Deja, kaip „Yra kaip yra“ laidos studijoje sakė garsi dainininkė Vitalija Katunskytė  su dukra Monika, visi stebuklai yra tik paties žmogaus galvoje. Per savo gyvenimą ponia Vitalija išbandė viską,  kad tik sulieknėtų. Maitinosi tik grikiais, avižomis, ar kitokiomis kruopomis, išbandė skysčių dietą,  išmėgino absoliutų badavimą, gerdama tik mineralinį vandenį. Tačiau, nukritęs svoris – vėl sugrįždavo su kaupu...

Tuomet Vitalija kartu su dukra Monika, taip pat trokštančia „pataisyti figūrą“, pradėjo gerti užsienietiškus papildus lieknėjimui, kurie draudžiami Lietuvoje

„Tručas“ ir sveikatos žalojimas“, - taip  šiandien apie „stebuklingą lieknėjimą“ žadančias piliules kalba Vitalija. Dainininkės dukra Monika, laidos dalyvius sužavėjusi puikia figūra, tikina: svarbiausia mylėti save ir sąmoningai maitintis.

Dar viena laidos dalyvė, jauna mergina, pavartojusi  draudžiamų papildų, žadančių staigų sulieknėjimą, atsidūrė ligoninėje.  Kilo grėsmė jos gyvybei. Lietuvos gydytojų sąjungos prezidentas prof. Liutauras Labanauskas žino nemažai tokių atvejų, kai medikams tenka gelbėti gyvybes žmonių, prisigėrusių nežinomų „stebuklingų“ piliulių nuo antsvorio. „Šiuos preparatus Lietuvoje uždrausta pardavinėti ne veltui“, – sakė gydytojas.

Tuo metu laidos žurnalistų atliktas tyrimas įrodė, kad Lietuvoje klesti nelegali draudžiamų preparatų prekyba. Lengvai galima įsigyti net kelių pavadinimų pavojingų sveikatai piliulių, nors jomis prekiauti oficialiai uždrausta..  

Į studiją atvykusi  draudžiamų papildų pardavėja pasakos, kiek pelningas yra šis verslas, kodėl ji užsiima šia nelegalia veikla ir – nesigaili sveikatą susigadinusių klienčių. Taip pat - kaip elgiasi tokius prekeivius sugavusi policija.

Taip pat laidoje profesionalaus trenerio ir maisto papildų specialisto patarimai,  kaip lieknėti saugiai ir efektyviai be rizikos savo sveikatai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)