– Kaip reaguojate į aplinkinių spaudimą? Ar neerzina tas dažnas klausimas: „Kodėl esi vieniša?“

– Greičiausiai taip. Visiems atrodo, jei tu graži, komunikabili, charizmatiška, apsirūpinusi – tu privalai turėti vyrą. Pasakysiu gal nelabai gražiai, bet pas mus Lietuvoje vyrų pasiūla nėra tokia ir išskirtinė. Mano akimis, tikrai trūksta vyriškų vyrų. Trūksta, kad vyras būtų susitvarkęs, apsirūpinęs, gero charakterio, kad gerbtų ir suprastų moterį. Galbūt aš noriu per daug, bet aš visą gyvenimą buvau maksimalistė.

– Kaip manai, kodėl moterys dažnai linkusios susitaikyti su jų porose esančiais minusais?

– Aš suprantu, kodėl taip vyksta. Jau nuo senų laikų žmonės buriasi į tam tikras bendruomenes, nes žmogui yra paprasčiau gyventi su kažkuo, nei vienam. Gal jos tuos idealius santykius įsivaizduoja visai kitaip nei mes. Aš asmeniškai esu susitaikiusi su mintimi, kad būsiu niekam nereikalinga, arba mirsiu viena. Man tai yra geriau, negu užbaigti gyvenimą su žmogumi, kuris man yra svetimas. Jei aš nemyliu, mane erzina net kai žmogus kvėpuoja. Gal kiti galvoja, kad esu savanaudė, bet į santykius aš žiūriu taip, kad jei tas žmogus su manimi būdamas girdės tik mano bambėjimą, nes aš būsiu su juo nelaiminga, ir jis bus lygiai taip pat nelaimingas. Todėl jau geriau aš tą žmogų paleisiu ir pasakysiu, kad tiesiog ieškokis geresnės moters, kuri tau suteiks viską. Kaip ir sakiau, geriau jau užbaigsiu savo gyvenimą viena ir niekam nereikalinga, nei gadinant sau ir kažkam kitam gyvenimą.

– Užsienyje yra visiškai kitaip nei Lietuvoje ir niekas nesikiša į tavo asmeninį gyvenimą?

– Kiek aš pažįstu žmonių, kurie yra keliavę, gyvenę kitose šalyse. Jie yra kitokio mąstymo. Ten tekėti keturiasdešimties metų yra normalu. Niekas neklausinėja ar tu ištekėjusi, ar turi vaikų. Visi į tave žiūri tiesiog kaip į žmogų, o Lietuvoje mes vis dar gyvename sovietinėje pasaulėžiūroje.

– Ką patartum moterims? Kaip nebijoti būti vienoms? Kaip laikytis savo vertybių ir žinoti savo vertę?

– Pagrindinis dalykas ir yra mūsų vertybės. Yra daug situacijų, kai mes matome, kad pykstasi žmonės, sakykim, labai graži moteris su tokiu netikusiu vyru. Bet jeigu jie turi nuostabius santykius. Leiskime jiems būti kartu. Mums gal atrodo, kad per prastas ir pan. Atsisukime į save, į savo širdį. Niekada nedarykite kažko, kad vaikai būtų laimingi ar dėl kito. Mes visos esame pajėgios uždirbti pinigus. Kuo toliau gyvenu ir kuo daugiau uždirbu, galiu pasakyti, kad pinigai laimės neatneša, jie duoda tau laisvę. Ir nebūtinai tu būsi laimingas turėdamas visko daug. Šiais laikais stiprus grožio ir pinigų kultas. Reikia pasiklausyti savęs, ko tu nori, kas tave daro laimingu, kas tu esi? Tiesiog įsiklausyti į save.

Visą AŠ IKONA laidą galite pamatyti čia:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (419)