Viktorui rūpėjo aplankyti gimtinę Malį ir jame gyvenančius tėvus, o kitiems ekipažo nariams knietėjo ne tik pažinti Juodąjį žemyną, bet ir atrasti ten išsivarsčiusių lietuvių, praneša LRT.

Slapta kamera ketveriukei pavyko nufilmuoti Afriką tokią, kokios nemato „komerciniai“ turistai. Korupcija pasienio ir muitinės postuose, vagystės iš automobilių, kontrabandininkų gaudynės, derybos su vietos pareigūnais netikėčiausiose situacijose – visa tai pamatysime dokumentinėje nuotykių dramoje „Afrika.LT“.

Išvažiavęs iš Vilniaus praėjusių metų gruodžio 23-ąją, linksmasis ketvertas namo grįžo tiktai sausio 21-ą. Iš Lietuvos per Lenkiją, Vokietiją, Prancūziją, Ispaniją, Maroką ir Mauritaniją jie pasiekė Malio sostinę Bamako. Čia gyvena Viktoro Diawaros tėvai, kurių jis nematė jau keletą metų.

Pažintis su jais ir Vakarų Afrikoje gyvenančiais lietuviais – ne mažiau intriguojanti filmo dalis.

Kitokia Afrika kitokių lietuvių akimis – realybės dokumentikos cikle „Afrika LT“ (aut. M. Starkus) kiekvieną birželio trečiadienį 21.10 per Lietuvos televiziją. Pirmoji dalis – jau birželio 6-ąją.

Štai kelios akimirkos iš kelionės:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją