– Pasibaigus praėjusiam televizijos sezonui ir išnykus LNK laidai „Auksinė savaitės blykstė“ daugiau nepamatėme jūsų ekrane. Buvo liūdna, kad naujasis sezonas prasidės be jūsų?

– Televizijoje dirbu daugiau nei dešimt metų, tad prie to, kad vienos laidos baigiasi ir prasideda kitos, tikrai esu pripratusi. Juk gyvenimas nesibaigia. Visada yra kitos galimybės ir pasiūlymai.

– Įsidarbinote viešųjų ryšių specialiste valdiškoje įstaigoje – Valstybiniame turizmo departamente. Kokių pranašumų atradote biurokratiniame darbe?

– Čia radau stabilumą, kurio dažnai pasigenda dirbantys televizijoje žmonės. Be to, visada smalsu ir įdomu save išbandyti kitoje srityje, padirbėti su kitokiais žmonėmis, pasisemti patirties ir tobulėti.

– Atsidūrus arčiau turizmo reikalų galbūt pasikeitė ir jūsų požiūris į turizmą?

– Visi mes mėgstame būti turistais svetur, tik gal ne visada atkreipiame dėmesį į savo šalies svečius. Pastebiu gatvėse vis gausesnius būrius turistų ir tuo džiaugiuosi. Norisi, kad jie čia gerai jaustųsi ir parvežtų savo artimiesiems bei draugams gerą žinią apie mūsų šalį.

– Jūsų sugrįžimas į LTV laidą „Vasaros spalvos“ tarsi patvirtina, kad pasitraukimą iš televizijos laikėte tik laikinu atokvėpiu?

– Nė vienas nežinome, kas mūsų laukia, nors ir mėgstame planuoti. Žinau, kad turiu tikrai daug patirties, esu profesionali žurnalistė ir man patinka dirbti televizijoje. Tačiau tai netrukdo savęs išbandyti kitur.

– Per daugiau kaip dešimtį televizijoje praleistų metų turėjote galimybę paragauti daugelio TV projektų skonio. Ar galite pasakyti, kuris jums buvo priimtiniausias?

– Neįmanoma išskirti vieno. Juk laida – tai ne tik darbas tiesioginiame eteryje ar įrašant komandos sukurtą produktą. Televizija man – įdomūs, mieli žmonės, kai kurie net tapę gerais bičiuliais, su kuriais praleista daug laiko, būta tikrai smagių akimirkų. O kiek žmonių kalbinau per tiek metų... neįmanoma nė suskaičiuoti.

– Paminėkite bent tris dalykus, be kurių neįsivaizduojate idealių atostogų?

– Atradimų kupina aplinka, gera kompanija ir puikus oras.
– Kokias buvusias savo atostogas galėtumėte vadinti idealiomis?

– Visos atostogos – idealus metas, nes nereikia eiti į darbą, ilsiesi, įgauni energijos ir mėgaujiesi tuo laiku.

– Ką vasaros poilsiui mieliau rinktumėtės – atšiauriąją Islandiją, Graikijos salas ar poilsį prie ežero Lietuvos kaimo sodyboje?

– Man Islandija – visai neatšiauri. Tas kraštas – tikrai įspūdingas. Be to, turiu ten gyvenančių draugų. Atostogos Kretoje man taip pat patiko. O nuvažiuoti pas draugus į sodybą prie ežero – visada smagu. Tai per daug skirtingi ir viliojantys variantai, kad norėtųsi rinktis tik vieną.

– Kokios vasaros atostogos jums patinka labiau – su gera knyga prie vandens ar aktyvios, pavyzdžiui, važinėjant dviračiais?

– Man patinka visaip atostogauti. Dažniausiai norisi kažką atrasti, pažinti naują aplinką, žmones. Nors kartais atrodo, kad esu pavargusi nuo darbų ir nuvykusi į šiltuosius kraštus tik gulėsiu pajūryje šildydamasi saulėje, neištveriu taip ilgai ir vis tiek užsimanau pakeliauti po šalį, kurioje viešiu. Mėgstu ir aktyvų laisvalaikį – važinėti dviračiais ar plaukti baidarėmis, bet kartais visai smagu pasimėgauti ramybe su gera knyga, kai ausis pasiekia tik jūros bangų mūša.

– Geriausiai pailsite, kai esate viena, su mylimu žmogumi ar draugų kompanija?

– Priklauso nuo situacijos. Visi variantai gali būti tikrai sėkmingi.

– Kas jums vasarą yra blogiau – pernelyg užsitęsę karščiai ar nesibaigiantys lietūs?

– Kai dirbu ir neturiu galimybės ištrūkti pailsėti, gali ir lyti. Žinoma, per atostogas be perstojo pliaupiant lietui galimybės gerai praleisti laiką gamtoje tikrai sumažėja.

– Kokių gamtinių sąlygų labiausiai netoleruojate?

– Karštį gana gerai toleruoju. Man tai nuotaikos negadina.

– Koks vasaros nutikimas ar įvykis iki šiol jums paliko didžiausią įspūdį?

– Vasara Lietuvoje, turint omenyje, kokia ji trumpa, – apskritai puikus dalykas, ypač jei orai palepina. Smagių nutikimų tikrai netrūksta. Tačiau vieno neišskirsiu. Svarbu džiaugtis gyvenimu ir mėgautis jo teikiamais, net ir mažais, maloniais atradimais.

– Kokiais malonumais jau spėjote pasimėgauti šią vasarą?

– Buvau Nidoje, prie jūros, vaikščiojau pušynais, grožėjausi kopomis ir mėgavausi tarsi sustojusiu laiku. Buvo puiku.

– Trys vasaros mėnesiai neretai pakeičia žmonių įpročius. Ar jūs taip pat šilčiausiu metų laiku gyvenate tarsi kitokiu ritmu?

– Tais mėnesiais man norisi kuo daugiau laiko pabūti gryname ore, vaikščioti, šiltus vakarus leisti lauke įsikūrusiose kavinėse. Kol kas taip ilgai šviesu, kad sėdėti tuo metu namuose būtų nuodėmė. Vasarą, ypač per karščius, norisi lengvesnio maisto, daugiau vaisių, vandens.

– Ką nauja jums maga atrasti, patirti, išbandyti vasarą?

– Yra tikrai daug dalykų, kuriuos norėčiau išbandyti. Ką gali žinoti, gal būtent šią vasarą pavyks man bent jau kai kuriuos planus įgyvendinti ir pajusti adrenalino antplūdį.

– O apie kokią „Vasaros spalvų“ laidą, sumanytą būtent smagiausiam ir šilčiausiam metų sezonui, svajotumėte?

– Tikiuosi, kad laida bus įdomi žiūrovams. Komandoje dirba tikri profesionalai, tad manau, kad visi drauge sukursime šaunų, smagų ir naudingos informacijos žmonėms suteikiantį produktą.