Sekmadienio rytais „Lietuvos ryto“ televizijos eteryje rodomoje laidoje „Gyvenimas versle“ kaskart uždangas į nematomą savo veiklų pasaulį praskleidžia šalyje puikiai žinomi prekiniai ženklai. Nors žodyne žodis „verslas“ apibūdinamas kaip veikla, suteikianti pirkėjams prekes ir paslaugas, tačiau iš tikrųjų už to slypi kur kas daugiau. Už kiekvienos sėkmingos verslo istorijos yra žmonės, nuolatiniai sprendimai ir iššūkiai, su kuriais tenka susidurti vystant savo mylimą veiklą, rašoma pranešime spaudai.

Šios savaitės vienas iš laidos herojų – pramogų pasaulio veteranas Žilvinas Žvagulis. Jis išties unikali asmenybė, mat viename žmoguje telpa tiek talento ir tiek verslo vizijų, jog jų pakaktų bent keletui.

„Man liūdna nieko neveikti, aš nenorėčiau būti tuo atlikėju, kuris nieko neveikia ir laukia savo savaitgalių koncertams, o kai paklausia, ką veikė visą savaitę, atsako, kad kūrė. Aš žinau, kaip kuriama. Galbūt genai kalti dėl to poreikio kažką ištisai veikti, nes jeigu tik turiu laisvą tarpą, blogi norai pas mane gimsta“, laidoje juokaus Žilvinas.

Laisvo laiko vyras turi nedaug ir per gyvenimą yra išbandęs gausybę veiklų: dirbo didžėjumi, organizavo renginius bei koncertus Lietuvoje ir JAE, turėjo ne vieną restoraną bei naktinį klubą gimtojoje šalyje ir svetur. O šiuo metu jis ir toliau aktyviai koncertuoja, užsiima muzikos leidyba bei yra įkūręs prodiuserinę kompaniją.

„Aš esu niekam nežinant pirkęs džinsus ir juos perpardavinėjęs. Keturiolikos buvau, bet jau ieškojau, kur tas pelnas, žinojau, kas yra marža. Vis tik pas mane per daug galvoj natų, kad būčiau tikras verslininkas. Mane verslas domina tiek, kiek aš galvoju, kas man įvyks, jei balso stygos nutrūks kad mano vaikams nereikėtų manęs prižiūrėt. Aš esu gimęs tam, kad suteikčiau džiaugsmą vaikams ir anūkams. Nenoriu, kad mano vaikai sakytų „reikia tėvui padėti“, noriu oriai gyventi ir aš tą padarysiu“, atviraus Žilvinas.

Negana to, jog vyras atidaręs ne vieną barą ir naktinį klubą ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje, per pandemiją Žvagulių šeima pasinėrė į kulinarijos pasaulį ir ėmė vystyti šakočių kepyklos verslą. Pasirodo, verslo vizija pradžioje buvo kitokia: gamyba turėjo rūpintis iš Airijos su šeima planavęs grįžti Žilvino bičiulis, o dainininko užduotis būtų buvusi rinkodara, tačiau galiausiai draugas pasiliko užsienyje, o Žilvinas visko ėmėsi pats nuo A iki Ž.

„Labiausiai norėjau, kad iš Anglijos pirmi du vyresnėliai sūnūs grįžtų, todėl širdį atidariau naktiniams klubams, taip pat ir su Arūnu Valinsku Margaritos saloje, kad įgyvendintume vaikų svajones. Net ir dabar tie šakočiai, man atrodo jie juokingi, bet lindau į juos visa galva. Aš kiekvieną dieną žinau, kiek iškepa šakočių, žinau, kokia yra kiaušinio, kokia sviesto kaina, aš viską žinau kiekvieną dieną. Tačiau nuo to nesu blogesnis menininkas, aš tiesiog turiu laiko tuo pasidomėti, nes muzika manęs 10 valandą ryto nedomina, mane ji domina nuo 12 nakties iki 6 ryto“, pripažins Žilvinas.

„Gyvenimas versle“ – tai laida, kurioje laidos vedėja Dovilė Urbanaitė pristatys ir atskleis šalyje veikiančių įdomiausių, populiariausių bei netikėčiausių verslų istorijas. Lietuva koja kojon žengia su pasauliniais inovacijų pokyčiais ir savo šalyje turi būrį kūrybingų, sumanių ir savo sritį išmanančių verslininkų, kurie suburdami profesionalias komandas gali didžiuotis atradę raktą į verslo sėkmę. Apie visą tai – kiekvieną sekmadienį, 10:30 val., tik per „Lietuvos ryto“ televiziją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją