Daugelis sporto aistruolių žino, kad teisės transliuoti sporto turnyrus yra vienos brangiausių. Vienų Eurolygos rungtynių transliacijos kaštai prilygsta visam vienos lietuviškos laidos sezonui. Tačiau jei lietuviai neturėtų galimybės matyti vienų svarbiausių krepšinio turnyrų, jiems tai būtų didelė netektis. Todėl „Viasat Broadcasting“ priėmė sprendimą perkelti Eurolygos transliacijas iš nacionalinio kanalo TV3 į sporto kanalą „Viasat Sport Baltic“. Šį kanalą galės matyti ne tik skaitmeninės palydovinės TV „Viasat“, bet ir kabelinių tinklų klientai.

„Viasat Sport Baltic“ atsižvelgė į įvairių sporto šakų gerbėjus ir pasirūpino atitinkamais turnyrais – UEFA Čempionų lyga, Pasaulio ledo ritulio čempionatu, Eurolygai, ATP teniso turnyrais ir kt. Visos rungtynės bus komentuojamos lietuvių kalba.

„Eurolygos turnyras yra labiausiai vertinamas krepšinio turnyras Europoje, todėl natūralu, kad šios sporto teisės yra vienos brangiausių. Sportas dėl savo brangumo visame Pasaulyje yra keliamas į mokamą televiziją. Šiuo metu toks pats virsmas vyksta ir Lietuvoje. Per „Viasat Sport Baltic“ planuojama parodyti po kelias Eurolygos rungtynes per savaitę, todėl sporto aistruoliai jų pamatys dar daugiau nei iki šiol“, – pranešime spaudai teigė Karolis Dapkevičius, Viasat sporto turinio vadovas Baltijos šalims.

„Džiaugiamės, kad šalia jau dabar transliuojamų TV3, TV6 kanalų Lietuvoje, atsiranda naujas sportui skirtas kanalas, kur sporto aistruoliai galės žiūrėti tiek pamėgtas, tiek mažiau populiarių sporto turnyrų transliacijas,“ – naujo kanalo atsiradimu džiaugėsi TV3 generalinė direktorė Laura Blaževičiūtė.

„Viasat Sport Baltic“ – naujas sporto kanalas skirtas Baltijos šalių žiūrovams. Jis bus transliuojamas nuo 2009 m. sausio 7 d. atitinkamai kiekvienoje šalyje lietuvių, latvių, estų kalbomis. Kanalas rodys elitinius sporto turnyrus – UEFA Čempionų lygą, Eurolygą, Pasaulio ledo ritulio čempionatą, ATP teniso turnyrus, boksą, automobilių sportą, žiemos sportą bei kitų sporto šakų turnyrus. Šiuo kanalu sporto aistruoliai galės pamatyti dar daugiau tiesioginių transliacijų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją