Aistė Pilvelytė bando savo laimę „Eurovizijoje“ jau 12 kartą. Dėl šio fakto moteris susilaukia daug komentarų ir tokių epitetų kaip „rekordininkė“ ar „veteranė“.

„Visi sako, kad tai mano 12 kartas, tačiau tai yra dešimta, jubiliejinė, daina, kurią pati atsinešu į „Euroviziją“. Kažkada buvau diskvalifikuota iš konkurso. Tuo metu buvau labai jauna ir neturėjau savo dainos. Aš nepykstu ant žurnalistų, kad jie mini skaičių 12 – tebūnie“, – laidoje "DELFI Premjera" sakė Aistė.

Pilvelytė ne itin noriai, tačiau dabar jau su plačia šypsena prisimena 2002 metus, kuomet buvo diskvalifikuota iš „Eurovizijos“ atrankų, kai paaiškėjo, jog ji perdainavo garsios atlikėjos Laros Fabian dainą.

„Ta moteris, kuri sėdi prieš jus, yra visai kitas žmogus nei prieš 20 metų. Kodėl tada aš taip elgiausi labai sunku papasakoti. Mes su draugu nusprendėme pakvailioti: įrašyti Laros Fabian dainą ir ją padainuoti. Žinoma, kad dabar taip nesielgčiau. Mes visi padarome klaidų“, – neslepia šio fakto dainininkė.

Pati A. Pilvelytė teigia, kad šiais metais su švedų prodiuserio sukurta daina jaučiasi puikiai ir yra pasiryžusi laimėti.

„Šią savaitę vyko mano pasirodymo filmavimas. Manau, kad atlikau energetiškai stipriai savo kūrinį, tą patvirtino ir kiti žmonės, matę pasirodymą. Šiais metais jaučiuosi tvirtai kaip niekad, patirtis duoda savo. Man sako: atėjai į sceną kaip geras vėjo gūsis ir viską nupūtei“, – įvertinimais džiaugiasi ji.

Aistė atskleidžia, kas ją skatina grįžti į konkursą bei tiki, kad daug žmonių ją palaikys.

„Kas mane traukia sugrįžti – tai Lietuvos žmonės, kurie mane palaiko. Dėl to labai džiaugiuosi, nes kur benueičiau, žmonės manęs klausia, ar dalyvausiu „Eurovizijoje“. Jie skatina mane eiti ir laimėti. O ta pergalė visada būna per plauką. Antros vietos užėmimas yra gana skaudus. Taigi šiais gražiais 2020 metais bandysiu ir vėl laimėti. Man svarbiausia tai, kiek žmonių balsų surinksiu, o ne komisijos komentarai. Tikiu, kad už mane balsuos daug Lietuvos žmonių“, – su optimizmu sako Aistė.

Aistė Pilvelytė

1999-ieji buvo pirmieji metai, kai Aistė dalyvavo konkurse su daina „Nubundanti širdis“.

„Mano tarptautiniai konkursai prasidėjo nuo 17 metų, kur atstovaudavau Lietuvai. Žingsnis po žingsnio tu tampi profesionalesnė ir keliauji link pergalės. Tokie konkursai reikalingi, kad tobulėtum“, – pasakoja pašnekovė.

Po daugelio metų patirties žinoma moteris jaučiasi pasitikinti savimi, ko, kaip pastebi, trūksta jos konkurentams.

„Žiūrėdama kitų pasirodymus matau, kaip jiems kojas pakerta ta baimė, tai turbūt atima 50 proc. sėkmės. Prieš išeidamas į sceną, tu turi labai stipriai psichologiškai dirbti su savimi. Bent aš turiu savo mantrą, kuri man labai padeda išlikti stipriai. Mačiau savo tariamus varžovus, kurie gaišta savo laiką ir žiūri į kitus nuo pirmo iki paskutinio pasirodymo. Aš mieliau paskaityčiau knygą nei būčiau visame renginyje. Tiesiog susikoncentruoju ties savo atlikimu, o ne kitais dainininkais“, – pasakoja ji.

Aistė atskleidžia šių metų savo dainos „Unbreakable“ (liet.k. Nepalaužiama) gimimo istoriją.

„Man visada labai patiko švedų kompozitoriaus Thomo G:son dainos. Viena iš jo dainų yra laimėjusi „Euroviziją“. Pagalvojau, kad man reikia jį susirasti, užmezgiau kontaktą labai paprastai ir pradėjome bendradarbiauti nuotoliniu būdu. Taip gimė dabartinė mano daina. Šios dainos žinutė yra labai graži: moters meilė vaikui, vyrui daro ją nepalaužiamą. Meilė nugali viską, nes ji stipriausia jėga pasaulyje“, – kūriniu džiaugiasi dainininkė.

Pilvelytė neslepia, kad jos įvaizdis per pasirodymą nėra vienadienis, nes ji į savo išvaizdą jėgų ir laiko investuoja kiekvieną dieną.

„Šis pasiruošimas yra ilgalaikis, nes kiekvieną dieną eini į sporto klubą, sveikai maitiniesi, ir taip atrodyti reikia labai daug pastangų. Taip pat mano tėvai skyrė labai daug dėmesio tam, kad būčiau scenoje. O jei šnekėti konkrečiai apie šį pasirodymą, važiuoji pas makiažo meistrę, kirpėją, dizainerius. Visą dieną užtrunki tam, kad atrodytum gražiai scenoje, per pasirodymą. Manau, kad žiūrovai nori matyti estetišką vaizdą, tas labai svarbu“, – pasakoja Aistė.

Aistė Pilvelytė

Kalbant apie pačios dainos pateikimą, Aistė mano, kad paprastumas scenoje laimi.

„Tu gali turėti patį gražiausią balsą, bet jei išeisi ir tavo akys bus tuščios, nespinduliuosi jokia energija, tai ir geriausias balsas nepadės. Pirmiausia, dainininkas turi būti asmenybė“, – mano dainininkė.

Pati Aistė iš visų savo eurovizinių dainų labiausiai vertina „Melancolia“, kuri jai labai artima. Taip pat ši daina vėliau buvo perdainuota kitų dainininkų, o tai taip pat puikus įvertinimas kūriniui.

„Tuo metu, kai atlikau „Melancolia“, Lietuvos muzikos žvaigždės mane labai palaikė ir sakė, kad buvau prisirpusi važiuoti į didžiąją sceną, bet atsitiko kaip atsitiko, išvyko InCulto. Gal žmones sužavėjo tai, kad jie parodė savo blizgančias kelnaites. Taip pat išskirčiau dainą „I'm Like A Wolf“ (liet.k. Aš - vilkė). Ji buvo tikrai išdirbta nuo pradžių iki galo. Manau, šios dvi dainos turėjo išvažiuoti“, – šypsosi Aistė.

Žinoma moteris labai džiaugiasi ir artimųjų palaikymu: jos dešimtmetė dukra net kartu važiuoja į atrankas.

„Nuo pat pradžių dukra klauso su manimi komisijos komentarus, važiuoja į filmavimus. Vis klausia, kada pasirodys oficialiai daina, nes ir jos klasiokai laukia. O su ta daina buvo tokia įdomi situacija: namuose paleidau "Unbreakable" dainą, tik įrašytą vyrišku kompozitoriaus balsu, o ji žaidžia ir atsisukusi į mane klausia: – „Mama, kokia čia graži daina?“ Ir, galvoju, kaip gerai, vaikui patinka. Jai sakau: – „čia mano eurovizinė daina“. Tas jos palaikymas man labai daug reiškia. Prieš savaitę dukra man pasakė: – „virstu meno žmogumi“. Aš nustebau ir klausiu: – „rimtai? Gal tu geriau mokykis?“ Nors dukrai patinka dainuoti, bet nemanau, kad ji taps dainininke. Ji labiau tiksliųjų mokslų žmogutis“, – pasakoja mama.

Pati daug metų scenoje esanti Aistė įsitikinusi, jog nelinkėtų savo dukrai dainininkės profesijos, nes tai yra pats prasčiausias verslas.

„Net statistiškai įrodyta, kad pats nepelningiausias darbas. Bet tai galėtų būti kaip priedas savirealizacijai. Mano pačios kelias buvo kalnuotas ir sudėtingas, bet jis mane padarė tokią, kokia aš esu“, – teigia ji.

Visą laidą „DELFI Premjera“ su A. Pilvelyte galite pamatyti straipsnio viršuje.

Nuotraukų albume - akimirkos iš atrankų filmavimo:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (135)