Vietą finale antradienio vakarą vykusiame pirmajame konkurso pusfinalyje išsikovoję „The Roop“ buvo apibūdinti, kaip vieni labiausiai išsiskiriančių ir pridėti prie „dėmesio vertų dainų“ sąrašo.

Štai, ką rašo BBC: „Ekscentriškumu ir keistu šokiu išsiskyrę „The Roop“ praėjusiais metais buvo viena labiausiai akį traukusių grupių. Regis, 2021-aisiais jie kartelę užkėlė dar aukščiau.

Trijulė sugrįžo su daina „Discoteque“ ir skamba kaip grupės „Hot Chip“ lietuviškasis variantas.

Tiesa, „The Roop“ vis tiek turėjo įveikti nacionalinę atranką, kad galėtų dalyvauti „Eurovizijoje“. Šiais metais grupė pasirinko geltoną ir violetinę spalvas.

„The Roop“ sako, kad „šokti gali kiekvienas.“

Svarbu paminėti, kad BBC dėmesio grupė sulaukė ir pristačius ankstesnį eurovizinį kūrinį „On Fire“, kuris didžiojoje scenoje taip ir nenuskambėjo, kai konkursą teko atšaukti dėl koronaviruso pandemijos.

Vos paskelbę, kad šaliai atstovaus dainininkas Jamesas Newmanas su daina „My Last Breath“, jie ėmė dairytis ir į galimus konkurentus. BBC peržiūrėjo „Eurovizijos“ dalyvių sąrašą ir pasidalino savo įžvalgomis, kuriose paminėjo ir lietuvius. Buvo teigiama, kad anksti gerbėjų ratą subūrę „The Roop“ ir jų daina „On Fire“ primena popžvaigždės Billie Eilish kūrinio „Bad Guy“ remiksą, kurį įrašė grupė „Right Said Fred“.

Taip pat buvo pastebėta, kad Lietuvos atstovų daina lengvai pamėgstama dėl priedainio elementų ir greitai į galvą įstringančios melodijos. Pasak BBC, pasirinkta choreografija buvo gan keista, tačiau įtaigi, o vokalistas Vaidotas Valiukevičius atrodo taip, tarsi jam buvo parodyti visi kompiuterinio žaidimo „Fortnite“ šokiai, kuriuos iš atminties jis bando atkartoti.

BBC muzikos reporteris Markas Savage sakė tikintis, kad balsuojantiems žiūrovams tai turėtų patikti.

Užsienio žiniasklaidos straipsnyje buvo svarstoma, ar lietuviai gali pralenkti J. Newmaną. „Jis turi geresnę dainą, bet „The Roop“ yra klasikiniai „Eurovizijos“ publikos numylėtiniai“, – rašoma ankstesniame BBC straipsnyje.

Šiųmetė „The Roop“ daina:

Šiųmetė Jameso Newmano daina:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (166)