„Vaikų balso“ vairas patikėtas radjo ir TV laidų vedėjui Mindaugui Stasiuliui bei Neringai Čereškevičienei.

Dar iki finalo vaikai turėjo galimybę balsuoti internete ir išrinkti metų knygą. „Metų knyga" – Kristinos Gudonytės „Blogos mergaitės dienoraštis“. Apdovanojimą taip pat pretendavo gauti J.K. Rowling „Haris Poteris“ ir Rimanto Černiausko „Vaikai ir vaiduokliai“.

„Metų atlikėju“ pretendavo tapti – Marijus Mikutavičius, Nojus Bartaška – Bartas ir Lauris Reinikas. Balsavusių telefonu TV žiūrovų sprendimu apdovanojimas atiteko M. Mikutavičiui.

„Visą laiką galvojau, kad vaikams patinka vaikai arba seneliai. Esu vis arčiau Kalėdų senelio ar Velykų bobutės. Ačiū jums, vaikai“, - dėkojo dainininkas.

Antroje vietoje likusį L. Reiniką ir Marijoną skyrė vos keli šimtai balsų.

Vaikai, balsuodami internete rinko ir „Metų filmą“. Dėl titulo varžėsi: „Haris Poteris ir mirties relikvijos“, „Bjaurusis aš“, „Alisa stebuklų šalyje“. Daugiausiai vaikų balsų sulaukė „Bjaurusis aš“.

Renginyje paaiškėjo ir „Metų atlikėja“. Apdovanojimą pretendavo gauti Mia, Eglė Jurgaitytė, Lina Joy. Balsavusiųjų sprendimu titulas atiteko E. Jurgaitytei. Už ją balsavo 1928 žiūrovai, už L. Jurevičiūtę – Joy – 727, už Mią – 621. Pernai “Metų atlikėja“ „Vaikų balse“ išrinkta Mia šiemet buvo vaikų nukarūnuota. Už E. Jurgaitytę balsavo beveik trigubai daugiau TV žiūrovų nei už Mią.

Dėl „Metų šokėjo“ titulo varžėsi Gaudrė Kazlauskaitė, Augustė ir Matas, „Justas ir Justas“. Šį titulą balsavusieji dovanojo šokėjams „Justas ir Justas“.

Mylimiausia „Metų TV žvaigžde“ pretendavo tapti: projektų „Chorų karai“ ir „Šok su manimi“ vedėja Jurgita Jurkutė, „Simpsonų“ balsas ir „Lietuvos talentų“ vedėjas Džiugas Siaurusaitis ir
projekto „Tu gali šokti“ teisėjas Jurijus Smoriginas. Internautai titulą skyrė J. Jurkutei.

Dėl vaikų „Metų grupės“ susirungė – Bjelle ir „Peru“, „Kvinta“, „Šampaninis“ choras su Raigardu Tautkumi. Titulą TV žiūrovai skyrė „Šampaniniam“ chorui su R. Tautkumi.

Dėl „Metų dainos“ titulo susirungė Atlantos „Niekas nebaisu“, Bjelle ir Peru „Brolužis“, Laurio Reiniko „Aš bėgu“ ir Marijono Mikutavičiaus „Aš tikrai myliu Lietuvą“. Balsavusieji „Metų daina“ išrinko L. Reiniko „Aš bėgu“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją