Šeštadienio vakarą LNK televizijos žiūrovai tapo svarbaus įvykio liudininkais: prieš daugiau nei keturis mėnesius pradėta rašyti nauja „Žvaigždžių duetų” istorija baigėsi pergalingomis fanfaromis ir auksu bei deimantais paženklintais šou simboliais - mikrofonais.

Po įnirtingos kovos paaiškėjo, kad pirmoji vieta, auksiniai mikrofinai bei kelionė į bet kurią pasaulio šalį atiteko Justinui Lapatinskui ir Agnei Buškevičiūtei. Pora, atlikdama laimėtojų dainą, sunkiai tramdė laimės ašaras.
Agnė Buškevičiūtė ir Justinas Lapatinskas

Justinas Lapatinskas prasitarė, kad jo ir Agnės pasiruošimas finalui vykdavo naktimis, kadangi dienomis jam tenka dirbti Druskininkuose (Justinas dirba mokytoju), o Agnė intensyviai ruošiasi muzikologijos egzaminui, mat, po „Žvaigždžių duetų” ketina stoti į muzikos ir teatro akademiją. Vis dėlto toks uolus darbas jau sulaukė ir vaisių. Dar net nepasibaigus projektui, Justinas ir Agnė jau sulaukė pasiūlymų koncertuoti. Agnė neslepia, jog visi klausinėja, ar jiedu koncertuos ir toliau, ir tas dėmesys yra malonus. „Dainavome Kaune, kur taip pat dalyvavo daugybė muzikos profesionalų, džiazo atlikėjų. Labai džiaugiamės. Gal ir ateityje sulauksime pasiūlymų, o būti pastebėtai man be galo malonu. Ir jaučiuosi scenoje jau visai kitaip ”, – džiaugiasi Agnė.

Sidabriniai mikrofonai ir antroji vieta atiteko "Pop Ladies" narei ir J. Jonušui. Beje, finale šie dalyviai susidūrė su netikėtomis problemomis. Katažiną Niemycko pavadavusiai Baibai Skurstenei dingo balsas. Atlikėjai buvo iškviesta greitoji pagalba.
Jonas Jonušas ir "Pop Ladies"
Bronziniai mikrofonai bei trečioji vieta atiteko Egidijui Sipavičiui ir Linai Rastokaitei.
Egidijus Sipavičius ir Lina Rastokaitė

Nugalėtojams įteikti žinomo menininko, dailininko Sauliaus Griniaus kūriniai – naujo, atnaujinto dizaino auksinis, sidabrinis ir bronzinis mikrofonai, inkrustuoti deimantais.

„Šiemet esu kur kas labiau patenkintas mikrofonais nei praėjusiais sezonais. Jie labiau atspindi tai, kas vyko šiame projekte, be to, mano manymu, yra gražesni už senuosius”, – autentiškais meno kūriniais džiaugiasi menininkas.

Finalininkus į kovą lydėjo šou palikę dalyviai ir ne ką mažiau besijaudinanti komisija: du iškilūs maestro - Donatas Katkus ir Vytautas Juozapaitis, auksinis Lietuvos balsas Merūnas ir aktorė Kristina Kazlauskaitė.

„Gaila, laikas baigėsi, o juk norėtųsi pratęsti iki Naujųjų metų”, - šmaikščiai pradėjo Donatas Katkus. Tačiau, kaip bebūtų, kas prasideda, turi baigtis. Vieniems ašaromis, kitiems – pergalingais šūksniais. O pergalingos džiaugsmo ašaros lydėjo Agnę Buškevičiūtę ir Justiną Lapatinską. Jiems atiteko deimantais inkrustuoti auksiniai mikrofonai. Antrieji su sidabriniais mikrofonais liko Jonas Jonaušas ir „Pop ladies“. Bronziniai mikrofonai ir trečioji vieta teko Linai Rastokaitei ir Egidijui Sipavičiui. Ketvirtosios „Žvaigždžių duetuose“ liko Rosita ir Agneta.

Viso šou metu sudainuotos daugiau nei 153 dainos, žiūrovai išvydo daugiau nei tris šimtus dalyvių ir daugiau nei trisdešimt vedėjų sceninių kostiumų, paruošta daugiau nei 60 unikalių, originalių choreografinių numerių. Ašaros, juokas, traumos, sveikatos negalavimai, kelionės, dramos – visa tai ir daug daugiau per keturis mėnesius įvyko grandioziniame LNK muzikiniame šou, kuris eteryje skaičiuoja jau rekordinius septintus metus. Tie, kurie siekė dainavimo aukštumų, dabar jaučiasi dar labiau prie jų priartėję, o tie, kuriems trūko pasitikėjimo savimi, tvirtai tiki, jog muzika juos lydės ir toliau. Vingiuota ir įvairiaspalvė buvo septintojo “Žvaigždžių duetų” istorija, o kaip ir kiekviena istorija, taip ir ši laukia ne ką mažiau intriguojančio, naujo ir kitas spalvas kuriančio tęsinio.

Antrąją vietą užėmęs ir į „duetus“ su „Pop Ladies“ ėjęs dėl avantiūros, Jonas Jonušas dabar prakalbo visiškai kitaip: „Supratau, kad visgi nuo muzikos buvau per daug nutolęs ir kad ją labai myliu. Tas adrenalinas veža ir aš tikrai kažką darysiu”. Prieš eidamas į projektą, Jonas sulaukė klausimų apie legendinės “B’avarijos” atsikūrimą. Tuomet jis kalbėjo gana dviprasmiškai: „Dėl „B’Avarijos” atgimimo tikrai nenoriu sakyti “ne”. Kol kas palikime daugtaškį”.

„Manau, kad šį kartą nereikėtų paleisti savo šanso”, - taip trumpai ir užtikrintai sakė trečiosios vietos laimėtoja Lina Rastokaitė, su scenos grandu Egidijumi Sipavičiumi užkopusi į didįjį LNK „Žvaigždžių duetų” superfinalą. Ir nors pora degė noru nugalėti, vis tiktai savo šansu Lina įvardina ne pergalę, o patį dainavimą. Linos vedamų renginių užsakovai aktorei vis dažniau siūlo padainuoti, o ji mielai sutinka. Negana to kartais jai tenka dainuoti muzikiniuose spektakliuose. Tačiau net ir tuo Lina neapsiriboja. „Jei man kas siūlytų dažniau dainuoti, aš mielai apsiimčiau. Norėčiau gilinti savo žinias, dažniau pasirodyti didžiojoje scenoje, tačiau kol kas neturiu nei vadybininkų, nei prodiuserių, kurie tokią galimybę man suteiktų”, - atviravo Lina.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (560)