Lietuvių reikšmingumas užsienio klubų rezultatams yra neabejotinas – paskutiniuosius 6 sezonus žaisdami starto penkete lietuviai 5 kartus vedė savo klubus ant „Eurolygos“ finalo ketverto nugalėtojų pakylos: Šarūnas Jasikevičius tai padarė 3 kartus (2003 m. su „Barcelona“ ir 2004, 2005 m. su „Maccabi“), Ramūnas Šiškauskas ― 2 kartus (2007 m. su „Panathinaikos“ ir 2008 m. su „CSKA“).

Pasak televizijos pranešimo spaudai, siekdama išsiaiškinti, kokias rungtynes labiausiai norėtų matyti lietuviai, „Viasat“ suorganizavo apklausą. Kiekvienas krepšinio aistruolis turėjo teisę balsuoti už tas rungtynes, kurias labiausiai norėtų pamatyti.

„Rezultatai didelių netikėtumų nepateikė. Akivaizdu, kad lietuviai aktyviai domisi, kaip sekasi tautiečiams užsienio klubuose. Todėl jų komandos apklausoje buvo populiariausios. Atsižvelgdami į tai, pasistengėme suderinti „Eurolygos“ tvarkaraštį Lietuvos žiūrovų naudai. Nors šie „Viasat“ sporto kanalai matomi visame Baltijos ir Skandinavijos regione, mūsų žiūrovai matys daug jiems patinkančio krepšinio“, ― teigė Karolis Dapkevičius, „Viasat“ sporto turinio vadovas Baltijos šalyse.

Per „Viasat Sport 3” bus transliuojamos užsienio klubų, kuriuose žaidžia lietuviai, rungtynės. Maskvos CSKA rungtyniauja Ramūnas Šiškauskas, „Panathinaikos“ ― Šarūnas Jasikevičius, Sienos „Montepaschi“ ― Kšyštofas Lavrinovičius ir Rimantas Kaukėnas, Badalonos „Joventut“ ― Simas Jasaitis, Milano „Armani Jeans“ – Mindaugas Katelynas. „Žalgirio“ rungtynes bus galima stebėti per TV3.

Pradedant nuo spalio 20 dienos kas savaitę bus rodoma po trejas/ ketverias „Eurolygos“ varžybas.

1 turas (spalio 20―23 d.):

ŽaidėjaiDataLaikasTV kanalas
„Tau Ceramica“ – „Fenerbahce Ulker“spalio 20 d.21.30 val.„Viasat Sport 3“
„Panathinaikos“ – „Žalgiris“spalio 22 d.19.00 val.TV3
„Cibona“ – „Maccabi“spalio 23 d.19.30 val.„Viasat Sport 3“
„DKV Joventut“ – „Union Olimpija“spalio 23 d.21.45 val.„Viasat Sport 3“
Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją