D. Montvydas į „Euroviziją“ gegužės antrosios vakarą išskrido su visa savo komanda, Lietuvos delegacija konkurse ir DELFI atstovais. Keliasdešimties žmonių grupė nedideliame lėktuve sukėlė nemenką lietuvišką šurmulį: Donatas ne tik svečiavosi pilotų kabinoje, bet ir ragino balsuoti už save.

Vos į lėktuvą įlipęs D. Montvydas buvo nustebintas lėktuvo piloto pasveikinimu. Lėktuvą pilotavę vyrai – Donato gerbėjai, tad išsakę visas reikiamas instrukcijas, jie per garsiakalbį palinkėjo Donatui gero pasirodymo ir sėkmės konkurse.

Lėktuvui nusileidus, atlikėjas buvo priimtas ir pilotų kabinoje. Keliolika minučių ten užtrukęs D. Montvydas Stokholme iš lėktuvo išlipo pakylėtas. „Na, vienus kursus jau praėjau, tai va, matėte, šį kartą jau pats ir lėktuvą nuleidau“, – juokėsi Lietuvos atstovas „Eurovizijoje“.

Beje, prieš porą savaičių jis viešėjo netoli Šiaulių įsikūrusioje NATO bazėje. Ten jis surengė pasirodymą, dalyvavo ekskursijoje ir vėliau net viešėjo mokomųjų lėktuvų kabinose, tad šį kartą drąsiai ir juokavo, esą jau geba pilotuoti keleivinius lėktuvus.

Šurmulio netrūko ir pačiame oro uoste. Donatą ten pasitiko keliasdešimties lietuvių minia su Lietuvos ambasadoriumi Švedijoje priešakyje – Eitvydu Bajarūnu. Lietuviai D. Montvydą pasitiko palaikymo šūksniais, skanduotėmis ir gėlėmis rankose. Lietuvių būryje buvo ir režisierė Giedrė Žickytė, ambasadoriaus mylimoji, ji taip pat negailėjo Donatui sėkmės palinkėjimų.


E. Bajarūnas tikino, kad nebuvo sunku čia sukviesti minią lietuvaičių. Bendrai nuotraukai papozavę susirinkusieji buvo pakviesti ir į specialų Lietuvos ambasados vakarėlį, kuris bus rengiamas Donato garbei. „Ateikit, tik sausainių savo atsineškit“, – juokavo Donatas, kviesdamas visus.

Gerbėjų netrūko ir prie pat viešbučio, beje, ne lietuvių. Vos priėjęs viešbučio duris Donatas sulaukė dviejų švedžių dėmesio: šios, rankose laikydamos glėbius Donato nuotraukų, prašė ant jų visų pasirašyti. „Parašyk, kad Rebekai“, - prašė viena, tikindama, kad tikrai žino Donato dainą ir ši jai tikrai labai patinka.

Nors Donatas jau dabar atvyko į Švediją, jo pasirodymas didžiojoje scenoje įvyks tik antrojo pusfinalio metu – gegužės dvyliktąją. Iki tol jo laukia daugybė repeticijų, pasiruošimo, konferencijų ir įvairių susitikimų.

Prieš pat lipdamas į lėktuvą D. Montvydas tikino, kad geriausias ir vienintelis jo talismanas – vestuvinis žiedas. Vis dėlto jo žmonos Veronikos su dukrele dar nėra šalia. „Atisveikinom, atsibučiavom, lauksiu jų šeštadienį“, – tikino Donatas pridurdamas, kad pirmoji „eurovizinė“ savaitė būna kiek nuobodoka dėl nuolatinių repeticijų, tad žmona prie jo prisijungs kiek vėliau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (118)