aA
„Pamirškite viską, ką iki šiol žinojote apie valgio ruošimą, nes mes sugriausime visus virtuvės mitus“, – teigia naujo ambicingo kulinarinio šou „Virtuvės mitų griovėjai“ komanda.
Ali Gadžijevas, Alfas Ivanauskas, Martynas Praškevičius
© TV6

Jau balandžio pabaigoje TV6 žiūrovai šeštadienio vidurdienius galės praleisti su trim maisto specialistais, metančiais didžiulį iššūkį ne tik Lietuvos žmonėms, bet ir patiems sau. Pusvalandžio trukmės laidoje kaskart netrūks intriguojančių eksperimentų, provokacijų, linksmų svečių.

„Norisi įrodyti, kad virtuvėje svarbiausia – kūrybiškumas, su kuriuo galima sugriauti begalę stereotipų. Kartais būsime labai drąsūs, kartais net įžūlūs, bet viskas tam, kad žiūrovas pamatytų kitokią virtuvę“, – sako idėjinis projekto vadas ir vienas iš vedėjų Alfas Ivanauskas, visai neseniai nustebinęs tautiečius rožiniais cepelinais.

26-erių vyras – virtuvėje nuo septynerių. Gaminti išmoko pats, vėliau pradėjo kulinarijos virusu užkrėsti ir kitus. Šiuo metu rašo populiariausiems šalies leidiniams apie maistą ir stalo estetiką. Alfas prisistato kaip estetas iki kaulų smegenų, todėl „Virtuvės mitų griovėjuose“ jis taip pat rūpinsis, kad viskas atrodytų nepriekaištingai.

Antrasis laidos vedėjas Ali – tikra Alfo priešingybė. Dar vaikystėje A. Gadžijevas sulaukdavo giminių replikų ir šypsnių, kad virtuvėje viską daro atvirkščiai, tarkim, ledus valgo su... silke! Kulinarinės patirties vėliau jis sėmėsi Tailande, Prancūzijoje, Italijoje, Ispanijoje ir Danijoje.

27-erių vilnietis teigia gyvenime turintis tris aistras: futbolą, valgio ruošimą ir moteris. Ir jis tiki, kad kelias į dailiosios lyties atstovių širdis veda per skrandį. „Manau, šią laidą turėtų įsijungti tie, kas mano, kad valgio gaminimas – baisi kančia, nes mes pasistengsime įrodyti, kad ruošiant valgį galima gauti puikią dozę gerų emocijų ir turėti nuostabią pramogą“, – sako Ali, įsipareigodamas nenuvilti žiūrovų.

Jam antrina ir virtuvės technologas, dirbęs daugelyje Lietuvos restoranų – Martynas Praškevičius, kuris naujoje TV6 laidoje taps trečiuoju virtuvės mitų griovėju. Jis puikiai žino alkoholio formulę ir naujausius kulinarinius prietaisus su jų techniniais duomenimis. Jisai sakosi galįs net pasverti akimis, tad ruošiasi nenuleisti žvilgsnio nuo savo kolegų, kad šie virtuvėje pernelyg neįsisiautėtų. „Mūsų užduotis yra parodyti, kad gardžiai gaminti gali kiekvienas ir tam ne visada reikia brangių produktų ar vardinių indų“, – sako Martynas.

„Lietuviškos kulinarinės laidos su gyvenimo būdo ir realybės šou elementais Lietuvoje labai stigo. Todėl ir nutarėme sukurti nestandartinį projektą. Kaip tik šiuo metu architektų ir dizainerių komanda Vilniaus centre įrenginėja laidos filmavimams skirtą kelių šimtų kvadratinių metrų studiją. Tokios dar nėra turėjusi jokia kulinarinė laida“, – pasakojo A. Ivanauskas.

„Virtuvės mitų griovėjai“ – jau balandžio pabaigoje per TV6.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Stilistė papasakojo apie „Šokio revoliucijos" užkulisius: kivirčai, ašaros ir meno kūriniais virtę dalyvių pasirodymai

Jau šį rudenį startuojančio naujojo LNK projekto „ Šokio revoliucija " ketvirtfinalio...

A. Užkalnis apie lietuvius: mes – konkurenciniai gyvuliai, bet tokiais momentais susivienijam (12)

„ Baltijos kelias – tai yra gražus prisiminimas, kuris buvo savo vietoje ir savu laiku. bet,...

„Dviračio žiniose“ – nauji Dragūno ir Vaitulionio personažai: eterį jiems užsitarnauti pakako vos vienos dienos (39)

Jau pirmadienio vakarą dienos šviesą „Dviračio žinių“ eteryje išvys du bene labiausiai...

Tiesioginiame DELFI TV eteryje žiūrovus nustebino netikėtos piršlybos: sužadėtiniams linkėjo kartu būti ilgiau, nei ištvėrė Stonkai (22)

Ketvirtadienio vakarą tiesioginio DELFI TV eterio metu transliuotos " Kitokie pasikalbėjimai "...

Labiausiai sekamas lietuvis socialiniuose tinkluose: kaip pavyko išpopuliarėti ir ką mano apie Lietuvą (93)

DELFI laidoje GARSIAI! svečiavosi Los Andželo lietuvis Dominykas Zeglaitis -Durte Dom, kurio...

Top naujienos

Seimas žeria kritiką Skverneliui: mums siūlo pažaisti pokerį nuolat pildoma (5)

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis savo gimtadienio dieną, liepos 23 d., antradienį,...

Apmokestins beveik visus automobilius: pradinis mokestis siektų 20 eurų per metus (824)

Kas bus tie blogieji automobiliai ir kam teks mokėti didžiausius mokesčius ? Apie tai „ DELFI...

Bičiuliai ir kolegos gedi velionio „Naisių vasaros“ aktoriaus Almanto Vaišnio: įžvelgia sutapimą (5)

Pirmadienio vakarą anapilin iškeliavus „Naisių vasaros“ aktoriui Almantui Vaišniui, kolegos ir...

Naujausias tyrimas pateikia visiškai netikėtą rezultatą: kokių specialistų iš tiesų reikės Lietuvai (152)

Pasirodo, artimiausiu metu Lietuvai labiausiai reikės ne IT specialistų. Auksiniai laikai laukia...

Skvernelis patvirtino, kad tikrai keisis trys ministrai papildyta (59)

Premjeras Saulius Skvernelis antradienį pranešė, kad atnaujintoje Vyriausybėje tikrai pasikeis...

Automobiliu iki Pietų Vokietijos nukeliavę lietuviai neišvengė nesklandumų: nemalonumai ištiko jau pirmą vakarą (3)

„Į didelius miestus geriau važiuoti per Kalėdas, pavasarį arba rudenį, kai orai vėsūs, o...

Karbauskis įvardijo, kas „tvarkiečių“ frakcijoje pakeis Širinskienę (40)

Ramūnas Karbauskis po LVŽS frakcijos susitikimo įvardijo, kad pakeis Agnę Širinskienę, kuri...

Pietų Korėja paleido įspėjamųjų šūvių į Rusijos karinį lėktuvą papildyta 10.50 (348)

Pietų Korėja antradienį pareiškė, kad rusų karinis lėktuvas dukart pažeidė jos oro erdvę...

Lietuvoje išsivysto sunkiai suvokiamas kraujasiurbių skaičius: vietovės, kur jų atakos pačios dažniausios (16)

Sklando legenda, kad Šiaurės Amerikos indėnai savo priešus pririšdavo ir palikdavo ten, kur daug...