„Esu tikras, kad laida buvo naudinga visiems jos dalyviams ir visiems „Vertas milijono“ žiūrovams. Pirmą kartą turėjome galimybę stebėti, kaip gimsta verslas nuo idėjos iki pirmųjų klientų. Tikiu, jog ši patirtis pravers kiekvienam, galvojančiam pradėti dirbti sau“, - sako SEB banko prezidentas Audrius Žiugžda.

Nors projektas baigiasi, iniciatyva bus tęsiama - iniciatyvos sumanytojai bei partneriai ir toliau ieškos įvairių galimybių skatinti Lietuvos gyventojų verslumą.

„Projektas „Vertas milijono“ atliko savo misiją – jo pagalba ne tik atskleidėme, kad Lietuvos gyventojai tikrai turi įdomių verslo idėjų, bet ir paskleidėme teorines bei praktines žinias apie tai, kaip verslas yra kuriamas. Nugalėjome visi – ir gyventojai, įgiję naudingos informacijos, ir projekto Valdyba, padėjusi atskleisti naujų verslo talentų, ir patys projekto finalininkai, pradėję ar iš naujo atradę savo verslą“, - pranešime spaudai sako A. Žiugžda

TV projekto „Vertas milijono“ finalininkais tapo keturi drąsių verslo idėjų autoriai. Tai vilnietis Jonas Klimantavičius, įsteigęs įmonę „Mano meistras“, teikiančią smulkių remonto darbų paslaugas namuose ir biuruose; moksleivis iš Kauno Irmantas Jablonskas, įkūręs savo sriubų restoraną Vilniuje; šiaulietis Kęstutis Špokas, kuriantis unikalių baldų gamybos liniją bei vilnietis Dainius Podolinskis, atidaręs internetinę meno kūrinių galeriją.

Projekto dalyviai teigia ne tik įgiję naujų žinių, sulaukę svarios pagalbos kurdami savo verslą, bet ir ugdę asmenines savybes – atkaklumą, pasitikėjimą savimi, gebėjimą planuoti veiklą.

Projektui pateiktas verslo idėjas vertino Valdyba – penki patyrę verslininkai: „Hanner“ valdybos pirmininkas Arvydas Avulis, „Sonex“ prezidentas Arūnas Bartusevičius, „Šiaurės vilko“ vadovas Vilius Kaikaris, „Nemateko“ direktorė Egidija Vaicekauskienė ir „Baltic Optical Disc“ vadovas Vidmantas Janulevičius.

Jie ne tik atrinko perspektyviausių sumanymų autorius, dalijosi su jais patirtimi, bet ir kartu su SEB banku investavo į jų verslo idėjas. Šių idėjų realizavimui buvo numatyta skirti iki milijono litų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją