Šie devyni istoriniai įvykiai - renginio ašis. Kiekvienas istorinis žingsnis bus iliustruotas populiaria daina ir taps trumpu originaliu spektakliu su skirtingu apšvietimu, nuotaikomis ir specialiaisiais efektais.

Renginio metu Lietuvos žmones pasveikins šalies prezidentas Valdas Adamkus, Vilniaus miesto meras Juozas Imbrasas. Tikimasi, jog šio svarbaus jubiliejaus proga lietuvius pasveikins ir visi tuo metu Lietuvoje viešėsiantys užsienio valstybių prezidentai.

Koncerte žiūrovų laukia ne vienas įspūdingas reginys ir staigmena. Visi muzikos kūriniai skambės pirmą kartą: populiarios dainos bus atliktos naujai ir netikėtai, rašo LNK.

Šventės muzikines premjeras atliks operos solistas Vytautas Juozapaitis, dainininkai Andrius Mamontovas, Inga Valinskienė, Merūnas Vitulskis, Inga Jankauskaitė, Aistė Pilvelytė, Aistė Smilgevičiūtė, Deivis, Laima Lapkauskaitė, grupė „Mokinukės“, ansamblis „Lietuva“ ir kiti.

Po dvejų metų pertraukos nuskambės A. Mamontovo daina „Geltona. Žalia. Raudona“ iš būsimo to paties pavadinimo A. Mamontovo albumo, neseniai įrašinėto Varšuvoje.

Šventės video medžiagą sukūrė filmų kūrėjas Domantas Vildžiūnas ir fotografas bei keliautojas Marius Jovaiša. Jo fotografijos iš neseniai išleisto albumo „Neregėta Lietuva“ bus sumontuotos į atskirą šventei skirtą vaizdo klipą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją