aA
„Pamirškite viską, ką iki šiol žinojote apie valgio ruošimą, nes mes sugriausime visus virtuvės mitus“, – teigia naujo ambicingo kulinarinio šou „Virtuvės mitų griovėjai“ komanda.
Ali Gadžijevas, Alfas Ivanauskas, Martynas Praškevičius
Ali Gadžijevas, Alfas Ivanauskas, Martynas Praškevičius
© TV6

Jau balandžio pabaigoje TV6 žiūrovai šeštadienio vidurdienius galės praleisti su trim maisto specialistais, metančiais didžiulį iššūkį ne tik Lietuvos žmonėms, bet ir patiems sau. Pusvalandžio trukmės laidoje kaskart netrūks intriguojančių eksperimentų, provokacijų, linksmų svečių.

„Norisi įrodyti, kad virtuvėje svarbiausia – kūrybiškumas, su kuriuo galima sugriauti begalę stereotipų. Kartais būsime labai drąsūs, kartais net įžūlūs, bet viskas tam, kad žiūrovas pamatytų kitokią virtuvę“, – sako idėjinis projekto vadas ir vienas iš vedėjų Alfas Ivanauskas, visai neseniai nustebinęs tautiečius rožiniais cepelinais.

26-erių vyras – virtuvėje nuo septynerių. Gaminti išmoko pats, vėliau pradėjo kulinarijos virusu užkrėsti ir kitus. Šiuo metu rašo populiariausiems šalies leidiniams apie maistą ir stalo estetiką. Alfas prisistato kaip estetas iki kaulų smegenų, todėl „Virtuvės mitų griovėjuose“ jis taip pat rūpinsis, kad viskas atrodytų nepriekaištingai.

Antrasis laidos vedėjas Ali – tikra Alfo priešingybė. Dar vaikystėje A. Gadžijevas sulaukdavo giminių replikų ir šypsnių, kad virtuvėje viską daro atvirkščiai, tarkim, ledus valgo su... silke! Kulinarinės patirties vėliau jis sėmėsi Tailande, Prancūzijoje, Italijoje, Ispanijoje ir Danijoje.

27-erių vilnietis teigia gyvenime turintis tris aistras: futbolą, valgio ruošimą ir moteris. Ir jis tiki, kad kelias į dailiosios lyties atstovių širdis veda per skrandį. „Manau, šią laidą turėtų įsijungti tie, kas mano, kad valgio gaminimas – baisi kančia, nes mes pasistengsime įrodyti, kad ruošiant valgį galima gauti puikią dozę gerų emocijų ir turėti nuostabią pramogą“, – sako Ali, įsipareigodamas nenuvilti žiūrovų.

Jam antrina ir virtuvės technologas, dirbęs daugelyje Lietuvos restoranų – Martynas Praškevičius, kuris naujoje TV6 laidoje taps trečiuoju virtuvės mitų griovėju. Jis puikiai žino alkoholio formulę ir naujausius kulinarinius prietaisus su jų techniniais duomenimis. Jisai sakosi galįs net pasverti akimis, tad ruošiasi nenuleisti žvilgsnio nuo savo kolegų, kad šie virtuvėje pernelyg neįsisiautėtų. „Mūsų užduotis yra parodyti, kad gardžiai gaminti gali kiekvienas ir tam ne visada reikia brangių produktų ar vardinių indų“, – sako Martynas.

„Lietuviškos kulinarinės laidos su gyvenimo būdo ir realybės šou elementais Lietuvoje labai stigo. Todėl ir nutarėme sukurti nestandartinį projektą. Kaip tik šiuo metu architektų ir dizainerių komanda Vilniaus centre įrenginėja laidos filmavimams skirtą kelių šimtų kvadratinių metrų studiją. Tokios dar nėra turėjusi jokia kulinarinė laida“, – pasakojo A. Ivanauskas.

„Virtuvės mitų griovėjai“ – jau balandžio pabaigoje per TV6.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
|Populiariausi straipsniai ir video
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Vieno koncerto negana – „Biplan“ skelbia papildomą „Džiaze tik merginos“ pasirodymą (3)

Dvidešimt penkmetį šiais metais švenčianti viena garsiausių Lietuvos poproko grupių „ Biplan...

Žinomi Lietuvos aktoriai buvo užpulti Madagaskare: viskas galėjo baigtis katastrofa (4)

Madagaskaras – neišpasakyto grožio šalis. Deja, kaip ir kiekvienoje šalyje, čia veikia ir...

Moteris vienijanti Indrė Stonkuvienė: esame viena kitai ramstis, bet ne konkurentės (2)

Nors mūsų šalyje vis dar įprasta manyti, jog tikras lietuvis džiaugsis degančiu kaimyno namo...

Liveta Kazlauskienė baiminasi kaimynystėje išdygusios jėgainės: mūsų politikai nusispjovė į žmones (11)

Dainininkei Livetai Kazlauskienei – įtampos kupinos dienos. Netrukus netoliese jos namų pradės...

Tomas Ališauskas: tiems, kam atrodo, kad aš gyvenu su mergina, su kuria vedu laidą, niekuo nebegaliu padėt (4)

Šį antradienio vakarą, 20 val., LNK laidoje „Bus visko“ – išskirtinis interviu su...

Top naujienos

Rusijoje lietuvės sektą užgriuvo ginkluoti pareigūnai: įtaria išviliojus įspūdingas sumas (316)

Gulėjimas kapo duobėje, įvyniojimas į bintą, kitos ezoterinės procedūros ir apsauginis kupolas...

Lietuvos įmonės patiria spaudimą iš užsienio: prašo atidėti mokėjimus ir mažinti kainas (92)

Nors analitikai teigia, kad 2019-aisiais bendri Lietuvos eksporto rodikliai siekė aukštumas,...

Siaubingas scenarijus Vokietijoje: per šaudynes žuvo mažiausiai 9 žmonės „Bild“ skelbia žinantis šaulio tapatybę (184)

Vokietijos Hanau mieste policija rado spėjamo šaulio, nušovusio mažiausiai 9 žmones, kūną...

Prieš svarbias derybas Briuselyje – ministro perspėjimas: Lietuvai bus labai sunku (50)

Prezidentui Gitanui Nausėdai vykstant derėtis į Briuselį dėl naujojo Europos Sąjungos (ES)...

Po mįslingo Zuokienės įrašo paviešinimo – nevienareikšmiškos žinomų žmonių reakcijos: vieni gėdina, kiti siūlo rašyti knygą (77)

Trečiadienį socialiniame tinkle „Facebook“ pasirodė mįslingas Agnės Zuokienės įrašas...

Gyvai / Delfi rytas. Dažniausios bėgimo mėgėjų klaidos ir kaip jų išvengti Kita tema – grožio srities profesionalai savaitgalį kviečia į Kauną

Natūraliai, su epidūru ar cezario operacijos pagalba: papasakojo, kuo skiriasi skirtingai gimusių vaikų elgesys

Kad skirtingi gimdymo būdai – natūraliais gimdymo takais, Cezario pjūvis, nuskausminamieji,...

Liaupsinamas alyvuogių aliejus nėra toks nekaltas: netinkamai naudodami, prisidarysite daug žalos ekspertai įvardijo grubią klaidą (21)

Tai, kad alyvuogių aliejus turi daugybę sveikatai naudingų ir net būtinų medžiagų, yra...

Prie pat Vilniaus atnaujintas pažintinis takas sulaukė tautiečių antplūdžio: tai viena įdomiausių vietų Lietuvoje (12)

Sėdžiu naujos Liudo Dapkaus knygos apie keliones pristatyme ir klausausi jo skeptiškų minčių...

Tomas Sinickis. Atslūgus įtampai ir emocijoms po „Eurovizijos“, įvertinkime, kas vis dėlto įvyko (97)

Savaitgalį įvyko du finalai. Vienas baigėsi kaip visada – laimėjo „Žalgiris“ . Kitais...

|Maža didelių žinių kaina