Jam nepritaria LRT laidų vedėja Ugnė Galadauskaitė: „Reikalavimas pateikti dokumentą? Jei tai sukliudys bent vienam paaugliui įsigyti alkoholio, iniciatyvą jau galima laikyti pavykusia. Kalbant apie švietėjiškas akcijas – jos turėtų būti paveikiausios. Nors šiandien atkreipti dėmesį tokiame informacijos sraute – itin sudėtinga. Kita vertus, panašūs paveikslėliai, kaip ant cigarečių pakelių, manau, gėrimų patrauklumą bent šiek tiek sumažintų.“

O kaip manote Jūs – kokios alkoholizmo prevencijos priemonės veiksmingiausios? Į šį klausimą galėsite atsakyti jau šiandien 19.30 val. LRT eteryje startuojančiame interaktyviame žaidime „Paklauskim Lietuvos”.

Šeši žaidėjai studijoje mėgins įrodyti, kad jaučia Lietuvos gyvenimo pulsą – jie privalės atspėti, kaip į laidos vedėjo tiesioginiame eteryje pateiktus klausimus specialia balsavimo programėle atsakys LRT žiūrovai.

„Meluočiau, jei sakyčiau, kad nesijaudinu. Esu radijo laidų vedėjas, tad tiesioginis eteris man nėra naujiena, tačiau televizijos laidą gyvai vesiu tik antrą kartą”, – prisipažįsta naujosios laidos vedėjas Ignas Andriukevičius.

Pirmojoje „Paklauskim Lietuvos” laidoje susikaus dvi komandos: vieną sudarys olimpiečiai, o kitą – žiūrovams gerai pažįstamų LRT laidų vedėjų trejetukas.

„Man visada patinka būti pirmam, todėl su mielu noru sutikau dalyvauti šiame žaidime. Ir esu įsitikinęs, kad mūsų komanda žino, ką galvoja Lietuva, todėl laimėjimas – jau mūsų kišenėje”, – iššūkį varžovams meta buvęs olimpietis Ramūnas Vyšniauskas-Vyšniukas. Ir iš karto priduria: „Tikiuosi, kad lietuviai turi puikų humoro jausmą, nes juk beveik visomis temomis galima kalbėti su lengva ironija – o kiek žinau iš savo slaptų informacijos šaltinių, atsakymai ir bus formuluojami pasitelkiant linksmumo prieskonį.”

LRT laidų vedėjų komandai atstovaujanti „Emigrantų” vedėja Akvilė Kavaliauskaitė atvira – tokie iššūkiai jai patinka. „Labai įdomu bus susitikti ne tik su varžovų komanda, bet ir pasitikrinti, ar mes su žiūrovais turime tą pačią nuomonę visuomenei aktualiais klausimais”, – sako ji.

„Paklauskim Lietuvos” vedėjas I. Andriukevičius tiki žaidimo sėkme: „Tai pirmas kartas Lietuvoje, kai ir laidos dalyviai, ir TV žiūrovai turės galimybę atsakyti į užduotus klausimus tuo pačiu metu. Šiuolaikinių technologijų pagalba tapo realu, kad ir tie, kurie rungsis studijoje, ir tie, kurie stebės žaidimą kitapus ekranų, taps lygiateisiais žaidėjais. Pastarųjų atsakymai netgi dar svarbesni, mat tik nuo žiūrovų nuomonės priklausys, ar pavyks laimėti žaidėjams studijoje”, – sako I. Andriukevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)