Nuo šiol kiekvieną antradienio vakarą LRT žurnalistė su profesionalių redaktorių komanda ieškos įdomesnių, negirdėtų pašnekovų, kitu kampu žvelgs į tai, kas aktualu kiekvienam. „Žinau, kad jei man kas nors būna įdomu ir į ką nors įdedu daug juodo darbo ir širdies, galiausiai tai pasidaro įdomu ir kam nors kitam. O šįsyk man įdomu net labai”, – ambicijų neslepia naujos laidos vedėja.

„Živilė – kietas riešutėlis, tačiau su ja dirbti ne tik smagu, ji tikra žurnalistikos profesionalė, dirbanti ir radijuje, ir televizijoje, turi daugybę netikėtų minčių, aiškų aštrų požiūrį, yra pasiruošusi argumentuotai ginti savo poziciją ir niekada neina lengviausiu keliu. Tokia vedėja – kiekvieno prodiuserio svajonė“, – gerų žodžių laidos „Svarbios detalės“ veidu tapusiai Ž. Kropaitei negaili kūrėjų komandai vadovaujantis Edvardas Žičkus.

Pirmieji laidų filmavimai jau įvyko, jų rezultatus žiūrovais galės įvertinti jau artimiausią antradienį. Tuo tarpu pati Živilė sako, kad net ir ilgametė žurnalistinio darbo patirtis nesumažino jaudulio prieš pirmuosius įrašus naujai įrengtoje pokalbių šou studijoje. „Labai lengva ir gera dirbti su mūsų komanda – matau, kaip jie daro viską, negaili savaitgalio ir naktinių valandų, kad ir temą kuo geriau atskleistume, ir kad – kaip man nebūtų netikėta – aš kuo geriau jausčiausi filmavimų metu. Anksčiau su tokiu padrąsinimu nesakyčiau, kad esu susidūrusi, o radijuje tai išvis – daug dalykų tiesiog darai pats vienas, nuo temos sugalvojimo iki „kelių sakinių apie ją pristatymo“ spaudai, jau nekalbant apie montažus ir t.t. Dabar kaip komanda maksimaliai stengiamės, jog viskas kuo geriau pavyktų, kad žiūrovui pateiktume kuo kokybiškesnį produktą“, – sako Ž. Kropaitė.

„Kas buvo sunkiausia? Prieš prasidedant įrašui, studijoje spengė tokia baisi tyla, kad atrodė, jei ji dar nors akimirką truks, viskas žlugs. Kažkas iš komandos pasakė „ką jau mokam Lietuvoje, tai tvarkingai patylėti“. Buvo kraupu, bet įsijungus kameroms ir pradėjus laidą viskas išjudėjo“, – įspūdžiais iš filmavimo dalijasi Živilė.

Didžiuliu tempu gyvenanti žurnalistė prisipažįsta pati nesanti nuolatinė televizijos žiūrovė, renkasi tik tuos projektus, kuriems keliami patys aukščiausi reikalavimai. Charizmatiškoji LRT laidų vedėja tiki, kad toks bus ir jos vedamas pokalbių projektas. „Man patinka tokios laidos, kur dirbtinai nėra skandalinama, kur pašnekovai rečiau matyti, kur temos niekaip nepritempinėjamos, kur tiesiog vyksta realus, paprastas kalbėjimas ir gyvenimas. Kur juokiamasi, kai juokinga, ir neverkiama vien dėl to, kad prodiuseriai čia numatę „verksmingą garso takelį“.

Tokiame informacijos sraute visko labai labai daug, tad norisi tiesiog labai gyvo, paprasto, šilto ar poaštrio pokalbio. Norisi, kad būtų gaivu ir šviežia, kad po pokalbių išryškėtų šviesus kampas, kryptis, ką dar galime padaryti, kad šioje nuostabioje, labai įdomioje, nors kartais ir sudėtingoje šalyje viskas dar geriau veiktų ir į priekį judėtų dar sparčiau“, – svarsto Živilė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)