas Jonaitis pristatė kurinį „Over now“

"Reikėjo visos grupės čia. Matosi, kad žmogui be gitaros, be būgnų - sunku. Senovę gal ir primena, bet jei prisiminsim senovės metalo grupių video, tai matysime apsinuoginusias merginas, motociklus. O čia - kažkokia neaiški grafika. Vizualuizacijos sau, atlikėjas sau. Vienas - ne karys", - kalbėjo A. Pogrebnojus.

"Man labai patinka tokia muzika. Lukas yra puikus vokalistas. Galbūt šiek tiek pati aranžuotė kvepėjo naftalinu, bet tai tokio žanro muzika ir ji kartais skambėti kitaip negali. Galbūt mums jos reikėtų klausyti gyvuose koncertuose, tuomet tokia muzika geriau suskamba. Kažkokių priekaištų nelabai turiu. Man patiko, kad buvai vienas ir užtikrintas. Padainavai gerai. Galbūt pabaigoje truputį pavargai. Dainoje pritrūko kulminacinio momento", - apie atlikėjo pasirodymą kalbėjo V. Baumila.

Rūta Kotryna su daina „Ghost“

"Labai stilinga daina, išklausiau su pasimėgavimu. Vystymas buvo labai gražus, patiko mylimojo kaip vaiduoklio paralelė. Manau, daina gali užkabinti plačią auditoriją. Manyčiau, galima eiti toli", - palankiai kūrinį ir atlikimą įvertino G. Griniūtė.

Man patiko dainos aranžuotė. Daina gana sudėtinga, kad greitai pagauti ir įsiminti priedainį nėra lengva. Pradžia buvo daug žadanti. Mielai šios dainos pasiklausyčiau dar kartą", - kalbėjo R. Zilnys.

V. Baumilai kūrinys taip pat paliko gerą įspūdį. Jam patiko atlikėjos vokalas. "Vokalo nuėjimas į švelnesnį registrą parodė, kad buvo norėta garsiai uždainuoti aukštą natą, bet truputį išsigandai. Sutikčiau su Gerūta - šiek tiek pasitobulinus vokaliai - gali važiuoti toli. Kūrinys įdomus", - apie R. Kotrynos pasirodymą kalbėjo Vaidas.

„Saulės kliošas“ su daina „Man gaila“ sužavėjo komisiją.

"Galvojame, kad lietuvių kalba yra labai graži ir mes ją galime parodyti visai Europai. Galime išmokyti Europą, kas yra lietuvių kalba. Priedainis yra tarptautinis", - U. Skonsmanaitės paklausta apie pasirinkimą dainuoti lietuvių kalba, kalbėjo Justė Starinskaitė.

"Džiaugiuosi, kad sugrįžo "Saulės kliošas". Esu nustebintas šios dainos. Čia buvo daug elektronikos, tai buvo kitokio skambesio kūrinys. Daina man labai patiko. Nuoširdžiai manau, kad reiktų pasiruošti ir anglišką dainos versiją. Tai yra potencialus komercinės muzikos hitas. Reikia šį pasirodymą gerai nušlifuoti, jis turi labai daug potencialo", - komplimentų "Saulės kliošui" negailėjo R. ZIlnys.

A. Pogrebnojui grupės pasirodymas taip pat paliko gerą įspūdį. "Daina puiki. Justė galėtų dainuoti energingiau. Vyrukai vis tiek statistų vaidmenį atlieka. Man džiugu, kad jie dainuoja lietuviškai. Angliškai jau prisidainavo visi, tačiau jokių rezultatų nėra", - linksmai kalbėjo A. Pogrebnojus.

„Twosome“ pristatė kūrinį „Hello“. Grupės nariai Paulius Šinkūnas ir Justinas Stanislovaitis dainuodami sveikinasi 35-iomis skirtingomis kalbomis. Atlikėjai po savo pasirodymo sulaukė studijos publikos palaikymo.

"Leiskit pasireikšti savo flaminingui. Į jus mes ir taip nuo pradžių prisižiūrėjome. Flamingas man buvo įdomiausias. Čia mano skonis. Gyvūnai visuomet įdomesni. Pasipuošęs žmogus gražiai. Man atrodo, neblogai", - apie pasirodymą ir nestandartiniu scenos kostiumu pasipuošusį grupės šokėją kalbėjo A. Pogrebnojus.

"Reiktų švaresnio režisūrinio sprendimo", - įsitikinęs V Baumila. Komisijos nariui šis pasirodymas atrodo smagus, o koncepcija - puikiai tinkama "Eurovizijai".

"Kalbant apie dainą - tai - pokštas. Tai gerą nuotaiką nešantis pokštas. Jis lengvas ir šiltas. Tekstas yra apie bendravimą skaitmeniniame amžiuje. "Eurovizijoje" tai galėtų neblogai atrodyti. Manau, kad flamingo pasirodymui tikrai reikia. Aš stoju į Pogrebnojaus pusę", - apie „Twosome“ pasirodymą kalbėjo R. Zilnys.

Atlikėja Paula atliko autorinį kūrinį "1 2 3". Prie jo patobulinimo ir kūrybos prisidėjo du kartus šaliai „Eurovizijoje” atstovavęs dainininkas Donatas Montvydas ir garsios pasaulinio lygio dainininkės Zaros Larsson komanda.

"Matyti ir girdėti smagu. Sveikinu su gražiu pasirodymu. Manau, kad Balkanų šalims šis pasirodymas patiktų. Visko labai daug", - apie pasirodymą komentavo G. Griniūtė.

"Paula dalyvauja atrankoje antrus metus iš eilės. Mano kuklia nuomone ji yra paaugusi kaip atlikėja. Tai daina, kuri skamba taip, kaip dabar skamba popmuzikos dainos. Mano nuomone, visai neblogai pasisekė pataikyti. Man patiko vaizdas scenoje, patiko, kad jūs ir dainuojate, ir šokate ir viena sugebate užpildyti sceną", - nuomonę išsakė R. Zilnys.

V. Baumilai praėjusių metų Paulos pasirodymas atrodė įdomesnis ir labiau tinkantis atlikėjai.

Po Paulos scenoje - Audrius Petrauskas ir jo daina „In My Bones“.

"Tokia muzika yra populiari, Edas Sheeranas taip pat pamėgęs šį stilių. Man kūrinys labai patiko, esu švaraus, gero vokalo ir atlikimo šalininkas. Žinojote, ką dainuojate, kur judate. Aranžuotė taip pat smagi. Šis pasirodymas man buvo vienas geriausių šį vakarą", - teigiamai A. Petrausko pasirodymą įvertino V. Baumila.

R. Zilnys įsitikinęs, kad galvodami apie eurovizinės dainos rinkimus kalbame apie atlikėjų ir jų atliekamų kūrinių išskirtinumą. Dainoje, anot komisijos nario, išskirtinumų nėra. "Daina man jau skamba galvoje, to ir reikia "Eurovizijai", - įsitikinęs jis.

Elizabeth Olshey pristatė kūrinį „Bejausmis“. Komisijos nariai atkreipė dėmesį į atlikėjos vokalą ir jį gyrė, tačiau dėl kūrinio teksto kilo nemažai diskusijų.

Gražiai ir gerai dainuojate. Visuomet malonu girdėti tokius gerus vokalus. Pasirodymas buvo užburiančiai kitoks. Teksto norėjosi klausytis, nors kartais sako, kad į sceną neverta neštis sunkaus teksto, o jis iš tikro buvo toks, į kurį norisi įsigilinti“, – kalbėjo V. Baumila, tačiau G. Griniūtė su Vaido išsakytomis mintimis nevisai sutiko.

„Tekstas man patiko mažiau nei jūsų vokalas. Bet klausytis jūsų man buvo labai gražu", - kalbėjo ji.

Į nacionalines atrankas sugrįžusi Mia atliko kūrinį „Arrows“. Komisija ypatingų priekaištų, išskyrus vos kelias pastabas, neturėjo. G. Griniūtei pritrūko ryškesnės kulminacijos, o A. Pogrebnojus stebėjosi, kodėl ir Mia, ir scenoje prieš ją pasirodžiusi atlikėja vilkėjo juodus drabužius.

"Juk čia "Eurovizija", čia linksma, smagu. Manau, galima pridėti daugiau blizgesio", - nuomonę apie Mios įvaizdį išsakė žinomas dizaineris.

Emilija Valiukevičiūtė - paskutinioji antrosios nacionalinės atrankos dalyvė. Ji atliko kūrinį „Bye Bye“, tačiau komisijos narių nei kūrinio atlikimas, nei atlikėjos įvaizdis nesužavėjo.

Gitaros leitmotyvas kūrinyje Vaidui priminė Justino Timberlake'o dainą. „Manau, kad šios savaitės pasirodymų kontekste, muzikos prodiusavimas... Jaučiasi, kurie atlikėjai žino, kas yra pažangi technologija... Šis garsas šiek tiek atsilieka nuo 2018-ųjų metų. Tokių dainų yra labai daug. Nesu tikras, ar tokios muzikos reikia „Eurovizijai“ šiais metais, bet jūsų pasirodymas buvo spalvingas, gražus ir įsimenamas“, – kritikos pažėrė V. Baumila.

Šiandien esu gerai nusiteikęs. Yra dainų, kurios mane nustebino pozityviai, bet tarp jų šio kūrinio nėra“, - kalbėjo R. Zilnys.

Kai kuriuose didmiesčiuose taip vaikščiojant po miestą, jums pasiūlytų pinigų, - apie atlikėjos įvaizdį pasisakė A. Pogrebnojus.

Nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos akimirkos – DELFI nuotraukų galerijoje:


Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (56)