Netoli Kijevo, Medžigorijoje, įkurta vila – įspūdingo dydžio. Beveik 140 hektarų teritorijoje įrengtas gyvenamasis namas, SPA, keli tvenkiniai, keliolika fontanų, zoologijos sodas ir daugybė kitų statinių. Akimis neaprėpiamoje teritorijoje galima pamatyti daug vandens paukščių, o prūduose matyti didžiuliai karpiai ir kitokios žuvys.

„Esu girdėjusi apie auksinius tualetus ir panašiai, apie tokią gamtą girdėti neteko, – DELFI po pasivaikščiojimo buvusioje V. Janukovyčiaus viloje kalbėjo Viktorija Ivanovskaja. – Tas didumas, teritorija, gamta, ramybė ir visas švelnumas. Išties gražu. Labai įspūdingas pats parkas, tad, jei dažniau būčiau Kijeve, tikrai vis aplankyčiau šią vietą.“

Per kelias valandas, kurias Lietuvos delegacija ir „Fusedmarc“ atlikėjai praleido V. Janukovyčiaus vilos teritorijoje, jiems pavyko pamatyti tik mažą dalelę jo rezidencijos plotų ir didybės. Sakoma, kad norint viską pamatyti, reikia net ne vienos, o kelių dienų.

Besivaikštant takeliais, lietuviams teko prasilenti su būriu karvių, kurios tiesiog vaikštinėjo ten pat, kur ir visi V. Janukovyčiaus vilą aplankantys turistai. V. Ivanovskają sužavėjo ta gyvūnų gausa, tačiau kiek vėliau, priėjus prie zoologijos sodo, vaizdas nebedžiugino.

„Esu veganė, man tokie dalykai... Keistai čia viskas atrodo ir neteisingai, man taip atrodo. Tai negali žavėti. Matosi, kaip žmogus myli ir jaučia meilę gamtai, tačiau tie gyvūnai yra kažkas nesuprantamo“, – kalbėjo Viktorija. Pasak dainininkės, gyvūnų laikymas narvuose jokiais būdais negali būti malonu ar gražu.

„Tai tokia pilka visos šitos teritorijos dėmė“, – apie zoologijos sodą dar pridūrė Viktorija.

Visa teritorija, išskyrus zoologijos sodą, liko sužavėtas ir Denisas Zujevas. „Esu girdėjęs apie šią vilą, bet negalvojau, kad čia tiek visko yra. Galvojau, kad tik tas prabangus namas. O čia viskas labai nekukliai, – pasakojo Denisas. – Kažkas pasidarė šitam žmogui. Yra tekę girdėti versiją, kad jis girdėdavo balsus, jog reikia vienaip ar kitaip daryti.“

Denisas svarstė, kad greičiausiai pats V. Janukovyčius nėra tiesiog pasivaikščiodamas apėjęs savo teritoriją. „Sunku įsivaizduoti, kaip žmogus gali gyventi tokioje didžiulėje teritorijoje, – nusijuokė Denisas. – O dar žinant, kad tai ne pagrindiniai namai.“

Pasidomėjus, ką gi Denisas rinktųsi ieškodamas ramybės: gyventi gamtoje, netoli vandens ar apsuptas tokios galybės gyvūnų, šis atsakė nedvejodamas: „Ieškočiau gamtos ir gal dar vandens. Tų gyvūnų tikrai gaila“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (88)