Justė neslėpė, kad mūsiškių „The Roop“ pasirodymas jai itin patiko.

„Atidarymas buvo nuostabus. Labai gerai, kad mes buvome pirmi, tai buvo tikra šventė. O kas buvo po to – buvo visko. Pirmas dalykas, kuris krito į akį, tai buvo nuostabus scenos ir pasirodymo išpildymas. Žiūrėjau ir galvojau: Dieve, kaip norėčiau turėti tokią sceną, – laidoje kalbėjo pašnekovė. – Komplimentai organizatoriams ir visai komandai. Aišku, komplimentai grupei „The Roop“, visai jų komandai – tai buvo nuostabu. Manau, kad dabar turiu visų laikų mėgstamiausią Lietuvos pasirodymą. Tai buvo labai ryšku, kas yra svarbu. Kitas dalykas – labai žmogiškai galvojau: taigi tai jau vyksta! Pasaulis jau prisitaikė prie koronos. Labai tikiuosi, kad „Eurovizija“ bus pavyzdys mums visiems, kad muzika gali vykti. Renginiai gali vykti labai atsakingai ir labai tikiuosi, kad imsime iš to pavyzdį.“

Laidos vedėjui Saugirdui Vaitulioniui pasiteiravus, kokios šalys be Lietuvos atstovų patiko labiausiai, Justė įvardijo net kelias.

„Labai stipriai į akį krito rusė. Tai buvo galingas pasirodymas su stipria žinute. <...> Malta – mano karalienė. Artisto patikėjimas tuo, ką jis daro – į ją žiūrėti buvo taip lengva, atrodė, kad jai viskas taip paprasta. Daina lyg jau girdėta, bet tai visiškai nesvarbu, nes bendras rezultatas labai labai geras. Tad man Malta būtų tikriausiai netgi numeris vienas. Aišku, negaliu praleisti Belgijos. <...> Jie man labai patiko, tai buvo labai muzikalu. Ukrainos išpildymas man nelabai patiko, galbūt toks aktų salės kvapelis ir vaizdelis, bet iš esmės daina labai užvedanti ir pati atlikėja tiki tuom, ką ji dainuoja“, – sakė atlikėja Jazzu.

Klausimą, kodėl ne tik Lietuvoje žinoma atlikėja pati nedalyvauja „Eurovizijos“ atrankose, Justė girdėjo daugybę kartų. Nepaisant to, šįkart laidoje ji prisipažino, kad šis muzikos kelias – paprasčiausiai ne jai.

„Muzikos konkursuose pradėjau dalyvauti tada, kai man buvo gal 12-13 metų. Ir man ten labai gerai sekėsi. Atrodytų, tarsi galėčiau dalyvauti ir toliau, tik didesniais masteliais. Bet aš savyje atradau kitokį kelią, šiek tiek kitokį suvokimą. Mano kelias mane veda per platesnę kūrybą, per meną ir nebeįsivaizduoju, kaip gali būti konkursas širdžiai – man muzika yra širdis, aš ją kuriu. Manau, kad kiek yra žmonių, tiek yra ir tos pačios muzikos. Aš kiek iš giliau žiūriu į tai, kad ten yra konkurencija, – šyptelėjo Justė. – Muzika yra visų pasirinkimas. Gal aš pasiliksiu daugiau prie savo koncertinės veiklos bei kūrybos ir tikėsiuosi, kad greitai pasaulis atsigaus ir aš galėsiu groti visam pasaulyje. Nemanau, kad „Eurovizija“ yra vienintelis kelias. Tai yra nuostabus kelias, labai ryškus kelias, tai gali būti labai graži pradžia, bet aš nemanau, kad tai yra mano kelias.“

Visą laidą „Eurovizija: gal pagaliau?“ galite pamatyti vaizdo įraše straipsnio viršuje, pokalbis su Jazzu – antroje eterio dalyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (281)