Europos transliuotojų sąjunga penktadienį vakare išplatino pranešimą, kuriame teigiama, jog Baltarusija iš konkurso šalinama dėl to, jog daina neatitinka konkurso reikalavimų.

„Kovo 10 dieną, trečiadienį, kreipėmės į BTRC televiziją, kuri yra atsakinga už Baltarusijos dalyvavimą „Eurovizijos“ dainų konkurse, prašydami, kad šie imtųsi visų būtinų veiksmų dalyvavimo šiųmetiniame konkurse užtikrinimui.

Tačiau BTRC per sutartą laiką pateikė tų pačių atlikėjų dainą.

EBU ir konkurso valdyba atidžiai išnagrinėjo naują įrašą, kad įvertintų šio įrašo tinkamumą dalyvauti konkurse.

Buvo padaryta išvada, kad pateiktas kūrinys taip pat pažeidžia konkurso taisykles, užtikrinančias dalyvių sąžiningumą.

Kadangi BTRC per paskirtą laikotarpį nepateikė konkurse dalyvauti tinkamo kūrinio, nuspręsta, kad 65-ajame „Eurovizijos“ konkurse Baltarusija nedalyvaus“, – rašoma oficialiame pranešime spaudai.

Primename, kad Baltarusija kovo pradžioje į „Eurovizijos“ dainų konkursą pranešė siųsianti grupę „Galasy ZMesta“ su daina „Ya Nauchu Tebya“. Netrukus pradėjo aiškėti, kad šis kūrinys „Eurovizijoje“ negalės būti transliuojamas dėl to, kad turi politinę potekstę.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (305)