,,Paskambino A. Mamontovas, klausia, ar buvai Graikijoje? Sakiau – nebuvau. Visi šeši nebuvome buvę, tai ir nuvažiavome“, – pasakos su ,,LT United“ ,,Euroviziją“ šturmavęs atlikėjas Viktoras Diawara.

Kada ,,Eurovizija“ taps projektu, į kurį imsis investuoti ir valstybė? ,,Jei būtų tik mano valia, aš būčiau už. Visi galvoja, kad kultūra yra tik pinigų išleidimas, nors skaičiuojama, kad įdėtas euras į kultūrą atsiperka dešimteriopai. Dabar galima prašyti Kultūros fondo paramos, bet tai gana ilga procedūra”, - aiškins Š. Birutis.

Ekspertai tikins, kad į ,,Euroviziją“ žinomi šalies dainininkai nesiveržia ne tik dėl to, kad jaučia menką valstybės palaikymą, bet ir bijo rizikuoti. ,,Lietuvoje tu esi žvaigždė. Laimėjai atranką, nuvykai ir, pavyzdžiui, nė nepatekai į finalą. Tai kam jiems taip rizikuoti? Žmonės po to keistai žiūrėtų”, - dėstys muzikos apžvalgininkas Ramūnas Zilnys.

Jam antrins ir du kartus ,,Euroviziją” šturmavęs Viktoras Diawara. ,,Tai, galbūt, susiję ir su atranka. Aš neįsivaizduoju, kaip prieš komisiją stovėtų Andrius Mamontovas ar Jurga Šeiduikytė, o jiems kažkas viešai aiškintų, kaip dainuoti, kaip apsirengti”, - pasakos V. Diawara.

Atlikėjai, laimėję nacionalinę ,,Eurovizijos” atranką, kone kasmet skundžiasi, kad sulaukia mažai valdžios ir rėmėjų dėmesio. Dažniausiai pinigų tenka prasimanyti patiems. ,,Mes jau prieš pusmetį investavome apie 50 tūkst. eurų su Martynu (M. Tyla – red. Past.). Mes iš koncerto surinkome 10 tūkst. eurų, paramos iš valstybės negavome. Tiesą sakant, paprasčiau būtų tuos pinigus tiesiog išdalyti Lietuvos žmonėms, o pasakyti, kad tu atstovauji savo šeimai, save patį, nes tai yra mūsų pinigai. Valstybės požiūrio, palaikymo labai trūksta”, - atviraus D. Montvydas.

Atlikėjo prodiuseris skaičiuoja, kad D. Montyvo pasirodymui gali iš viso reikėti apie 100 tūkst. eurų. Tiesa, jei pasirodymas būtų sėkmingas, pinigai bematant sugrįžtų. ,,Skaičiuojama, kad sėkminga daina ,,Eurovizijoje” jos atlikėjui atneša apie 30 tūkstančių eurų. Dainos laimėtojos uždirba kur kas daugiau”, - muzikos pasaulio užkulisius praskleis prodiuseris Martynas Tyla.

Ko reikia, kad Lietuva, kaip Latvija ir Estija, pagaliau laimėtų ,,Euroviziją”? Kokią dovaną D. Montyvui įteiks laidos vedėja? Kodėl lietuviai geriausiai žinomi ,,Eurovizijos” užkulisiuose, o ne scenoje?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)