„Nieko aš nebijau. Ko bijai, tą ir gausi. Kaip sako bobutės, oi, kad tik mano vyras negertų, kad tik negertų... Dievas negirdi žodžio „ne“. Kad tik nebūtų karo, ir jis ateina. Nereikia galvot apie blogus dalykus. Mes juos pritraukiam. Mintis ir žodis materializuojasi. Aš noriu pirmos vietos, – LRT laidai „Stilius“ šį sekmadienį sakys Vilija. „Noriu nuvažiuot gražiai padainuot. Noriu, kad Lietuva manim didžiuotųsi ir visi sakytų, bliamba, ta Lietuva šauni šalis, kokie faini žmonės atvažiavo”, – pozityvumas ir energija iš Vilijos tiesiog liejasi.

Dvidešimt metų dainuojančiai, šiuo metu tarp Londono ir Vilniaus gyvenančiai Vilijai Matačiūnaitei pergalės skonis jau pažįstamas. Jauna mergina, išgarsėjusi muzikiniame realybės šou, šiandien atvira iki netikėtumų. Neslepia persirgusi ir žvaigždžių liga, pažinusi ir nežabotą pinigų galią.

„Po pirmo projekto buvo toks džiaugsmas, azartas, emocijos, buvau devyniolikos metų, vėjai švilpia galvoj, pinigų krūvas tik moka, taškau viską, nesvarbu, net neįdomu, bus tų pinigų ar nebus. Pokšt, krizė atėjo, baigėsi festivalis... – prisimena dainininkė. – Tik tada susitupėjau, atsirado draugas, pradėjom žaisti šeimą. Išvažiavom į kaimą, pomidorus auginom.“

Kodėl pomidorai, kuo dėtas kaimas ir problemos dėl balso stygų? Vilija neslepia, tuomet vokalo dėstytojos verdiktas buvo griežtas, paskaitas mergina galės lankyt tik išsigydžiusi balso stygų ligą. Ar tai buvo trauma? Ir ne viena. Vėliau baigėsi ir pomidorų auginimas, išseko projektai, už kuriuos buvo mokamos milžiniškos sumos. Pajutusi tuštumą Vilija dingo Londone.

Tačiau ką lėmė netikėtas naktinis susitikimas su mįslingu nepažįstamuoju ir kodėl Vilijai pasisekė „Eurovizijos“ atrankoje? „Viskas susiklostė bekvailiojant, – žodžiai išsprūsta atvirai nusiteikusiai dainininkei. – Negirdėjau tokio vardo, pavardės, keistuolis, galvoju. Taip viską per juoką padarėm.“

Interviu metu Vilija plyšta juokais ir net paklausta apie skausmingiausius dalykus, optimizmo kartelės žemyn nenuleidžia. Žinoma dainininkė tiki, jog į „Euroviziją“ verta važiuoti tik su humoru ir gera nuotaika.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (199)