Televizijoje ir scenoje buvusiai dainininkei mokytoju tapo maestro Vytautas Kernagis. Būtent jis padėjo anglų kalbos dėstytoja dirbusiai V. Grigonytei rasti kelią į sceną. „Aš pakėliau telefono ragelį, surinkau nacionalinės filharmonijos numerį ir paklausiau Vytauto Kernagio: „Gal jums reikalinga dainininkė?“ Jis atsakė, kad čia vienas ansamblis griūva, bet, jei noriu, galiu atvažiuoti. Taip ir prasidėjo mano dainininkės karjera“, – apie lemtingąjį skambutį LRT laidos „Gyvenimas“ kūrėjams pasakojo V. Grigonytė.

Netrukus šią atlikėją jau žinojo visa Lietuva. Dar labiau išpopuliarino darbas televizijoje – energingą dainininkę netrukus pastebėjo televizijos vadovai ir pasiūlė tapti televiktorinos vedėja. „Mane visi pažinojo, autobuse žmonės pirštais rodydavo, o gatvėje vaikai bėgdavo iš paskos prašydami autografo. Atvirai sakant, man tai nelabai patiko. Esu iš tų, kurie mieliau atsisėstų kampe ir būčiau niekam nematoma”, – neslepia Vilija.

Tačiau darbas scenoje bei televizijoje turėjo ir daugybę pranašumų. Juk būtent dainuodama moteris susipažino su būsimu savo vyru, dainininku Ovidijumi Vyšniausku. „Mes koncertavome Marijampolėje. Jis ieškojo darbo, todėl atėjo pas tuo metu mūsų grupei vadovavusį Andrių Kulikauską. Padainavo ir labai patiko – taip ir pradėjo koncertuoti su mumis“, – pažintį su būsimu vyru prisiminė V.Grigonytė.

Po kurio laiko pora susituokė, susilaukė dukters. Atrodė, Vilijos gyvenimas sustyguotas, tarsi instrumentas – sėkmingos dainininkės ir televizijos laidų vedėjos karjeros bei gražios šeimos su garsiu atlikėju pavydėjo daugelis. Tačiau likimas moteriai nepagailėjo ir staigmenų – sulaukusi 38-erių ji sunaikino visus savo įrašus, paskui subyrėjo santuoka, o netrukus ji buvo priversta palikti ir televiziją.

Trečiadienį 19.30 val. LRT televizijos laidoje „Gyvenimas“ Vilija Grigonytė atvirai papasakos apie gyvenimo smūgius ir tai, kaip jai pavyko atsitiesti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)