Ilgą laiką nebuvo aišku, ar ši graži ir jau tradicija tapusi ceremonija išvis įvyks. „Eurovizijos“ organizatoriai ėmėsi itin grižtų saugumo priemonių – žiūrovai čia neįleidžiami, įėjimą į atidarymo ceremoniją gavo vos saujelė akredituotų žurnalistų. Jiems, kaip ir dalyviams bei šalių delegacijų nariams, galioja itin griežtos taisyklės: kas 48 valandas atliekami COVID-19 testai, be būtino reikalo draudžiama palikti viešbutį, kiekviename žingsnyje stengiamasi laikytis saugaus atstumo.

Net keturių šalių atstovams uždrausta pasirodyti ir atidaryme, ir arenoje

Šeštadienio rytą Lenkijos atstovas išgirdo nemalonią žinią – vienam šios šalies delegacijos nariui gavus teigiamą koronaviruso testo rezultatą, turėjo skubiai izoliuotis ne tik lydintys asmenys, bet ir pats šiai šaliai šiemet atstovaujantis atlikėjas Rafal. Būtent todėl jam nebus leidžiama ne tik dalyvauti atidarymo ceremonijoje, bet ir, greičiausiai, lipti į sceną ketvirtadienį, kai numatytas Rafal pasirodymas antrąjame „Eurovizijos“ pusfinalyje.

Likus kelioms valandoms iki žinios apie teigiamą COVID-19 testo rezultatą, konkurso vyriausiasis prodiuseris Sietse Bakkeris žiniasklaidai teigė, jog susirgus kažkam iš atlikėjų ar jį lydinčių delegacijos narių, tos šalies atstovams butų uždrausta lipti į didžiąją sceną ne tik repetuoti, bet ir atlikti savo paruoštą kūrinį pusfinalių bei finalo metu. Tokiu atveju bus rodomas iš anksto nufilmuotas „live on tape“ pasirodymas.

Tačiau žiniasklaidoje pasirodė žinių, jog lenkai nusprendė vietoje iš anksto paruošto įrašo naudoti savo antrosios repeticijos metu nufilmuotą pasirodymą.

Sekmadienį pranešta ir apie Islandijos delegacijos nariui nustatytą koronavirusą.

Rumunijos ir Maltos komandos, kurios apsistojo tame pačiame viešbutyje, kaip ir Islandijos bei Lenkijos delegacijos, imantis atsargumo priemonių, taip pat nedalyvaus konkurso atidarymo renginyje, netikėtai pranešė organizatoriai.

Be to, Rumunijos ir Maltos delegacijoms bus atlikti PGR tyrimai.

„Paskelbsime atnaujintą informaciją, kai tik ją turėsime, o visai delegacijai siunčiame geriausius linkėjimus“, – pridūrė konkurso organizatoriai.

Dalyviai į renginį atvyko laivu

Roterdamas garsėja vienu didžiausių Europoje uostų, todėl dalyviai į atidarymo renginį buvoatplukdomi laivu, susirinkusius sveikins miesto meras. Eidami turkio spalvos kilimu (toks sprendimas pasirinktas dėl rėmėjo logotipo spalvos), atlikėjai demonstruoja išskirtinius įvaizdžius, bendraus su žiniasklaida ir ceremonijos vedėjais – jais šiemet tapo TV laidų vedėjas bei prodiuseris Koos van Plateringen ir aktorė bei vaikų televizijos kanalo veidas Fenna Ramos.

„Džiaugiuosi galėdamas šiais metais būti renginio dalimi. Mes padarysime jį nepamirštamu!“, - Eurovision.tv sakė K. van Plateringen ir neslepia susižavėjimo „Eurovizija“. Jis sako, kad yra didžiulis šio konkurso gerbėjas dar nuo 2009 metų.

Atidarymo ceremonijos užkulisiai ir eiga

Renginys rengiamas laikantis itin griežtų saugumo taisyklių, stipriai ribojant dalyvių skaičių. Būtent todėl į ceremonijos užkulisius pateko tik mažoji dalis akredituotų žurnalistų.

Prasidėjus renginiui visai netikėtai paaiškėjo, kad pirmieji kilimu žengia „The Roop“! Grupės nariai – puikiai nusiteikę, pasidabinę neįprasta apranga.

Grupės nariai mokė turkio kilimo vedėją garsiosios pirštų kombinacijos, taip pat kvietė prisijungti prie smagaus „Discoteque“ šokio.

„Norime, kad žmonės pajudėtų, nes kai judi, esi sveikas, linksmas. Tai labai svarbus momentas po pandemijoje praleistų metų“, – sakė Vaidotas.

„Delfi“ delegacijos atstovų ant turkio kilimo kalbinti Lietuvos atstovai „Eurovizijoje“ „The Roop“ pasidžiaugė, kad jaučiasi išties gerai.

„Jaučiamės labai puikiai, nesitiki, kad pagaliau tai vyksta“, – sakė Vaidotas.

Pasiteiravus, kaip kilo mintis Vaidotui ant turkio kilimo dėvėti sijoną, vyras prisipažino, kad išties čia slypi daug gilesnė prasmė.

„Mes miksavome, apie ką mes esame. Esame daugiasluoksnė grupė, todėl sluoksnių pas mus netrūksta. Mūsų muzika irgi yra tarptautinė, mes norėjome lietuviškų ir užsienio dizaino akcentų“, – tikino „The Roop“.

Ant kilimo visi trys grupės vyrai pasirodė nešini geltonomis tulpėmis. Pasak jų, pirminė mintis buvo tas tulpes išdalinti, tačiau dėl saugumo to padaryti nepavyko.

„Geltona tulpė – mūsų koloboracija su Nyderlandais“, – šyptelėjo „The Roop“ lyderis.

Net keturioms šalims dėl nustatyto koronaviruso ar realios jo grėsmės buvo uždrausta dalyvauti turkio kilimo renginyje. Tačiau, pasak Vaidoto, jie čia jaučiasi saugūs.

„Labai dėkoju Vyriausybei, kuri visą mūsų delegaciją paskiepijo, tad jaučiamės saugesni. Taip pat esame saugiame burbule“, – tikino jis.

Pasitikslinus, ar jaučiasi pilnai pasiruošę ateinantį antradienį įvyksiančiam pasirodymui, grupė atsakė teigiamai.

„Esame pilnai pasiruošę, repeticijos praėjo puikiai. Dabar svarbiausia gerai pavalgyt ir gerai pamiegot“, – šypsojosi „The Roop“.

Kiti kilimu žengiantys „Eurovizijoje“ dalyviai taip pat spinduliavo puikia nuotaika, neslėpė šypsenų bei žavėjo išskirtiniais drabužių deriniais. Vedėjų kalbinami dalyviai vardijo, kas juos įkvepia kuriant muziką, kokios nuotaikos atvykus į Roterdamą bei ar jaučiasi pasiruošę ateinantį antradienį bei ketvirtadienį vyksiantiems konkurso pusfinaliams.

Renginio akimirkas galite pamatyti fotogalerijoje:

Prieš išvykdami į renginį „The Roop“ pozavo fotografams

Šalia viešbučio išsirikiavę „The Roop“ grupės nariai prieš išvykdami į renginį pozavo fotografams. Itin nustebino Lietuvos atstovų „Eurovizijoje“ pasirinktas įvaizdis: grupės lyderis Vaidotas Valiukevičius dėvėjo sijoną, tuo tarpu kiti nariai vilkėjo juodos ir raudonos spalvos derinius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (81)