Užkietėję „Eurovizijos“ fanai prisimena, kad 2007 metais dainų konkursą vos per plauką nelaimėjo Ukrainos žvaigždė Verka Serdiučka. Ir nors tada teko užimti tik antrą vietą, atlikėja išliko populiari iki pat šių dienų, o jos dainos nuolat klausomos.

Tai įrodo ir šeštadienio vakaras, kai į Liverpulio areną atėjusi publika ir išgirdusi Ukrainos atlikėją, pakilo nuo kėdžių ir iškart pradėjo šokti.

Panašu, kad kai kuriuos šis pasirodymas nukėlė į nostalgija kvepiančius laikus, o kiti, jei ir pirmą kartą išgirdo, tai prisimins dar ilgai.

Negana to, žvaigždės pasirodymą pagyvino ir pasirodžiusi šokėjų grupė.

V. Serdiučka pasiuntė ir aiškią žinutę Rusijai: „Rusija, viso gero.“

Delfi primena, kad šio finalo metu Monika Linkytė varžėsi su Kroatija, Moldova, Šveicarija, Suomija, Čekija, Izraelis, Portugalija, Švedija, Serbija, Norvegija, Albanija, Kipru, Estija, Belgija, Austrija, Lenkija, Australija ir Armėnija.

Atlikėja finale užėmė 11 vietą, o 2023 m. „Eurovizijos“ laimėtoja tapo Švedijos atstovė Loreen.

Dainų konkursą vedė bei ne vieną puikų pasirodymą pristatė renginio vedėjos Julia Sanina, Alesha Dixon ir Hannah Waddingham.

Konkursą šiais metais organizavo Didžioji Britanija kartu su dar keturiomis vadinamojo „Didžiojo penketo“ šalimis (Prancūzija, Vokietija, Ispanija ir Italija) pusfinaliuose nedalyvavo, jų atstovai keliavo tiesiai į finalą.

„Eurovizijos“ finalo akimirkos – galerijoje:


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)