Naujoji Vilniaus miesto tarybos narė Aušra Maldeikienė išvydusi miesto savivaldybės kontrolės ir audito tarnybos ataskaitą tiesiog nustėro – Vilniaus Greitosios pagalbos stoties darbuotojų atlyginimai vos ne dvigubai didesni nei tautos išrinktų Seimo narių.

Vilniaus Greitosios pagalbos stoties administratorės atlyginimas – 7800 litų (3100 pareiginė alga bei 4700 litų priedas).

„Dar kartą Lietuvos žmonėms noriu pasakyti, kad šitos sumos nėra svetimi pinigai, tai tie pinigai, kuriuos mokesčių mokėtojai sumoka į biudžetą... Ar Jums atrodo normalu, kad Greitosios pagalbos stoties administratorė turi gauti virš 2000 eurų siekiantį atlyginimą?“, - LNK laidoje KK2 šį pirmadienio vakarą 19.30 val. klaus A. Maldeikienė.

Maža to, įstaigos vyresniajai buhalterei buvo mokamas 9700 litų atlyginimas (4400 litų – pareiginė alga bei 5300 litų priedas).

Vilniaus Greitosios medicinos pagalbos stoties teisės skyriaus vadovei buvo mokamas dar didesnis atlyginimas – 14150 litų per mėnesį... (5700 – mėnesinis atlyginimas bei 8450 litų priedas).

Tačiau labiausiai pasisekė vyriausiajai finansininko pavaduotojai, kuri per mėnesį susižerdavo beveik tiek pat, kaip ir mūsų šalies vadovė. Greitosios pagalbos stoties darbuotojas atlygis siekė 15 100 litų per mėnesį.

„Šitie skaičiai yra neadekvatūs. Sutikite, kad 15 000 litų atlygis už darbą eilinėje įstaigoje teisininkei, kuri nėra aukščiausios kvalifikacijos, nepadorus. Reiškia, kad yra plaunami pinigai“, - sakė A. Maldeikienė.

Pačios įstaigos vadovo alga kiek kuklesnė – 7300 litų, tačiau audito metu nustatyta, kad įstaigos direktorius savo paties įsakymais už darbą greitosios medicinos pagalbos gydytojo pareigose skirdavo priedus sau pats.

Plačiau apie Vilniaus Greitosios medicinos pagalbos stoties atlyginimus žiūrėkite pirmadienio vakarą per LNK laidoje KK2.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (184)