Kiti grupės nariai taip pat buvo testuojami PGR tyrimu, tačiau koronavirusas nebuvo aptiktas. Visa Islandijos delegacija yra karantine, juos prižiūri sveikatos priežiūros institucijos.

Tačiau „Dadi & Gagnamagnid“ pasirodymas įvyko, tiesa, kiek kitaip, nei įprasta – antrojo pusfinalio metu buvo transliuojamas gegužės 13-ąją vykusios generalinės repeticijos pasirodymas. Islandai nuotoliniu būdu pasirodė aštuntuoju numeriu.

Dar balandžio mėnesį buvo išplatintas pranešimas: nuspręsta paprašyti kiekvienos šalies atstovo nufilmuoti savo gyvą kūrinio atlikimą. Jei atlikėjas turės galimybę gegužę pasirodyti Roterdamo scenoje, filmuota medžiaga nebus naudojama, o jei negalės atvykti į Roterdamą, Nyderlandus (dėl apribojimų keliauti) arba konkurso metu turės būti karantine, bus rodomas filmuotas gyvas pasirodymas.

Tiesa, iš anksto nufilmuotas pasirodymas galiojo iki antrosios generalinės repeticijos.

„Antrosios repeticijos metu visi dalyviai privalės būti su kostiumais, grimu ir ji bus filmuojama. Ir jei kažkas nutiktų po to – vietoj pasirodymo būtų rodomas antrosios repeticijos įrašas“, – Delfi kiek anksčiau sakė prodiuseris Audrius Giržadas.

Islandai – vieni iš „Eurovizijos“ favoritų

Viena lyderių laikoma islandų grupės atliekama daina „Eurovizijos“ gerbėjus žavi jau seniai. Pasitikėjimą savimi scenoje demonstruojantys muzikantai sužavėjo ne tik puikiu vokalu, bet ir išskirtiniu smagiu įvaizdžiu. Konkurso gerbėjų puikiai vertinama grupė leido trumpam nuskristi į kosmosą – būtent tokia tematika atsispindėjo pasirodymo metu.

Beje, grupės lyderis Daði Freyras dar prieš konkursą atskleidė, kad daina „10 years“ turi užslėptą mintį – ji apie jo žmoną, kuri taip pat yra ir „Dadi & Gagnamagnid“ narė.

Praėjusiais metais keistu šokiu vaizdo klipe pasaulį nusišypsoti privertusi ir rimta konkurente „The Roop“ iki šiol vadinama islandų grupė „Dadi & Gagnamagnid“ „Eurovizijos“ scenoje Roterdame judesių pademonstruoti neturėjo progos, tad šiemet kompanija laimę bando darkart.

2017 m. grupė „Dadi & Gagnamagnid“ jau bandė laimę atrankose į konkursą, bet tais metais teisę atstovauti Islandijai laimėjo atlikėja Svala su daina „Paper“.

2020 m. vasarį spalvingoji šešių narių grupė su daina „Think About Things“ laimėjo Islandijos nacionalinę atranką „Söngvakeppnin“, tačiau, kaip visi žinome, konkursas dėl COVID-19 pandemijos neįvyko.

Dar iki prasidedant konkurso atrankoms lyderis tikino, kad nekantrauja pasirodyti „Eurovizijos“ scenoje: "Labai nekantrauju. Priežastis, kodėl praėjusiais metais dalyvavome atrankose, buvo noras pažinti konkurso užkulisius, susipažinti su „Eurovizijos“ virtuve. Buvo labai įdomu, kaip mūsų grupei sektųsi, tad tikimės sužinoti tai 2021-aisiais“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)