13
Kitas

Apie kitų šalių atstovų pasirodymus skaitykite kitame puslapyje.

Rekordinio pagrindinio Lietuvos naujienų portalo DELFI skaitytojų susidomėjimo sulaukusi Monikos Linkytės ir Vaido Baumilos „eurovizinė“ kelionė baigiasi. Šeštadienio vakarą Vienos scenoje jie pasirodė paskutinį kartą. Prasidėjusi vasarį, ši kelionė iš mūsų šalies atstovų pareikalavo daug atkaklumo ir tvirtybės murkdantis lietuviško pykčio pursluose. Gražūs, pasitempę ir puikiai nusiteikę „Stadthalle“ scenoje jie dainą atliko nepriekaištingai, o vienas kitą apdovanojo ilgiausiu ir saldžiausiu bučiniu. Savo šalies garbę jie gina su dar 26-iais atlikėjais ir grupėmis iš įvairių Europos valstybių ir Australijos. Kurią vietą finale lietuviams pavyks iškovoti, sekite portale DELFI.

„Eurovizijos“ finalas pradedamas atvirukais iš Austrijos, Conchitos Wurst praėjusių metų pasirodymo akimirkomis. Vienos „Stadthalle“ arenoje matyti ore kabantis tviskantis rutulys, neilgai trukus nuo arenos lubų nuleidžiama daug baltos spalvos rutulių, kurie išsirinkiuoja pagal muzikos ritmą. Arenoje – visiška tamsa, apšviečiama tik grojanti smuikininkė. Staiga pakyla uždanga ir pasimato kamerinis orkestras, nušvinta visa scena, o smuikininkė drauge su orkestru groja „Rise Like A Phoenix“ - praėjusių metų laimėtojos Conchitos Wurst kūrinį. Iš nuo arenos lubų nuleidžiamų baltų
kamuolių pagal muzikos ritmą ore susidėlioja stilizuoti fenikso sparnai – reginys išties įspūdingas. Tuo metu iš arenos viduryje tarp žiūrovų įrengtos apvalios pakylos iškyla Conchita, pasidabinusi seksualia suknele. TV žiūrovams nematant, Conchitai nuleidžiamos virvės su apyrankėmis ir prisegamos prie jos. Atlikėja pakeliama į orą ir skraidinama virš minios į pagrindinę sceną. Į sceną subėga daugybė vaikų.

Conchita Wurst

„Sveiki atvyke į 60-osios “Eurovizijos” finalą, kuriame pasirodys 27-ių šalių atlikėjai ir grupės. Mums – garbė. Scena – Jūsų!“ - ištarė finalo vedėjos. Tuo metu vaizdas perjungiamas į žaliąjį kambarį, kuriame jau pasiruošę lipti į sceną laukia visi finalininkai. Visi jie iš žaliojo kambario su savo šalių vėliavomis žygiuoja didžiosios scenos link.

Koks nuostabus šio vakaro šou atidarymas! Ačiū 265-iems atlikėjams, kurie dabar yra ant scenos. Kaip įdomu rengti tokį šou, ypač dėl to, kad australai dabar pusryčiauja kaip tik šiuo metu. Labas rytas, Australija!“, - su pirmą kartą „Eurovizijoje“ dalyvaujančios šalies gyventojais pasisveikino renginio vedėjos.

Tiltai tarp kultūrų, šalių, muzikos, žvaigždžių ir žmonių. Žiniasklaidos atstovai pastatė tiltus visame pasaulyje. Milijonai žmonių šiuo metu mus žiūri. Sveika Viena! Čia tiek daug laimingų veidų. “Eurovizijayra ne tik pramoga, bet ir sunkus darbas. Išsiaiškinsime, kas šį vakarą nugalės. O jūs, TV žiūrovai, nepamirškite balsuoti. Pusė balų – žiuri, pusė – TV žiūrovų. Lai „Eurovizijos“dainų konkursas prasideda!“ - finalo pradžią paskelbė trys renginio ir tiesioginės transliacijos vedėjos.

Atkakli 27-šalių atlikėjų ir grupių kova – Jūsų dėmesiui!

Slovėnai į konkursą siuntė atlikėjos bei kompozitoriaus duetą „Maraaya“. Grupės pavadinimą sudaro abiejų narių vardų, Marjetka ir Raay, santrumpos, išvertus iš slovėnų kalbos, jų grupės pavadinimas reiškia „Ji turi Raay“. Duetas kartu dirba dar tik metus. Po pirmojo singlo sėkmės jie nusprendė nesiskirstyti, jų singlas „Lovin' Me“ pelnė tarptautinę sėkmę ir buvo populiarus ne tik Slovėnijoje, bet ir Italijoje, Belgijoje bei Vokietijoje. „Maraaya“ duetas konkurse atliko dainą „Here For You“. Slovėnijos atstovė Maraaya kūrinį atliko itin manieringai. Scenoje vilkėjo ilgą baltą suknelę, o jos galvą puošė didelės ausinės. Slovėnei pasirodymo metu talkino šokėja, kuri imitavo grojimą smuiku, taip pat pianistas, sėdėjęs prie fortepijono. Pastarasis taip pat ant galvos buvo užsidėjęs ausines.

Slovėnijos atstovė Maraaya

Prancūzams šįmet atstovaus 46-erių atlikėja Lisa Angell. Jos atliekama "eurovizinė" daina skambėjo prancūzų kalba. Lisa muzikiniu keliu žengia jau daugiau nei trisdešimt metų. Atlikėja yra išbandžiusi savo jėgas įvairiuose projektuose, be to, gali didžiuotis 2 albumais. Lisa Angell "Eurovizijoje" atliko dainą "N'oubliez pas".

Dainuojant Lisai, už nugaros jai buvo matyti sugriuvusio miesto vizualizacijos. Atlikimas – dramatiškas ir užtikrintas, pasirodymo metu ji buvo labai įsijautusi. Atlikėja pasipuošė ilga juoda suknele. Pasirodymo pabaigoje scenoje mušdami būgnus pasirodė keturi būgnininkai. Tuo metu vizualizacijose būgnininkai buvo „padauginti“. Susidarė įspūdis, kad už Lisos nugaros – visa būgnininkų armija.

Prancūzijos atstovė Lisa Angell

Egzotiškajam Izraeliui šiemet atstovauja vienas jauniausių „Eurovizijos“ dalyvių. 16-metis Nadavas Guedjas gimė Paryžiuje, Prancūzijoje. Skirtingų tautų atstovų šeimoje gimęs Nadavas Guedjas „Eurovizijoje“ atliko dainą „Golden Boy“. Dainoje jis pasakoja apie meilę, sužeistą širdį ir apie niekada nemiegantį miestą Tel Avivą. Izraelio Justinas Timberlake‘as, dar vadinamas auksiniu berniuku, dėl savo dainos pavadinimo „Golden Boy“. Kūrinį atlikėjas pradėjo tamsoje. Izraeliečiui Nadavui scenoje talkino 3 šoklūs šokėjai ir du pritariantieji vokalistai, kurie kūrinio pabaigoje prisijungė prie šokėjų. Atlikėjo išskirtinė įvaizdžio detalė – efektingi auksiniai batai, kuriuos jis priderino prie juodo kostiumo.

Izraelio atstovas Nadavas Guedjas

Estams konkurse atstovauja Elina Born ir Stigas Rasta. Duetas susibūrė tik dėl dalyvavimo „Eurovizijoje“. Elina nacionalinėje atrankoje dalyvavo ne pirmą kartą, deja, 2013 metais su daina „Enough“ jai ne taip pasisekė. Elina Born ir Stigas Rasta atliko dainą anglų kalba "Goodbye to Yesterday". Stigas Rasta scenoje pasirodė vilkėdamas tamsų kostiumą, buvo pasipuošęs baltais marškiniais, su gitara rankose. Elina vilkėjo juodą suknelę. Elina ir Stigas kūrinio atlikimo metu žvelgė į akis vienas kitam. Tiesa, Stigo grojimas gitara - tik imitacija.

Estijos atstovai Elina Born ir Stigas Rasta

Anglijai "Eurovizijoje" atstovauja specialiai konkursui susibūręs duetas "Electro Velvet". Alexas Larke ir Bianca Nicholas muzikoje ne naujokai. Alexas - "Rolling Stones tribute" lyderis, o Bianca, be to, kad savo jėgas išbandė projekte "JK balsas", dar ir koncertavo pačiai karališkajai šeimai. "Electro Velvet" atliko dainą "Still In Love With You".

Atlikėjai scenoje pasirodė su retro stiliaus drabužiais. Scenoje – stilingi dveji laiptai, atlikėjams už nugaros – aukso spalvos vizualizacijos, primenančios senovinį naktinį klubą ar restoraną. Įpusėjus pasirodymui, scena užtemdoma. Tuo metu išryškėja atlikėjų neoninės kostiumų detalės.

Didžiosios Britanijos atstovai “Electro Velvet”

Armėnijai šiemet atstovauja projektas „Geneology“. Jis buvo suburtas būtent šiam konkursui. Penki armėnų kilmės atlikėjai buvo pakviesti į grupę iš penkių skirtingų žemynų: Amerikos, Afrikos, Australijos, Azijos ir Europos. Prie jų taip pat prisijungė ir dainininkė iš Armėnijos Inga Arshakyana. Beje, akylesni žiūrovai turėtų ją atsiminti iš 2009 metų „Eurovizijos“, tais metais Armėnijai dainininkė atstovavo kartu su sese. Šis specialus projektas turėtų suvienyti armėnus, kurie išsisklaidė po pasaulį 1915 metais. Projektas „Geneology“ atliko baladę anglų kalba „Don't Deny“. Atlikėjai scenoje buvo pasipuošę tamsiais kostiumais, vizualizacijose buvo pastebimi tautiniai motyvai. Finalinio akordo metu scena nušvito violetinėmis spalvomis.

Armėnijos atstovai “Genealogy”
Lietuviai „eurovizinę“ garbę atstovauti savo šaliai patikėjo Monikai Linkytei ir Vaidui Baumilai. Jie scenoje pasirodė septintieji. Iš Gargždų kilusi Monika jau ne kartą dalyvavo tarptautiniuose konkursuose, pernai konkurse „Naujoji banga“ mergina pelnė specialųjį prizą, kurį atsiėmė iš pačios Alos Pugačiovos rankų.

Vaidas muzikinę karjerą pradėjo Ozono pseudonimu, tačiau pasiryžęs dalyvauti muzikiniame projekte „Dangus“ vėl tapo tiesiog Vaidu Baumila. Vaikinas projekte pelnė daugybės žmonių simpatijas. Vėliau Vaidas savo muzikinius gabumus lavino Vilniaus kolegijoje, po to nusprendė stoti į Škotijos universitetą ir ten lankė parengiamuosius kursus, 2010 metais Anglijoje įstojo į GSA muzikinio teatro mokyklą.

Į „Eurovizijos“ atrankas atlikėjai atėjo kaip solistai, tačiau finale sujungė savo jėgas ir bandė laimę kaip duetas. Vienoje nuskambėjo Monikos Linkytės ir Vaido Baumilos atliekama daina „This Time“, beje, ši daina buvo parašyta specialiai Vaidui.

Lietuviams jau iki skausmo žinomas kūrinys buvo atliktas puikiai. Monika ir Vaidas scenoje jautėsi užtikrintai. Po mūsiškių pasirodymo arenoje griaudėjo aplodismentai. Atlikėjų įvaizdis keletą paskutinių dienų nebekito. Vaidas vilkėjo šviesiai melsvą kostiumą, Monika – šviesią trumpą suknelę, papuoštą tūkstančiais žiedlapių. „Eurovision”, make some noise!“, – nuo scenos susirinkusiai miniai šūktelėjo Vaidas. Kaip ir buvo žadėję, pasirodymo pabaigoje Vaidas ir Monika darėsi įsivaizduojamą asmenukę. Palaikyti mūsų šalies atlikėjų į Vieną atvyko Monikos ir Vaido artimieji.

Lietuvos atstovai Monika Linkytė ir Vaidas Baumila

Serbijai atstovauja atlikėja Bojana Stamenova. 28-erių mergina žinoma kaip džiazo atlikėja, nors dažnai pasirodo ir vieno Belgrado teatro scenoje, ten rengia pasirodymus vaikams. Bojana Stamenova Austrijoje atliko dainą „Love Never Lies“. Atlikėja scenoje pasirodė vilkėdama ilgą suknelę, pečius pridengusi apsiaustu iš tviskančių žvynelių. Keturi pritariantieji vokalistai pasipuošė baltais kostiumais, veidus pridengė baltomis kaukėmis su keturių skirtingų spalvų vienspalvėmis vėliavomis. Kūrinio pabaigoje pritariantieji vokalistai nusimetė baltus kostiumus ir kaukes, suspindėjo ryškiaspalviais drabužiais.

Serbijos atstovė Bojana Stamenova

Norvegijai šįmet atstovauja duetas. Atlikėja Debrah Scarlett ir atlikėjas bei kompozitorius Kjetil Morlandas atliko pačio Morlando kurtą dainą. Norvegų kova išsiskyrė tuo, jog dauguma atlikėjų savo dainas atliko skambant orkestrui. Deja, pačiame „Eurovizijos“ konkurse duetas neturėjo galimybės pasirodyti su orkestru, pagal konkurso taisykles, pasirodymo metu ant scenos gali būti vos šeši žmonės. Debrah ir Morlandas atliko dainą „A Monster Like Me“. Norvegai atliko savo dramatišką kūrinį užtikrintai. Panašiai kaip ir britų atlikėjas Jamesas Bluntas dainuojantis skandinavų dueto vyrukas, kaip ir jo ugninių plaukų partnerė, vilkėjo šviesius drabužius. Jiedu nenaudojo jokių specialių vizualizacijų, tačiau savo pasirodymo įspūdžiui sustiprinti pasitelkė auksinį šviesos sprendimą.

Norvegijos atstovai Morlandas ir Debrah Scarlett
Eurovizijos” finalo akimirkos - DELFI nuotraukų galerijoje:

13
Kitas

Apie kitų šalių atstovų pasirodymus skaitykite kitame puslapyje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14841)