Balsavime dalyvavo šalys dalyvės ir didžiojo penketo trejetukas: Vokietija, Italija ir Prancūzija.

Po šio vakaro jau galima bandyti realiau nuspėti, kas šiais metais laimės „Euroviziją“. Bent jau tiksliai galima pasakyti, kas yra Evelinos Sašenko varžovai finale.

Antrojo pusfinalio favoritais buvo laikomos Airija, Danija, Bosnija&Hercegovina, Švedija ir Estija. Visos jos ir atsidūrė finale.

Tačiau pirmasis pusfinalis aiškiai parodė, kad šiais metais „Eurovizija“ nebūtinai prognozuojama.

Iš pirmojo pusfinalio favoritų penketuko į finalą pateko tik trys šalys (Rusija, Azerbaidžanas, Suomija). Už borto liko Turkija ir Norvegija, kurioms vietą po finalo saule žadėjo beveik visi.

Lietuva, kuri tarp pusfinalio šalių buvo laikoma autsaiderių autsaidere, pateikė nemenką siurprizą drąsiai įsibrovusi į geriausių dešimtuką. Antrame pusfinalyje mažiausiai šansų į finalą patekti, anot išankstinių prognozių, turėjo Makedonija. Jos pasitvirtino.

Nieko gero nebuvo žadama ir mūsų kaimynams baltarusiams, o latviai vertinami labai vidutiniškai. Nei vieni, nei kiti į finalą nepateko.

Jei Evelina Sašenko būtų patekusi į antrąjį pusfinalį, ji būtų turėjusi rimtą konkurentę - Nadine Beiler iš Austrijos. Jos daina „The Secret Is Love“ paremta itin stipriu atlikėjos vokalu ir pastiprinta penkiais pritariančiais balsais. Scenos apšvietimas savo nuotaika priminė mūsų atstovės dainos vizualinį sprendimą. Dabar ji šią konkurentę turės finale.

E. Sašenko drauge su kitais dešimt pirmojo pusfinalio laimėtojų antrąjį pusfinalį stebėjo iš arenoje įrengtos specialios ložės. Deja, per pirmą ir vienintelį vaizdą iš jos, mūsų atstovės ekrane nesimatė. Iš pirmųjų finalistų vedėjai pakalbino Šveicarijos ir Azerbaidžano atstovus.

Antrasis pusfinalis, palyginus su mūsiškiu, atrodė vizualesnis. Ukrainos atstovė Mika Newton panaudojo šiek tiek senstelėjusį, bet sentimentaliuosius itin žavintį triuką – gyvus smėlio piešinius. Iš smiltelių piešiamą meilės istoriją buvo galima išvysti dideliame ekrane. Sentimentaliųjų pasirodė daug - mergina pakliuvo į finalą.

Švedas Ericas Saade'as lindo į stiklo dėžę ir į šipulius sukūlė jo sieną. Tai irgi pasiteisino.

Christosas Mylordosas iš Kipro prisiminė klasikinį Michaelio Jacksono triuką, kurį yra pamėgusi ir mūsų Evelina Anusauskaitė. Kojos įtvirtinamos platformoje, kuri leidžia kūnui pasvirti daugiau nei leistų natūralus svorio centras. Jam tai bilieto į finalą neatnešė.

Nors Poli Genova iš Bulgarijos po repeticijos pasitvarkė savo suknelę, konkurso režisieriai pasimokė. Merginos krūtinę ekrane jie rodė itin atsargiai arba tik viršutinę jos dalį arba iš toli. Per repeticiją įvykęs incidentas, kai dalis krūties buvo apnuoginta, nepasikartojo, bet finale mes jos irgi nebeišvysime.

Iš suknelės nebešokinėjo ir didžiausios antrojo pusfinalio žvaigždės Danos International krūtys. Vis dėlto, 1998 metų konkurso laimėtoja transeksualė iš Izraelio atrodė pavargusi ir neatiduodanti savęs visos scenai. Jos šansai papulti į finalą iš pradžių laikyti labai gerais, prieš pat pusfinalį ėmė smukti. Žvaigždė nusiminė akivaizdžiai, kai savo vardo neišgirdo tarp dešimties geriausių.

Estijos atstovė Getter Jaani dar mokosi mokykloje ir jai tik aštuoniolika, bet mergina laikoma rimta pretendente ne tik į finalą, bet ir į viso konkurso TOP5. Su minimiuziklą primenančia daina „Rockefeller Street“ ji pusfinalyje galėjo tikėtis komisijos palaikymo už profesionalumą, sudėtingą choreografiją ir dainos struktūrą. Žmonių balsus estė galėjo susirinkti, nes yra miela, kaip viena iš Pelenių, kurios pagal dainos tekstą jau atvyko į vakarėlį.

O štai Baltarusijos atstovė Anastasiya Vinnikova iš komisijos daug balsų gauti neturėjo, nes mergina atrodo dainuojanti labai vidutiniškai, o pats kūrinys - kažkoks „Army of Lovers“ dainos „Rasputin“ kratinys. Kiek žmonių Europoje myli Baltarusiją, kuri pati už save balsuoti negalėjo, klausimas lieka atviras. Faktas, kad finale baltarusių nėra.

Braliukai latviai „Musiqq“ atrodė kaip pingvinukai su raudonomis varlytėmis. Jų daina „Angel In Disguise“ prašyte prašėsi gero prodiuserio patobulinimo, o šou – choreografo rankų. Ko gero, tai ir lėmė jų fiasko pusfinalyje.

Paskutiniai pusfinalyje pasirodė du favoritais laikomi dalyviai - Danija ir Airija. Komiškiems airių dvyniams Jedward ir jų dainai "Lipstick" pranašaujama vos ne pergalė konkurse. Danai "A Friend In London" vertinami kukliau, bet taip pat labai palankiai. Pabrėžiamas jų dainos melodingumas ir kitos gero hito savybės.

Antrojo pusfinalio akimirkos - galerijoje:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją